Helmikuussa 2011

Rakas ystävä,

Kiitämme sydämemme pohjasta rukoustuestasi ja uskollisuudestasi työn kannattamisesta. Me rakastamme sinua Herrassa ja rukoilemme sinun ja rakkaittesi puolesta. Uskomme rukoustemme kautta, että sinä olet runsaasti Herran siunaama ja suojelema.

Maailman tapahtumia katsellessamme näemme ajanmerkit, jotka muistuttavat meitä lähestyvästä uskovien ylöstempauksesta. Herran ääntä kuunnellessamme tiedämme, että suuret siunaukset ja voima ja voitelu ovat tulossa kaikille, jotka pyytävät ja odottavat niitä uskossa. Me henkilökohtaisesti odotamme voimakasta ja ihanaa muutosten aikaa, suurta satoa ja menestymistä taivasten valtakunnan työssä!

BERAKA INTERNATIONAL

Perustimme kymmenisen vuotta sitten Beraka International-järjestön USA:ssa. Herra on siunannut sitä erityisellä menestymisellä. Se kasvoi nopeasti kansainväliseksi arvostetuksi lähetysjärjestöksi. Nyt sillä on jo 6 tohtoria vapaaehtoistyössä, ja jopa sairaalalaitteiden valmistajat ovat lupautuneet tukemaan työtä omilla laitelahjoituksillaan. Hengellisen työn ohella Berakan koko taloushallinnon hoitaminen ja materiaali-avun toimittaminen eri maihin on vaatinut liikaa aikaamme. Vaikka Beraka onkin ”oma lapsemme”, me päätimme nyt siirtää sen vävypojallemme, tri Millerille. Näin voimme, viimeisinä vuosina, paneutua kokonaan ja syvästi siihen hengelliseen työhön, jota Herra tahtoo meidän kulloinkin tekevän sekä lähetystyön johtamiseen Haitilla, Intiassa ja Meksikossa. Odotamme innoissamme ja lähes malttamattomina, mitä uutta Herra tulee tekemään seuraavien kuukausien ja vuosien aikana.

HAITI


Hoidossamme olevia slummin orpolapsia

Haiti on yhä kaaoksessa ja pirstaleina. Tilanne on entisestään huonontunut. Maalla ei ole vieläkään virallista hallitusta eikä alkeellisintakaan järjestystä, mikä lisää väkivaltaisuutta ja levottomuuksia.

Kirjoittamaton työsääntömme on, että uusia seurakuntia ei perusteta siten, että uskovia haalitaan toisten jo toimivista seurakunnista liittymään meihin. Sehän olisi jo alueella olevan taivasten valtakunnan työn hajottamista! Meillä seurakuntia perustetaan ainoastaan uusista voitetuista sieluista! Paavali sanoi:

Minulla on siis kerskaukseni Kristuksessa Jeesuksessa palvellessani Jumalaa; sillä minä en rohkene puhua mistään muusta kuin siitä, mitä Kristus, saattaakseen pakanat kuuliaisiksi, on minun kauttani vaikuttanut sanalla ja teolla, tunnustekojen ja ihmeiden voimalla, Pyhän Hengen voimalla, niin että minä Jerusalemista ja sen ympäristöstä alkaen Illyrikoniin saakka olen suorittanut Kristuksen evankeliumin julistamisen, ja sillä tavoin, että olen pitänyt kunnianani olla julistamatta evankeliumia siellä, missä Kristuksen nimi jo on mainittu, etten rakentaisi toisen laskemalle perustukselle (Room. 15:17-20).

Näin toimiessamme, olemme nähneet useita tunnus- ja voimatekoja Pyhässä Hengessä. Esimerkiksi: Pastori Benonen osti antamallamme rahalla aamulla pienen mökkiröttelön slummin laitamalta. Iltapäivän hän kierteli slummikujilla kutsumassa ihmisiä iltakokoukseen, uuteen mökkiinsä. Kokoukseen tuppautui 70 muslimia. Kuultuaan evankeliumin, jokainen heistä vastaanotti Jeesuksen henkilökohtaiseksi Vapahtajakseen. Hökkelin ensimmäisenä iltana syntyi seurakunta! Lisäksi kokouksen aikana pastori Benosen vakavasti sairas vaimo parantui kotona Herran kosketuksesta.

