Helmikuussa 2013

Rakas ystävämme,

HAITI

Me kiitämme sinua ja rakastamme sinua Herran rakkaudella. Näemme Hengen silmillä, kuinka kallisarvoinen ja rakas sinä olet Herralle! Hän tahtoisi riemuiten nostaa sinut vaikeuksistasi ja ahdistuksistasi ja kantaa sinua eteenpäin. Niin pienet kuin suuretkin asiasi ovat Hänen tiedossaan ja hoidossaan – kunpa irrottaisit niistä kokonaan oman otteesi ja luovuttaisit ne Hänelle.

Me koemme voimakkaasti Herran läsnäolon rauhana, voimana ja voiteluna – varsinkin slummien henkeäsalpaavissa paineissa! Koemme Jeesuksen toimivan siellä sinun antamiesi lahjojen kautta. Hän nostaa alaspainuneita, tiepuoleen hyljättyjä, epätoivon, murheen ja huolien syövyttämiä sekä loputtomiin nälkäkipuihinsa tuskastuneita janoisia ihmispoloisia, joita koirat nuolevat ja joiden yli yölliset rotat juoksevat. Noilla kuoleman ja kidutusten ja hylkäämisten pölystä hämärillä kujilla Herra kulkee parantajana ja lohduttajana. Hän nostaa tästä elämästä nuokahtamaisillaan olevat, jo moneen kertaan häväistyt, tallotut, kuumuuden paahtamat surkeat ihmiset, joilla tuskin on ihmisarvoakaan ohikulkijoiden ja kaupungin keskiluokan silmissä. Herra poimii ne. Hän rakastaa, lohduttaa, ruokkii, juottaa ja pukee heidät antamillasi lahjoilla! Herra korjaa vetisen kaatopaikan saviliejusta, hautojen reunamilta, vieläpä hiostavan trooppisen yön hiljaisuudessakin äärettömän kallisarvoista satoa taivaan aittoihin. Joulukuussa poliittisen sekasorron ja oloihinsa jo loputtomasti rääkkääntyneen väen keskellä yhteensä 1338 henkilöä otti Herran vastaan pelastajanaan ja tuli kastetuiksi pastorien toimesta. Jeesus toimii useimmiten kärsimyksissä hioutuneitten, pelkistyneitten ja kaikkensa Herralle antavien ahkerien ihmisten kautta – tulisieluisten palvelijoittensa kautta. Sinunkin kauttasi! Sinun rukoustesi ja lahjojesi kautta, jotka ovat tehneet tämän työn mahdolliseksi. Slummiväki kiittää sinusta Jumalaa! Olet heidän silmissään ihmeellinen.

Nuo Herran kirkkautta loistavat Herran palvelijat voittivat ja voittavat itseään säästelemättä sieluja mitä hengenvaarallisimmissa olosuhteissa! Herran lahjaa ja rakkautta on sekin, että herätys yhä voimistuen jatkuu kouluissakin! Joulukuussa 13 oppilasta tuli uskoon ja kastettiin! Kuvittelepa tätä Suomen oloihin.

Eräänä viikonloppuna opettajat ja pastorit ja vapaaehtoiset oppilaat päättivät yhdessä tehdä patikkaretken maaseudulle. Tuon patikoimisen tuloksena 15 henkilöä tuli uskoon ja myöhemmin kasteelle!

Vuonna 2012 jaoimme Haitin slummeissa yhteensä 39,716 riisiateriaa. Tammi-helmikuussa 2013 olemme uhreillasi jakaneet Haitilla jo 5,332 riisiateriaa.

INTIA

Joulukuussa järjestetyissä kokoussarjoissa, joulujuhlissa, -näytelmissä ja konserteissa koettiin vahvaa Jumalan voimaa, rauhaa ja voitelua. Herran rakkaus ja ilo kosketti sydämiä elämää muuttavasti. Kaikissa neljässä osavaltiossa ihmisiä vapautui, parantui ja tuli satamäärin uskoon. Kastetilaisuuksia järjestetään maaseudulle, jonne olemme rakentaneet oman kastealtaan, johon keräämme veden. Muistattehan, että useilla vuoristo-alueilla kristityt eivät saa käyttää yleistä vettä. Tuo satojen sielujen voittaminen Kristukselle on meille pilvenhattara vuoristossa olevalla poikamme haudalla saamastamme Jumalan lupauksesta, että saisimme tuon kallisarvoisen siemenemme tuloksena niittää miljoonia sieluja Taivasten valtakuntaan.

