Heinä-Elokuu 2020

Kiitos Herralle! Kastettavia riittää.

Kiitos Herralle! Kastettavia riittää.

Rakas ystävämme, työtoverimme Herrassa,

On riemullista kulkea ja tehdä yhdessä kanssasi tätä Herran edeltä valmistamaa ja johtamaa työtä, johon Herra on sinut rukouksinesi ja varoinesi kutsunut. Työ sai alkunsa 39 vuotta sitten kolmen henkilön rukousten tuloksena. Risto ja Marja käynnistivät työtä varten Helsingin Evankelioimisyhdistys ry, josta työ kymmeniä vuosia myöhemmin siirtyi Riston ja Marjan mukana heidän perustamaansa FinnBeraka ry:hyn.

Tämä sinnikkäästi edennyt ja vaikeuksissa koeteltu periksiantamaton työ on vuosikymmenien saatossa pelkistynyt, vakiintunut, muotoutunut ja voimistunut slummien olosuhteiden ja jatkuvasti liikehdinnässä olevan sekä vaihtuvan slummiväestön erityistarpeisiin sopivaksi niin Haitilla, Intiassa, Keniassa kuin Meksikossakin. Työ on taidollisesti hiottu timantti, joka loistaa Herran kirkkautta, voimaa ja rakkautta Haitin voodoon, Intian hinduismin, Kenian muslimien ja Meksikon huumekartellien murhien keskellä.

Pyhä Henki on valinnut ja kutsunut työn kannattajat. He ovat pysyneet uskollisina niin hyvinä aikoina kuin vaikeuksienkin keskellä. Vain Jeesus Kristus voi synnyttää tällaisen oman luonteensa mukaisen antautumisen ja sitoutumisen kannattajissa. Heissä tulee yhteisen työn kautta esille Herran rakkaus voitettavia sieluja ja köyhiä sekä hädänalaisia kohtaan.

Vuosikymmenien aikana työ on moninkertaistunut. Teemme nyt työtä neljässä maanosassa: Aasiassa (Intia), Afrikassa (Kenia), Pohjois-Amerikassa (Haiti ja Meksiko) ja Euroopassa (Suomi). Suomen osa on merkittävä, kun työ tehdään puhtaasti suomalaisten kannattajien lahjoituksilla. Kentältä Suomeen lähetetyt ystäväkirjeet kertovat kentän tapahtumista ja rohkaisevat kannattajia kokosydämiseen antautumiseen Herralle ja Sanan mukaiseen uskossa vaeltamiseen. Nettirukoilijat kantavat lähimmäistensä kuormia heidän vaikeuksissaan. He itkevät itkevien kanssa ja iloitsevat saaduista rukousvastauksista: vapautumisista, pelastumisista ja parantumisista sekä voitoista talous- ja ihmissuhdeongelmissa. Runsaista Nettirukoilijoiden kiitosaiheista näkee, että Herra toimii voimallisesti Nettirukoilijoiden keskuudessa.

Kaikki yhdessä tekemämme työ on Herran edeltä valmistamaa. Meidän voimamme ja varamme ovat vähäiset, mutta Herra on sitäkin mahtavampi. Hän enentää materiaalit ja antaa kasvun. Hän on lykkinyt meitä eteenpäin omassa viisaudessaan. Herra on valinnut jokaiseen työkohteeseemme niin Intiassa, Keniassa, Haitilla kuin Meksikossakin itsensä likoon panevia, kaikkensa Herralle antavia uskonsankareita, jotka eivät etsi omaansa vaan sitä, mikä on Herran. Siksi työ menestyy. Herra antaa voimaa, viisautta, taidollisuutta ja uskollisuutta. Hän ei jätä työtään kesken eikä kyllästy vaan vie aloittamansa työn voittoon. Jatkamme siis edelleenkin Herran tahdossa niin kauan kuin työtä voidaan vielä tehdä.

HAITILLA: Työkohteemme ovat pääkaupunkialueella (Port-au-Prince) ja sen ympäristössä olevissa slummeissa. Niistä suurin ja kuuluisin on Cite Soleil, jossa sanotaan 250 000 henkilön sairastuneen koronaviirukseen. Slummeissa ei ole juoksevaa vettä, vessoja eikä useimmiten sähköäkään. Väestö ei luota hallitukseen. Terveydenhuolto on suuresti puutteellista, ja työtön kansa on nälänhädässä.

