Joulukirje 2015


Rakkaat ystävämme,

Terveisemme kentältä jouluisten valmistelujen keskeltä. Haitilla, Intiassa ja Meksikossakin joulu on parhainta evankelioimisaikaa. Sadon korjuuseen valmistaudutaan nyt täysin rinnoin. Ilosanomaa viedään puhein, lauluin ja näytelmin. Intiassa jaetaan lukutaitoisille Raamattuja ja traktaatteja. Haitin ja Meksikon köyhimmissä slummeissa jaetaan sanoman ohella janoisille ja nälkiintyneille vettä ja ruokaa. Herra on ihmeellinen, rakastava Rauhanruhtinas. Me kristityt voimme kajauttaa Herrallemme enkelien ja taivaallisen sotaväen katsellessa: “Kunnia Jumalalle korkeuksissa, ja maassa rauha ihmisten kesken, joita kohtaan hänellä on hyvä tahto!” (Luuk. 2:14.)

“MINUN OLI NÄLKÄ” (Matt. 25:35) -projektissamme olemme jakaneet Haitin slummeissa tänä vuonna 2015 yhteensä 51090 ateriaa, Pohjois-Intian köyhissä vuoristokylissä 21355 ateriaa ja Meksikon slummeissa 15275 ateriaa. Kaikkiaan olemme jakaneet yhteensä 87720 ateriaa.

“MINUN OLI JANO” (Matt. 25:35) -projekti aloitettiin nyt marraskuussa.

Herra odottaa meiltä Sanan ja rukouksen lisäksi käytännön toimintaa sanoessaan: “Sillä minun oli nälkä, ja te annoitte minulle syödä; minun oli jano, ja te annoitte minulle juoda; minä olin outo, ja te otitte minut huoneeseenne; minä olin alaston, ja te vaatetitte minut; minä sairastin, ja te kävitte minua katsomassa; minä olin vankeudessa, ja te tulitte minun tyköni” (Matt. 25:35-36). “Totisesti minä sanon teille: kaikki, mitä olette tehneet yhdelle näistä minun vähimmistä veljistäni, sen te olette tehneet minulle.” (Matt. 25:40b).

Slummissa tarvitaan puhdasta juomavettä. Asukkaat juovat lätäköistä ja likaisesta joesta, jossa myös peseytyvät. Jotkut kantavat juomavettä astioissaan kilometrien päästä. Suon päälle syntyneeseen slummiin ei voida rakentaa kaivoja. Puhtaalla juomavedellä voimme säästää lapsia ja vanhuksia sairauksilta, loisilta ja niiden aiheuttamilta kärsimyksiltä, kivuilta ja kuolemalta. Kannatusvaroista riippuen toimitamme slummiin puhdasta vettä tankkiautolla kuutena päivänä viikossa.

Tulethan kanssamme toimittamaan puhdasta talousvettä slummin uskoville esimerkiksi seuraavasti:

♥ 5 eu/kuukausi. Tällä saa neljälle perheelle kuukaudeksi puhtaat talousvedet. Voit suorittaa tuon myös vuosimaksuna eli 60 eu/ vuosi.

♥ 10 eu/kuukausi. Tällä saa kahdeksalle perheelle kuukaudeksi puhtaat talousvedet. Voit suorittaa tuon myös vuosimaksuna eli 120 eu/ vuosi.

♥ 20 eu/kuukausi. Tällä saa kuudelletoista perheelle kuukaudeksi puhtaat talousvedet. Voit suorittaa tuon myös vuosimaksuna eli 240 eu/ vuosi.

Ilmoittauduthan projektiin kirjeen lopussa olevalla lomakkeella.

Jeesus sanoi: “Ja kuka hyvänsä antaa yhdelle näistä pienistä maljallisen kylmää vettä, hänen juodaksensa, opetuslapsen nimen tähden, totisesti minä sanon teille: hän ei jää palkkaansa vaille.” (Matt. 10:42)

Orpojamme

Orpojamme

HAITI

Haitilla, etenkin slummissa, on viime kuukausina ollut erittäin suuria vaikeuksia. Presidentin vaalit pidettiin, mutta vieläkään ei tiedetä kuka tulee olemaan presidentti. Kansa voi nälkäisenä, sairaana ja työttömänä huonosti.