Evankelioimis- ja koulutustyö nuorison ja lasten keskuudessa on nyt väkevää. Herra on myös siunannut eri osavaltioihin kouluttamiamme ja lähettämiämme evankelistoja niin, että usealla heistä on jo syntynyt omat seurakunnat! Työ näin moninkertaistuu.

Herran siunaamina saimme jaetuksi Intian vuoristo-alueilla vuoden 2012 aikana yhteensä 38,588 riisiateriaa. Tammi-helmikuussa 2013 olemme jakaneet Intiassa jo 17,781 riisiateriaa. Lisäksi olemme painattaneet tuhansia pastorimme kirjoittamia evankelioimiskirjasia ilmaisjakoon.

Koska emme voineet varojen puuttuessa (varat käytetty matkojen sijasta suoraan työhön) mennä syksyllä 2012 Intiaan, niin ovelta ovelle evankelioimiskampanja siirrettiin keväälle 2013. Lisäksi jokaisessa neljässä osavaltiossa oleviin työkohteisiin on järjestelyjen alla maalis-huhtikuuksi ja pääsiäiseksi suuret kokoussarjat. Näihin tilaisuuksiin, varsinkin Pääsiäisjuhliin, odotetaan tuhansien hindujen osanottoa. Olimme lupautuneet puhujiksi, sielunhoitajiksi ja rukousjonojen rukoilijoiksi ehdolla – jos Herra suo.

Ristossa todettiin nyt syöpä. Lääkärien ehdoton mielipide on, että hoidot, leikkaus tai 8-viikon sädetys, aloitetaan välittömästi. Intiaan menoa siirretään. Mutta lähdemme sinne heti, kun lääkäritkin toteavat, että Risto on parantunut. Toivottavasti ehdimme sinne vielä tänä keväänä. Viisumit, rokotukset ym. ovat valmiina. Kiitos Herra nopeasta parantumisesta!


Rakas ystävä, me tiedämme sydämessämme ja tunnemme päivittäin, että rukoilet puolestamme (Matt. 18:19-20). Jo tuo tietoisuus tukee ja rohkaisee. Vetoamme rukouksessa:

– Jeesuksen suorittamaan työhön Golgatalla: …ja hänen haavainsa kautta me olemme paratut (Jes. 53:5b).

– siihen, että Isä vannoi itsensä kautta (Hebr. 6:12-18, 20), että Hän ei pane meihin Aabrahamin siemenenä sairautta (Gal. 3:7,9,14-16,26-29; Room. 4 kokonaan; Hebr. 6:12-18, 20; V. Moos. 28:1-14).

– siihen, että Hän on meidän parantajamme (2. Moos. 15:26; V. Moos. 7:15).

uskoa, vapautusta ja elämää koskeviin sananpaikkoihin: (Matt. 8:13; Luuk. 1:70-74; Joh. 10:10).


Haitilainen opettaja, varsinainen sielujenvoittaja, oppilaittensa keskellä.

Haitilainen opettaja, varsinainen sielujenvoittaja, oppilaittensa keskellä.

Ei sotaväellä eikä voimalla, vaan minun Hengelläni, sanoo Herra Sebaot (Sakarja 4:6b).

Jokainen meistä tarvitsee päivittäin Pyhän Hengen läsnäoloa, voitelua ja voimaa, jotta hengellinen elämämme ei kuivuisi. Vain Pyhällä Hengellä täyttyneinä saamme tehdyksi meille edeltä valmistetut tehtävät. Pyhän Hengen voima muuttaa meitä Kristuksen kaltaisiksi, auttaa meitä vähenemään, “kuolemaan” itsellemme niin, että Kristus voi tulla meissä suureksi ja vaikuttaa meissä ja meidän kauttamme suolana ympärillämme olevaan maailmaan.