Haitilla on kuollut viirukseen 5 722 henkilöä. Luku ei ole luotettava, koska kukaan ei ole laskenut slummeissa mellakoivien väkijoukkojen keskellä syntyneitä tai kuolleita. Asukkaat eivät uskalla ottaa testejä. Välttääkseen tartuntoja ja sairastumisia asukkaat ovat pelosta päättäneet tappaa jokaisen koronaviirukseen sairastuneen. Taudista parantuneet eivät uskalla mennä koteihinsa tietäen, että heidät tapettaisiin. Vuonna 2010 koleran puhjettua ihmiset hakkasivat 45 voodoopappia kuolleiksi väittäen heidän aiheuttaneen loitsuillaan sairautta.

Valtio on liian heikko ja välinpitämätön pitämään järjestystä. Väkijoukot ovat uhanneet polttaa ”terveyskeskukset” ja sairaalat sekä surmata terveydenhuollon työntekijät. He heittävät kiviä, hakkaavat viidakkoveitsillä ja ampuvat yrittäessään estää ihmisiä hautaamasta koronaviirukseen kuolleita omaisiaan. Hautausmaalle hankittiin turvamiehet. Eräskin hauta kaivettiin 9 metriä syväksi. Siihen haudatun vainajan päälle laitettiin niin paljon sementtiä, että hauta peittyi. Vasta sitten asukkaat luottivat pysyvänsä koronalta suojassa. Yksi orpokoti väkineen kivitettiin kun johtaja sai koronaviiruksen. Eräs perhe haki 50 miehen voimalla koronaviirukseen sairastuneen tajuttoman omaisensa hoitopaikasta. He pelkäsivät tulevansa tapetuiksi perheenjäsenen sairastuttua. Kansa välttelee testejä tapetuksi tulemisen pelosta.

YK jakoi kansan valistamiseksi 500 000 lentolehtistä ja 250 000 esitteitä, julisteita, videoita ja äänipisteitä. Toivottua tavoitetta ei kuitenkaan saavutettu sillä noin 80 % ihmisistä slummeissa ei osaa lukea (kaupungissa 50%) ja suurella osalla ei ole sähköä, internetiä, televisiota eikä radiota.

Voodoon harjoittajat, Houngans ja Mambos, väittävät, että heillä on vainajahenkien avulla voima hoitaa koronaviiruspotilaita rituaaleilla ja valmistamillaan rohdoilla. He houkuttelevat potilaita temppeleihinsä.

Vahvana todistuksena Herran varjeluksesta kerromme, ettei yksikään meidän orvoistamme, koululaisistamme ja seurakuntalaisistamme ole sairastunut. Herran uskollisuus toimii heidän kilpenään ja suojuksenaan. (Psa 91: 4).

TYÖPROJEKTEISTA KENTÄLLÄ VUODEN 2019 AIKANA:

Työmme päämäärä on Jeesuksen antaman lähetyskäskyn mukaisesti: “Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti” (Matt. 28: 18b-20).

Mutta me kerromme tässä nyt hengelliseen lähetystyöhön kiinteästi liittyvistä muista töistä:

Koska tilanne Haitin pääkaupunkiseudulla ja etenkin slummeissa on ollut erityisen vaikea vuoden 2019 aikana, olemme pitäneet poliittisten levottomuuksien vuoksi auki vain yhtä 320 oppilaan kristillistä koulua. Koulu noudattaa maan virallista opetusohjelmaa valtion vuosittaisine testeineen.

Olemme ylläpitäneet 25 orpoa ja kustantaneet heille kodin, päivittäiset ruoat, koulumaksut, -vaatteet ja -välineet. Lapset olivat osan vuotta sijoitettuina koulun lähellä oleviin perheisiin. Mellakoiden voimistuttua siirsimme heidät saman katon alle taloon, jossa heidät saadaan turvallisemmin hoidettua ja ruokittua. Suurta helpotusta työhön tuo talon vieressä oleva kaivo, josta saadaan puhdas juoma- ja talousvesi. Näiden slummissa olevien orpojen lisäksi olemme tukeneet 20 kehitysvammaista orpoa lähellä slummia. Myös heille olemme kustantaneet koulut, hoidot ja päivittäiset ruoat. Tiukan talouden vuoksi koulutettavia ja täysin avustettavia orpoja on ollut 45. Jokainen orvoista läpäisi keväällä testit ja pääsi seuraavalle luokalle ja voi vaikeissa olosuhteissakin hyvin.