Joulukuun kirjeemme jälkeen on perustettu 2 uutta seurakuntaa slummiin. Toinen niistä syntyi sen tuloksena, kun näytettiin hengellinen elokuva. Illan lopussa 45 henkilöä vastaanotti Jeesuksen Herrakseen! Seurakuntia on nyt kaikkiaan 10 ja kouluja 10. Tällä hetkellä meillä on Haitilla 18 kokopäiväistä pastoria ja opettajaa evankeliumin työssä.

Lisäksi tammikuussa perustettiin ilmainen kristillinen päiväkoulu 3-5-vuotiaille kadulla harhaileville orpolapsille. Kujilta kerättyjä lapsia on nyt noin satakunta. Opettajat ja hoitajat ovat uskovia. Lapsille annetaan päivittäinen ruoka-annos sen mukaan, kun meillä on varoja.
Säännöllisten seurakuntakokousten lisäksi seurakuntalaiset kokoontuvat perjantai-iltaisin rukoilemaan. Useimmiten rukous jatkuu aamutunneille, jolloin väsähtäneet torkkuvat aamunkoittoon kirkon maa- tai sementtilattialla, kun eivät voi turvallisesti kulkea kotiin pilkkopimeässä.

INTIA


Ylistyshetki Intiassa

Työ Intiassa on voimakkaassa Pyhän Hengen voitelussa! Pohjois-Intiassa on nyt: 4 seurakuntaa. Marraskuussa avattiin kaksi uutta lähetysaluetta. Jokaisella uudella työalueella on kolme rukousryhmää. Yksistään nyt tammikuussa 2011 tuli uskoon ja kastettiin 24 ihmistä ja useita vapautui riivaajista.

Mutta työtä voidaan tehdä vain varojen mukaan! Kannatus on vaihdellut suuresti. Sen niukkuus on rajoittanut työtä. Olemme joutuneet kaventamaan oman elantomme minimiin, luopumaan työmatkoista ja harkitsemaan kokopäiväisten evankeliumin työntekijöiden vähentämistä. Pidäthän uskollisesti paikkasi kannatusrenkaassa!


Ylistyshetki Intiassa

RUKOUSTA TARVITAAN:
-Voimakasta Pyhän Hengen johdatusta Marjan uuden kirjan valmistumiseen.
-Lisää kannattajia ja varoja työhön.
-Haitin ja Intian puolesta: sieluja, sieluja, sieluja…
-Lähettäjien, lähettien, esirukoilijoiden, yhdistyksen ja kaikkien työhön osallistuvien puolesta.

Olkoon sydämesi uskollinen ja vakaa Herraa kohtaan!

Sillä mitä se hyödyttää ihmistä, vaikka hän voittaisi omaksensa koko maailman, mutta saisi sielullensa vahingon? Taikka mitä voi ihminen antaa sielunsa lunnaiksi? Sillä Ihmisen Poika on tuleva Isänsä kirkkaudessa enkeliensä kanssa, ja silloin hän maksaa kullekin hänen tekojensa mukaan. (Matt. 16:26-27).

Siunausta,


           Marja ja Risto

 
 
Rahankeräyslupa: FinnBeraka ry:lle (Y-tunnus 2444361-5) Poliisihallituksen 03.11.2023 myöntämä keräyslupa numero RA/2023/1341 alkaen 01.01.2024. Koko Suomi paitsi Ahvenanmaa. Kerätyt varat käytetään opetus- ja valistustoimintaan sekä humanitaariseen avustustoimintaan. Varoja käytetään myös kriisipalveluun ja lähetettyjen työntekijöiden ylläpitoon. Työn kohdealueet ovat Haiti, Intia, Kenia ja Meksiko. FinnBeraka ry, Lähdepolku 11 A, 00660 Helsinki.