Ilman Pyhän Hengen voimaa ja voitelua meistä tulee huomaamattamme heikkoja uskovia, jollaisista Jeesus sanoi: Voi teitä, kun te olette niinkuin merkittömät haudat, joiden päällitse ihmiset kävelevät niistä tietämättä!” (Luuk. 11:44). Tuollaisina huomaamattomina heikkoina uskovina, tämän maailman ystävinä, me elämme täysipainoisemmin maailman hetkellisiä iloja, suruja ja ongelmia kuin rakennamme iankaikkisesti pysyvää taivasten valtakuntaa. Näin ohikulkijat eivät edes huomaa meissä Jeesuksen todellista luokseen vetävää elämää. Voimattomina meillä on vaikeus pysyä päivittäisessä vaelluksessamme totuudessa, Sanan linjassa, Jumalan tahdossa. Tällainen heikko usko ja epävakaa vaellus ei ‘miellytä’ Jumalaa. Hengellisesti heikkoina me luisumme huomaamattamme toteuttamaan omaa tahtoamme. Kuljemme oman ymmärryksemme, kokemustemme ja mieltymystemme ohjaamina ja täytämme omia mielitekojamme, tarpeitamme ja himojamme. Etsimme silloin Herran sijasta itsellemme asenteitamme tukevia kumppaneita. Ilman Herran Hengen voimaa me menetämme todellisen vapautemme, epäonnistumme ja joudumme takaisin sidotuiksi, oman sielunelämämme orjiksi, jollaisia olimme ennen pelastumistamme: Sillä Herra on Henki, ja missä Herran Henki on, siinä on vapaus (2. Kor. 3:17).

Sidottuina, oman itsemme orjina, olemme voimattomat irrottautumaan synnistä, peloista, vääristä tavoista, ajatustemme linnoituksista, järjenpäätelmistä, ahdistuksista, himoista jne. Vihollinen on silloin saanut kieputettua meistä hämmentyneitä, pimitettyjä epäselvyyksiä vaahtoavia vesiä. Meillä on kyllä sisäinen kaipaus ja tahto Jumalan asioihin mutta ei voimaa niiden toteuttamiseen. Sanomme ‘uskovamme’ mutta todellisen hengellisen Kristuksessa elämisen puuttuminen ja uskontekojen puuttuminen, osoittavat ympärillämme oleville ihmisille uskomme haalenneeksi tai peräti kuolleeksi. Usein emme itse ‘näe’ tilaamme mutta koemme sisimmässämme, että kaikki ei ole niinkuin pitäisi. Juoksustamme uskonradalla tulee silloin mutkittelevaa, laidasta laitaan menevää siksakkia tai jopa ympyrää, koska katseemme on vajonnut meitä odottavista tulevista voittopalkinnoista ja kruunuista ja Herran meille jo valmistamasta leivisköjen hoitamisesta sellaisten asioitten hoitelemiseen, jotka kyllä ovat hyviä, jopa Raamatullisiakin, mutta joita Herra ei välttämättä ole tarkoittanut juuri meidän tehtäväksemme. Ilman Pyhän Hengen täyteyttä päätämme juoksumme heikkoina.

Meidän on helppo kuvitella pysyvämme uskossa vahvoina loppuun asti, jos emme huomaa, että voimme pysyä hengellisesti vahvoina vain, jos Pyhän Hengen voima pysyy meissä! Pysyäksemme vahvoina me olemme täysin riippuvaisia Jumalan Sanasta ja kuuliaisuudesta sille, jatkuvasta rukousyhteydestä Herraan ja Hänen Henkensä voimasta, joka tekee muuttavaa työtään meissä.

Jeesuksen elämän ja työn voimanlähde oli Pyhä Henki:
Te tiedätte, kuinka Jumala Pyhällä Hengellä ja voimalla oli voidellut Jeesuksen Nasaretilaisen, hänet, joka vaelsi ympäri ja teki hyvää ja paransi kaikki perkeleen valtaan joutuneet; sillä Jumala oli hänen kanssansa (Apt. 10:38).

Herra lupasi, että me saisimme saman Pyhän Hengen, joka oli Hänen voimanaan:
Mutta juhlan viimeisenä, suurena päivänä Jeesus seisoi ja huusi ja sanoi: “Jos joku janoaa, niin tulkoon minun tyköni ja juokoon. Joka uskoo minuun, hänen sisimmästään on, niinkuin Raamattu sanoo, juokseva elävän veden virrat.” Mutta sen hän sanoi Hengestä, joka niiden piti saaman, jotka uskoivat häneen; sillä Henki ei ollut vielä tullut, koska Jeesus ei vielä ollut kirkastettu (Joh. 7:37-39).