Olemme vuosittain osallistuneet varojemme mukaisesti puhtaan juomaveden kuljettamiseen slummiasukkaille kuutena päivänä viikossa 52:n viikon ajan. Tankkiautollinen on 13’248 litraa/päivä, mikä tekee n. 4’133’669 litraa/vuosi. Vuonna 2019 projektin hoitoa vaikeuttivat jatkuvat mellakat ja ampumiset sekä ryöstämiset. Puhtaan juomaveden jakamisella ja hygienian opetuksella sekä terveyskasvatuksella säästettiin lapsia ja vanhuksia sekä seurakuntalaisia sairauksilta, loisilta ja niiden aiheuttamilta kärsimyksiltä, kivuilta ja jopa koleralta.

Käytössämme on yksi kokoontumistila Cite Soleilissa olevan koulun lisäksi, jossa käy 130-200 ihmistä viikottain. Säännöllisesti kokoontumis- ja seurakuntatilaa käyttää keskimäärin 800 henkilöä kuukaudessa. Lisäksi teemme tiivistä yhteistyötä viiden seurakunnan kanssa, joiden kokoontumis- ja seurakuntatilat ovat myös meidän käytettävissämme. Opettajilla ja työyhteydessämme olevilla slummipastoreilla on suorat kontaktit kuukausittain noin 8000 henkilöön.

Koulun oppilaiden ja kokoontumistilojen jäsenmäärien vaihtelut johtuvat slummin asukkaiden alituisesta muuttoliikehdinnästä. Väkimäärä vaihtelee paljon vuodenajoista riippuen ja kaupungin poliittisten tilanteiden sekä trooppisten myrskyjen mukaan. Etenkin vuonna 2019 muuttoliikehdintä oli erityisen suuri vakavien mellakoiden ja ampumisten vuoksi. Tilanne vaikeutti suuresti työntekoa. Suuremmat tilaisuudet ja kokoukset pidettiin rauhallisina aikoina ulkona pallokentällä.

Seurakuntatilamme on aktiivinen. Säännöllistä toimintaa ovat seurakunnan kokouksien ja raamattupiirien lisäksi kuorot, kitaran ja rumpujen soittoillat, hygienia- ja terveysvalistus- sekä muut opetusillat, lastenkerhot, neuvonta-apu, yksilö- ja perheterapia, rukous- ja sielunhoito. Koulun pihalla lapsille ja aikuisille järjestettyjä ohjelmia ovat olleet: hengelliset elokuvaillat, keittoryhmät (ulkona priimuskeittimillä), ruoanjakeluryhmät nälkiintyneitä varten, pelit ja urheilutapahtumat.

Ryhmämme osallistuivat toisten järjestöjen rinnalla lähes viikoittain kokoontuviin vapaaehtoisiin työryhmiin (opettajia ja pastoreita ja sairaanhoitajia), jotka toimivat slummin kaduilla katulasten, orpojen, huonokuntoisten vanhusten ja nälkiintyneiden apuna. Ryhmät jakoivat mahdollisuuksien mukaan ruokaa, vaatteita ja hygieniatuotteita.

Osallistuimme myös vapaaehtoiseen tiedotus- ja hälytysryhmään, joka ilmoitti erilaisin keinoin tilaisuuksista ja vaaratilanteista slummeissa. Huom. Slummin asukkaillahan ei ole televisioita, radioita eikä puhelimiakaan.

Pidimme kolme suurta evankelioimistempausta syrjäseuduilla. Lapsille järjestettiin myös juhlia seurakuntatilassa, pihalla ja koulussa, jolloin lapset saivat aterian, virvoitusjuomia ja lahjoja (vaatteita, kenkiä, leluja ja koulureppuja). Lasten päivätilaisuuksia vetivät vapaaehtoiset opettajat, pastori ja evankelistat. Monet perheenäidit hoitivat pienimpiä osallistujia. Hengellisen opetuksen tai hygienia- ja terveyskasvatuksen lisäksi lapsille annettiin tukiopetusta laskennossa ja ranskankielessä. Opetushetkien lisäksi laulettiin, leikittiin, askarreltiin, piirrettiin ja pidettiin laulu-, raamattu- ym. kilpailuja.

Turvallisuussyistä jaettiin nälkiintyneille perheille pussitettua riisiä, jota he sitten itse asunnoissaan keittivät.

Tämän vuoden aikaiset levottomuudet ampumisineen, tuhopolttoineen, murhineen ja ryöstelyineen aiheuttivat köyhyydessä ja alkeellisissa oloissa eläville slummien asukkaille pelkoa ja vakavaa ahdistusta. Erityisen vaikeaa se on ollut katulapsille sekä nälkiintyneille ja sairaille kadulle hyljätyille vanhuksille.