Olemme yhdessä tukeneet ORPOJA (vaatteet, ruoka ja koulumaksut) noin nelisen kuukautta.

Yhteiskummeja lapsille on tullut hyvin, mutta vielä on tilaa. Kokiessasi hädänalaisten orpolasten tukemisen omaksesi, ilmoittauduthan lomakkeella kummiksi-sivulla. Orvon tukiraha on 25 euroa / kuukausi (tai vuosimaksuna 300 euroa / vuosi).

Pyydämme kuitenkin, että ette vähentäisi tätä kummirahaa nykyisestä jo toimivasta kannatuksestanne, jonka varassa evankelioimistyöt ovat jo meneillään ja niiden jatkuvuus ylläpidetään.

JOULU ORVOILLE

Annamme yhdessä jokaiselle orvollemme pienen joululahjan, joka kestää myös joulun yli. Pastorit valmistavat paketit jaettaviksi!

Pastorien ja opettajien iloinen viesti on ollut, että “lapset ovat yhtä auringonpaistetta! Ilo ja kiitollinen laulu ja nauru täyttää koulutienoon”. Kiitos teille rakkaudestanne.

Jaakob kirjoitti seurakunnille: Puhdas ja tahraton jumalanpalvelus Jumalan ja Isän silmissä on käydä katsomassa orpoja ja leskiä heidän ahdistuksessaan ja varjella itsensä niin, ettei maailma saastuta (Jaak. 1:27).

Slummiväki on hämmästellyt suomalaisten orvoille osoittamaa rakkautta ja on pyytänyt esirukouspäivien järjestämistä suomalaisten puolesta. He ovat järjestäneet nyt niin, että jokaisen kuukauden viimeisenä päivänä rukoillaan kummeiksi ilmoittautuneiden sekä Riston ja Marjan kannattajien puolesta! Seurakunnat rukoilevat viimeistä päivää lähinnä olevana sunnuntaina. Kouluissa opettajat ja oppilaat rukoilevat viimeistä päivää lähinnä olevana koulupäivänä. Me, Risto ja Marja, rukoilemme päivittäin kummien ja nettirukoilijoiden sekä työn kannattajien puolesta.

Intian vuoristossa jaettavat uudet testamentit ja traktaatit.

Intian vuoristossa jaettavat uudet testamentit ja traktaatit.

INTIA

Evankelioimistiimimme teki syyskuussa Tehrissä, Garhwalissa, ovelta ovelle evankelioimiskampanjan. Herran avulla he tavoittivat noin 35% vaikeakulkuisen vuoristo-alueen kylistä. He jakoivat 21000:een kotiin uudet Testamentit ja traktaatit! Sitten hindut aloittivat vainot kampanjan neljäntenätoista päivänä. Evankelioimistempaus jouduttiin lopettamaan neljä päivää suunniteltua aiemmin. Mutta monet kyläläiset olivat onnellisia kuullessaan ensimmäistä kertaa Jeesuksesta, ja monet ottivat Jeesuksen vastaan kärsittyään paljon hindujumaliansa palvellessaan. Evankelioimisryhmä jo nyt rukoilee ja suunnittelee saavuttavansa Uttrakashin vuoristoalueen ensi vuonna. Vaikeutena on, että joudumme rahoittamaan suurien määriensä vuoksi kalliiksi tulevat Testamentit ja traktaatit, koska ilmaisia ei ole enää ollut mistään saatavissa. Muistathan tätä suuremmoista työtä rukouksin.