Hengellisen menestymisen salaisuus on pysyä uskossa ja toivossa vakaana Herran osoittamassa paikassa vaikka olosuhteet, ongelmat, ihmiset ja tilanteet vyöryisivätkin meitä vastaan. Jumalan tahdon keskipisteessä olevaa vastaan vihollinen hyökkää joko suoraan tai ihmisten tms. vaikeuksien kautta. Mutta Herran tahdossa pysyvälle kuuluu myös Herran antama vakaa ja varma ylläpito, kaikkien tarpeitten täyttäminen, suojelus ja vapautus! Nämä tulevat meille aina tarpeen mukaan oikeaan aikaan.

Vanhurskaat huutavat, ja Herra kuulee ja vapahtaa heidät kaikista heidän ahdistuksistansa. Lähellä on Herra niitä, joilla on särjetty sydän, ja hän pelastaa ne, joilla on murtunut mieli. Monta on vanhurskaalla kärsimystä, mutta Herra vapahtaa hänet niistä kaikista. Hän varjelee kaikki hänen luunsa: ei yksikään niistä murru (Psa. 34:18-21).

Meillä jokaisella on ajoittain ahdistuksia ja vaikeuksia, mutta Herra kuulee huutomme ja vapauttaa meidät kaikista ongelmistamme.

Olet ehkä mielestäsi elänyt oikein, varjellut kielesi, mutta Herra ei silti näytä kuulevan sinua. Saatat hämmästellä sitä, että lähimmäisesi elää vastoin Sanaa mutta näyttää saavan vastauksen rukoukseensa.

Jos rukouksiisi ei ole heti vastattu tai jos et ole huomannut saaneesi rukousvastausta, lepää Herrassa. Hän vie sinut voittoon. Älä hätäile, murehdi tai pelkää. Lepää. Levätessä olemme rauhassa. (Hebr. 4:3). Jumalan valtaistuinhuoneessa on rauha. Kun vaikeuksissamme rukoilemme, keskustelemme Taivaan Isän kanssa, puhumme ja myös kuuntelemme Hänen puhettaan joko Sanan kautta tai suoraan, me saamme hätäämme rauhan ja luottamuksen Jumalaan! Herra tekee meistä rukouksessa tuoreita. Kun luemme Sanaa niin, että se voi meille avautuen sulautua meihin uskossa, meidän tahto- ja tunne-elämämme uudistuvat Sanan linjan mukaisiksi. Meidän ei tarvitse silloin nojautua enää omaan päättelykykyymme ja ymmärryksemme, vaan me saamme turvautua Jumalan ymmärrykseen ja viisauteen Hänen Sanassaan. Herra parantaa haavamme ja tunne-elämämme. Isän edessä poistuvat masennus ja hämmennys ja pelko. Herrassa me saamme voiman vastustaa vihollisen tulenpalavia nuolia, ajatuksia, joilla hän yrittää hämäännyttää, pelotella ja pettää meidät. Pääsemme sydämestämme anteeksiantamalla irti meitä vaivaavista kielteisistä muistoista. Järjenpäätelmiemme sijaan tulee usko, toivo, luottamus ja rakkaus Herraan. Ongelmallinen tilamme hoidetaan. Ilo Herrassa palaa jokapäiväiseen elämäämme. Ongelmissa räpiköimisen sijasta sytymme palamaan Herralle. Hän vahvistaa meissä myötätunnon, armahtavaisuuden ja rakkauden lähimmäisiämme, itseämme ja vihollisiammekin kohtaan. Kääntyessämme sydämestämme Herran puoleen ja uskossa levätessämme Hänessä, me saamme rauhan ja läpimurron rukouksiimme.

Kaikki Herran lupaukset tulevat meille uskon kautta. Jeesus vastasi ja sanoi heille: “Pitäkää usko Jumalaan. Totisesti minä sanon teille: jos joku sanoisi tälle vuorelle: ‘Kohoa ja heittäydy mereen’, eikä epäilisi sydämessään, vaan uskoisi sen tapahtuvan, minkä hän sanoo, niin se hänelle tapahtuisi. Sentähden minä sanon teille: kaikki, mitä te rukoilette ja anotte, uskokaa saaneenne, niin se on teille tuleva (Mark. 11:22-24; Mark. 9:23).