Slummeissa noudatetaan oman käden lakia. Muuta lakia kansan keskuudessa ei tunneta. Puhelittomat, autottomat ja kouluttamattomat poliisit ovat kykenemättömiä järjestyksen ylläpitoon. Väkivaltaisten ja rajujen mellakoiden vuoksi opettajien, pastoreiden ja sairaanhoitajien illat ja viikonloput ovat täyttyneet vapaaehtoisesta yksilö- ja perheterapiatyöstä ja kriisitilanteissa olevien lasten, raskaana olevien naisten ja vanhusten auttamisesta. Hengellisiin kokouksiin tulee rauhallisena aikana niin paljon väkeä, että suuret kokoukset pidetään ulkona. Ihmisten hätä on suuri.

Olemme vuonna 2019 lähettäneet Haitille kaksi laivakontillista vaatteita, kenkiä, laukkuja, liinavaatteita, peittoja, taloustavaroita, sidetarpeita, keittimiä, kattiloita, astioita, opintomateriaaleja, silmälaseja, radioita, taskulamppuja, tulostimia, käytettyjä tietokoneita, puhelimia, kirjoja, elektroniikkaan ja sähköön liittyviä johtoja, opetusfilmejä ja -materiaalia sekä ruuveja, nauloja, vasaroita, sahoja ym. rakennustarvikkeita. Jaoimme vuoden aikana 82 100 annosta riisiä.

Vapaaehtoisina työntekijöinä ovat olleet rehtori, opettajat, pastorit, evankelistat, seurakuntalaiset, lastenohjaajat, elokuvien näyttäjät ja ”turvamiehet”, kuorolaiset, soittajat ja ruokien hankkijat, kuljettajat ja valmistajat sekä monet isät ja äidit. Slummiprojekteissa on toiminut projektista riippuen keskimäärin 168 vapaaehtoista työntekijää.

ONGELMAT:

Noin 70-80 % slummiasukkaista on luku- ja laskutaidottomia. Pääkaupungissa lukutaidottomuus on noin 50-60%. Ongelmana nälänhädän lisäksi on 80%:n työttömyys ja todellisen terveydenhoidon puuttuminen sekä lapsiorjuus. Myös virallinen ranskankieli aiheuttaa suuria ongelmia kreolinkieliselle väestölle ja etenkin koululaisille. Slummeissa työtä saaneiden päiväpalkka on 1-2 dollaria/ päivä ja siihen verrattuna riisin hinta on 1-2 dollaria/kilo. Ruoan, puhtaan juomaveden ja käymälöiden puuttuminen ja sähkö- sekä polttoainepula tekevät elämisen slummeissa sietämättömäksi. Väkivaltaisuudet, raiskaukset, tauteja levittävät rotat ja nälkiintyneet kulkukoirat ovat päivittäisiä harmeja.

Seurakuntamme ja koulumme ovat lähes 29 vuoden aikana (vuodesta 1991 lähtien) ohjanneet ihmisiä ottamaan vastuuta itsestään ja töistään ja lähimmäisistään. Tämä ohjaus on tuottanut nyt jo seuraavassakin sukupolvessa aktiivisuutta auttamiseen, omatoimisuuteen ja vastuun kantoon, mikä tuli erityisesti näkyviin vuonna 2010 tapahtuneen maanjäristyksen ja vuonna 2017 hurrikaani Irman aiheuttamien ongelmien jälkihoidoissa ja vuoden 2018 ja vuoden 2019 mellakoiden aikana.

Guerdine keittää ruokaa orvoille

Guerdine keittää ruokaa orvoille

Pastorit jakavat seurakuntalaisille apua

Pastorit jakavat seurakuntalaisille apua

TYÖKOHTEET POHJOIS-INTIASSA:

Työalueinamme ovat Intian neljä pohjoisinta osavaltiota Pakistanin rajalta Nepalin rajalle: Himachal Pradesh, Uttarakhand, Uttar Pradesh ja Haryana. Työkohteet näissä osavaltioissa ovat köyhiä vaikeakulkuisia vuoristoisia slummialueita: Hapur (UP), Chamba (UK), Dharamshala (HP), Mandi (HP), Jassur (HP), Nirankari (HP), Charkila (UK), Charkhile (UK) ja Delhi. Lisäksi vuonna 2019 uusiksi kohteiksemme tulivat myös Azamgarh, Khurja, Jammu ja Varanasi.