Sydämen usko Jumalaan ja sen linjassa olevat uskon puheemme ja uskontekomme siirtävät vaikeutemme vuoret. Rukoiltuamme meidän tulee uskoa saaneemme – vasta sen jälkeen saamme rukousvastauksen! Vastaukset eivät aina tule heti. Joskus on pysyttävä uskossa ja toivossa ja kiitoksessa kuukausia jopa vuosiakin. Odottaminen osoittaa meille itsellemme, mihin me todella uskomme. Meidän tulee uskoa Jumalaan ja puhua rukouksemme jälkeen vaikeuksistamme vain mitä Raamattu niistä sanoo ja lupaa, riippumatta siitä, miltä asiat rukouksemme jälkeen näyttävät tai tuntuvat.

Meidän tulee siis uskoa ja puhua uskomme mukaisesti myös silloin, kun asiat näyttävät vuosikausia luisuvan vain huonompaan suuntaan. Emmehän silloin erehdy puhumaan niistä epäuskoa vahvistaen näkemistemme ja ymmärtämistemme pohjalta. Emmehän silloin sukella pelkoon, hädän häkkiin tai napisemiseen? Meidän tulee seisoa Sanan linjassa ja kiittää Herraa etukäteen tulevasta Sanan mukaisesta vastauksesta.

Salomon sanoi: Kaikella on määräaika, ja aikansa on joka asialla taivaan alla (Saarn. 3:1).

Eräs Intiassa työskentelevistä pastoreistamme rohkaisi meitä kirjeellään, jossa hän sanoo:

“Joskus Herra käyttää “pistooli pistettä” vahvistaaksensa uskoamme:

Sadrak, Meesak ja Abednego heitettiin sidottuina tuliseen pätsiin, mikä oli kuumennettu seitsemän kertaa kuumemmaksi kuin tavallisesti. Sen jälkeen, kun heidät oli heidetty tuleen, Herra pelasti heidät ihmeellisesti. Jos Jumala olisi halunnut, hän olisi voinut pelastaa heidät aikaisemmin, ennen pätsiin joutumista, mutta vahvistaakseen heidän uskoaan Hän pelasti heidät vasta kun he olivat tulisessa pätsissä. Samalla Herra näytti oman voimansa, valtansa ja kunniansa – ei ainoastaan Sadrakille, Meesakille ja Abednegolle, mutta myöskin Nebukadnessarille, satraapeille, maaherroille, käskynhaltijoille, neuvonantajille, aarteiden hoitajille, lainoppineille, tuomareille ja kaikille muille maakuntain virkamiehille. (Saarn. 3.)

Nähdessään elävän Jumalan toimivan Nebukadnessar sanoi: “Kiitetty olkoon Sadrakin, Meesakin ja Abednegon Jumala, joka lähetti enkelinsä ja pelasti palvelijansa, jotka häneen turvasivat eivätkä totelleet kuninkaan käskyä, vaan antoivat ruumiinsa alttiiksi, ennemmin kuin palvelivat ja kumartaen rukoilivat muuta jumalaa kuin omaa Jumalaansa. Ja minä annan käskyn, että jokainen, olkoon hän mitä kansaa, kansakuntaa ja kieltä tahansa, joka puhuu pilkaten Sadrakin, Meesakin ja Abednegon Jumalasta, hakattakoon kappaleiksi, ja hänen talonsa tehtäköön soraläjäksi; sillä ei ole muuta jumalaa, joka niin voi pelastaa kuin tämä.” Sitten kuningas asetti Sadrakin, Meesakin ja Abednegon suureen valtaan Baabelin maakunnassa (Daniel 3:28-30).

Tämän suuren koettelemuksen johdosta Herralle tuli suuri kunnia. Sadrak, Meesak ja Abednegon saivat uskonsa mukaisen avun. Lisäksi heidän uskonsa ja ymmärryksensä Herrassa kasvoi entisestään tästä kokemuksesta; Ja heidän asemansa työssä nousi kansan keskellä.

Pastori jatkaa: Me kaikki (suomalaiset, haitilaiset, intialaiset, meksikolaiset jne) olemme yhtä perhettä Kristuksessa.

…asia, joka on teistä liian vaikea, lykätkää minulle, kuullakseni sen.’ (V. Moos. 1:17c.)