Meillä on myös 4 vapaaehtoisesti työhön osallistuvaa seurakuntaa Delhissä ja sen lähellä olevissa slummeissa.

Kokopäiväisiä vapaaehtoisia vastuunkantajia on neljä pastoria. Työstä vastaa lisäksi yksi johtava henkilö. Hänen tukenaan toimii tytär, joka on koulutukseen ja Intian terveydenhuoltoon erikoistunut maisteri. Hänellä on myös monivuotinen kokemus kansainvälisessä humanitaarisessa työssä.

Työalueillamme kussakin eri osavaltiossa toimii kolme vaihtelevan suuruista vapaaehtoistyöryhmää, joihin kuuluvat myös pastorit ja opettajat. Jokaisessa osavaltiossa on käytössämme seurakunta- ja monitoimitiloja, joissa pidetään päivisin koulua ja iltaisin seurakunnan kokouksia, kerhoja ja muita tilaisuuksia.

Köyhien vuoristoseutujen lapsille on jaettu koulutarvikkeita, vaatteita, kenkiä ja ruokaa. Tukiryhmiä ja palvelupisteitä lapsille ja naisille on pidetty vuoristoalueilla tarpeen mukaan.

Vuoden 2019 aikana työkohteissamme ja vuoristo-alueilla on jaettu opintomateriaaleja ja ruokaa. Riisiä jaettiin 48 787 annosta.

Nagar- seurakuntatilamme vietti 16-vuotisjuhlaansa. Tila on sadoille tulijoille liian ahdas. Suurempaa tilaa etsitään, jotta kaikki halukkaat mahtuisivat sisään.

Dharamshalassa on naisille järjestetty monitoimitila, jossa naisilla on mahdollisuus ommella päivisin. Iltaisin monitoimitalossa järjestetään kaikenikäisille ohjelmaa ja pidetään seurakunnan kokouksia. Alueella on yhä ollut suuria levottomuuksia ja pahoinpitelyjä, joista toiminta on kärsinyt paljon.

Vuoden 2019 aikana jaettiin kaduilla sekä suoraan koteihin 100 000 opetus- ja tiedotuspakettia sekä lisäksi syksyllä jaettiin uusilla alueilla koteihin 30 000 samanlaista pakettia, joissa kussakin on ilmainen hindinkielinen opetuskirja, traktaatti, valistuskirja ja Johanneksen evankeliumi, jotka on kirjoitettu ja painatettu sekä pakattu paikallisin vapaaehtoisvoimin ja -varoin.

Vapaaehtoisina työntekijöinä ovat olleet opettajat perheineen, muusikot, lastenohjaajat ja useat kymmenet pastorit sekä evankelistat ja jopa kuntien työntekijät.

TYÖKOHTEET MEKSIKOSSA:

Toiminta-alueillamme rajaseutujen lähellä olevissa slummeissa ei levottomuuksien ja väkivaltaisten aseellisten ryöstämisten ja huumekartellien tekemien murhien vuoksi toimintaa ole voitu hoitaa vuoden 2019 aikana.

TYÖKOHTEET KENIASSA:

Keniassa työkohteemme on Giberassa, joka on yksi Afrikan suurimmista slummeista. Työyhteydessämme on kristillinen koulu 200 lapselle ja seurakunnan kokoontumistila noin 300 henkilölle. Vapaaehtoisia opettajia on viikonpäivästä riippuen 4-5. Alueella on hyvin levotonta köyhyyden ja nälänhädän vuoksi. Puhtaan juomaveden ja käymälöiden puuttuessa hygienia- ja terveyskasvatus ovat elintärkeitä. Jaoimme vuoden aikana maissia 9 786 annosta.

Koululaiset saivat päivittäin lämpimän aterian ja hätäapuna hygieniatuotteita, vaatteita, koulutarvikkeita ja maissia.

KRIISIPALVELU, NETTIRUKOILIJAT:

Sähköpostitse tapahtuva henkilökohtainen rukouspalvelu on hädässä oleville aikaerojen vuoksi ympärivuorokautista vuoden jokaisena päivänä. Työ tehdään vapaaehtoisvoimin ja -varoin.

Kriisipalvelun käyttäjiä oli vuonna 2019 yhteensä 21 900. Tämä on noin 60 henkilöä/pv. Nettirukoilijoista kerrottiin tässä kirjeessä jo aiemmin.