Sitten pastori rohkaisee meitä tietäen, että me olemme sydämestämme murheellisia joutuessamme Intian matkamme siirtämisellä tuottamaan hänelle ja seurakunnille murhetta. Tuo pastorikin oli saanut Herralta vahvan näyn ja lupauksen tulostamme ja on jo tehnyt valmistelut kokousten suhteen. Hän jatkaa kirjeessään lohduttamistamme:

Meidän on hyvä oppia siitä, miten pieni hämähäkki kutoo verkkoaan. Kun hämähäkki tekee verkkoa, se yrittää pitkillä loikkauksilla kiinnittää langan toista päätä kaukaiseen kohtaan. Monesti se epäonnistuu, mutta se ei lopeta ennenkuin se on onnistunut. Uskomme isä, Aabraham, odotti kärsivällisesti, lannistumatta, 25 vuotta saadakseen Jumalan lupaaman siunauksen. Me intialaiset emme koskaan jätä teitä, Risto ja Marja. Me olemme yhtä perhettä.” Kirjeessään pastori muistuttaa meitä vielä siitä, että he ovat meidän, vuonna 1983-1984, Intiaan kylvämämme Jumalan siemenen satoa. He tulivat silloin kauttamme uskoon ja ovat uskollisesti kaikki nämä vuosikymmenet jatkaneet Herran voimassa ja voitelussa meidän aloittamaamme työtä.

Pastori jatkaa kirjettään: “Meidän tulee nyt yhdessä rukoilla ja sitten kärsivällisesti odottaa saadaksemme kukin henkilökohtaisesti Herran lupaaman vastauksen. Rukouksenamme on myös, että tuo Herran jo lupaama ja edeltä valmistama yhteinen aikamme Intiassa toteutuisi pian.

Miten ihanasti rakas Herramme vakuuttaakaan sinulle ja meille kaikille: Ja te, Siionin lapset, iloitkaa ja riemuitkaa Herrassa, teidän Jumalassanne, sillä hän antaa teille syyssateen, vanhurskauden mukaan, vuodattaa teille sateen, syyssateen ja kevätsateen, niinkuin entisaikaan. Ja puimatantereet tulevat jyviä täyteen, ja kuurna-altaat pursuvat viiniä ja öljyä. Ja minä korvaan teille ne vuodentulot, jotka heinäsirkka, syöjäsirkka, tuhosirkka ja kalvajasirkka söivät, minun suuri sotajoukkoni, jonka minä lähetin teitä vastaan. Ja te syötte kyllälti ja tulette ravituiksi ja kiitätte Herran, teidän Jumalanne, nimeä, hänen, joka on tehnyt ihmeitä teitä kohtaan. Eikä minun kansani joudu häpeään, iankaikkisesti. Ja te tulette tietämään, että Israelin keskellä olen minä. Ja minä olen Herra, teidän Jumalanne, eikä toista ole. Eikä minun kansani joudu häpeään, iankaikkisesti (Joel 2:23-27). ”

Kiitos Herralle! Amen!

Seuraava kirjeemme tulee toukokuussa. Olethan uskollinen omalla paikallasi rukoilijana ja uhraajana. Herra siunatkoon yhteisen työmme.

…joka vanhurskautta kylvää, saa pysyvän palkan.
(San. 11:18b)

Me toivomme sinulle iloa, rauhaa ja voimaa Herrassa ja Siunattua Pääsiäistä! Jeesus on Herra!

Rakkaudella,


           Marja ja Risto

Rahankeräyslupa: FinnBeraka ry:lle (Y-tunnus 2444361-5) Poliisihallituksen 12.06.2018 myöntämä keräyslupa numero RA/2018/571 ajalle 1.1.2019-31.12.2023. Koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Käyttötarkoitus 2019-2023: opetus-, valistus- ja humanitaarinen avustustoiminta, kriisipalvelu ja lähetettyjen työntekijöiden ylläpito. Työn kohdealueet Haiti, Intia, Kenia ja Meksiko.
 

Rahankeräyslupa alkaen 2024: Rahankeräyslupa alkaen 2024: FinnBeraka ry:lle (Y-tunnus 2444361-5) Poliisihallituksen 03.11.2023 myöntämä keräyslupa numero RA/2023/1341 alkaen 01.01.2024. Koko Suomi paitsi Ahvenanmaa. Kerätyt varat käytetään opetus- ja valistustoimintaan sekä humanitaariseen avustustoimintaan. Varoja käytetään myös kriisipalveluun ja lähetettyjen työntekijöiden ylläpitoon. Työn kohdealueet ovat Haiti, Intia, Kenia ja Meksiko. FinnBeraka ry, Lähdepolku 11 A, 00660 Helsinki.