FINNBERAKA RY:

FinnBeraka ry:n perustajat ja lähetit, Risto ja Marja Lindqvist, hoitavat 39 vuoden kokemuksellaan ja asiantuntemuksellaan ulkomaiset kolmessa eri maanosassa työkohteina olevat köyhimmät alueet ja slummit, joissa on nälänhätä. Heidän työnsä hengellisten töiden lisänä ovat tarpeiden arviointi (hätäruoka, puhtaat juomavedet, hygieniatuotteet, vaatteet, opinto- ja opetusmateriaalit sekä opintovälineet), hankinta ja toimitus, olosuhteiden arviointi, auttamisen suunnittelu, vapaaehtoisten työntekijöiden valitseminen, organisointi, johtaminen ja osittainen toteuttaminen yhteistyössä olevien vapaaehtoisten työntekijöiden ja johtajien kanssa, valvonta, raportointi ja yhteistyössä koko toiminnan kehittely. Tällaisen työmäärän toteuttaminen ei noudata minkään maan työaika- eikä lomalakeja. Kyseessä on lähetettyjen henkilöiden, Risto ja Marja Lindqvistin omakohtainen koko oman elämän asettaminen lähetyskäskyn mukaisesti Herran käyttöön toisten, niin yksilöiden kuin yhteisöjenkin hyväksi:

Eikö tämä ole paasto, johon minä mielistyn: että avaatte vääryyden siteet, irroitatte ikeen nuorat, ja päästätte sorretut vapaiksi, että särjette kaikki ikeet? Eikö tämä: että taitat leipäsi isoavalle ja viet kurjat kulkijat huoneeseesi, kun näet alastoman, vaatetat hänet etkä kätkeydy siltä, joka on omaa lihaasi? Silloin sinun valkeutesi puhkeaa esiin niinkuin aamurusko, ja haavasi kasvavat nopeasti umpeen; sinun vanhurskautesi käy sinun edelläsi, ja Jumalan kunnia seuraa suojanasi. Silloin sinä rukoilet, ja Herra vastaa, sinä huudat, ja hän sanoo: “Katso, tässä minä olen”. Jos sinä keskuudestasi poistat ikeen, sormella-osoittelun ja vääryyden puhumisen, jos taritset elannostasi isoavalle ja ravitset vaivatun sielun, niin valkeus koittaa sinulle pimeydessä, ja sinun pilkkopimeäsi on oleva niinkuin keskipäivä. Ja Herra johdattaa sinua alati ja ravitsee sinun sielusi kuivissa erämaissa; hän vahvistaa sinun luusi, ja sinä olet oleva niinkuin runsaasti kasteltu puutarha, niinkuin lähde, josta vesi ei koskaan puutu. Sinun jälkeläisesi rakentavat jälleen ikivanhat rauniot, sinä kohotat perusmuurit, muinaisten polvien laskemat; ja sinun nimesi on oleva: “halkeamain umpeenmuuraaja” ja “teitten korjaaja maan asuttamiseksi” (Jes. 58: 6-12).

Kiitos ystävämme, että sinä kannattajana ja esirukoilijana olet Herran käytössä tässä Hänelle niin rakkaassa ja runsasta hyvää satoa kantavassa työssä.

 

 

 

 

Rahankeräyslupa: FinnBeraka ry:lle (Y-tunnus 2444361-5) Poliisihallituksen 12.06.2018 myöntämä keräyslupa numero RA/2018/571 ajalle 1.1.2019-31.12.2023. Koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Käyttötarkoitus 2019-2023: opetus-, valistus- ja humanitaarinen avustustoiminta, kriisipalvelu ja lähetettyjen työntekijöiden ylläpito. Työn kohdealueet Haiti, Intia, Kenia ja Meksiko.
 

Rahankeräyslupa alkaen 2024: Rahankeräyslupa alkaen 2024: FinnBeraka ry:lle (Y-tunnus 2444361-5) Poliisihallituksen 03.11.2023 myöntämä keräyslupa numero RA/2023/1341 alkaen 01.01.2024. Koko Suomi paitsi Ahvenanmaa. Kerätyt varat käytetään opetus- ja valistustoimintaan sekä humanitaariseen avustustoimintaan. Varoja käytetään myös kriisipalveluun ja lähetettyjen työntekijöiden ylläpitoon. Työn kohdealueet ovat Haiti, Intia, Kenia ja Meksiko. FinnBeraka ry, Lähdepolku 11 A, 00660 Helsinki.