Vuoristokuva Pohjois-Intiasta

Vuoristokuva Pohjois-Intiasta

Matkalaulu. Minä nostan silmäni vuoria kohti: mistä tulee minulle apu? Apu minulle tulee Herralta, joka on tehnyt taivaan ja maan. Hän ei salli sinun jalkasi horjua, sinun varjelijasi ei torku. Katso, hän, joka Israelia varjelee, ei torku eikä nuku. Herra on sinun varjelijasi, Herra on suojaava varjosi sinun oikealla puolellasi. Ei polta sinua aurinko päivällä eikä kuu yöllä. Herra varjelee sinut kaikesta pahasta, hän varjelee sinun sielusi. Herra varjelee sinun lähtemisesi ja tulemisesi, nyt ja iankaikkisesti (Psa 121: 1-8).

Asioita rukouksesta:

1. Rukoilethan täsmällisesti ja Sanan mukaisesti. Sananpohjalta rukoileminen edellyttää rukoukseen valmistautumista. Siinä tunnetaan Jumalan lupaukset ja rukoillaan lupauksiin vedoten.

Sinä osoitat palvelijallesi hyvyyttä sanasi jälkeen, Herra (Psa 119:65).

2. Pyydä Herralta sitä, mitä sinä tahdot. Herra tietää sinun tarpeesi ja sydämesi toiveet, mutta Hän odottaa sinun pyytävän uskoen siihen, että Hän myös vastaa sinulle!

Totisesti, totisesti minä sanon teille: jos te anotte jotakin Isältä, on hän sen teille antava minun nimessäni. Tähän asti te ette ole anoneet mitään minun nimessäni: anokaa, niin te saatte, että teidän ilonne olisi täydellinen (Joh. 16:23b-24). Jos te pysytte minussa ja minun sanani pysyvät teissä, niin anokaa, mitä ikinä tahdotte, ja te saatte sen (Joh. 15:7).

3. Vahvista ajatuksillasi sitä, mitä olet rukoillut. Ajattele myönteisesti, puhu ja toimi rukoustesi mukaisesti. Älä anna epäilysten, hätäilyjen tai pelkojen (epäuskon) nakertaa omia rukousvastauksiasi.

Ja hän sanoi opetuslapsillensa: “Sentähden minä sanon teille: älkää murehtiko hengestänne, mitä söisitte, älkääkä ruumiistanne, mitä päällenne pukisitte. Ja kuka teistä voi murehtimisellaan lisätä ikäänsä kyynäränkään vertaa? Jos siis ette voi sitäkään, mikä vähintä on, mitä te murehditte muusta? Vaan etsikää Jumalan valtakuntaa, niin myös nämä teille annetaan sen ohessa. (Luuk. 12:22,25,26,31.)

4. Valvo ajatuksiasi ja suojaa mielesi viholliselta. Jos etsit elämääsi ja asioihisi Jumalan mieltä, lue Sanaa!

Sillä minun ajatukseni eivät ole teidän ajatuksianne, eivätkä teidän tienne ole minun teitäni, sanoo Herra. Vaan niin paljon korkeampi kuin taivas on maata, ovat minun tieni korkeammat teidän teitänne ja minun ajatukseni teidän ajatuksianne (Jes. 55:8-9).

5. Sanan tutkiminen ja miettiminen on menestyksellisen rukouksen avain. Täytä mielesi Jumalan Sanalla ja anna sen toimia sinussa ja sinun kauttasi.

Älköön tämä lain kirja sinun suustasi poistuko, vaan tutkiskele sitä päivät ja yöt, että tarkoin noudattaisit kaikkea, mitä siihen on kirjoitettu, sillä silloin sinä onnistut teilläsi ja silloin sinä menestyt (Jos. 1:8).

6. Kiitä jatkuvasti Herraa vastauksesta. Kiitä siitä, mitä näet Hänen jo tehneen ja myös etukäteen siitä, mitä Hän on tehnyt vaikka et vielä vastausta näekään.

Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi, ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa (Fil. 4:6-7).

7. Tee jokaisesta rukouksestasi uskon julistus. Pysy Herran edessä ja vetoa omaan asemaasi taivasten valtakunnan kansalaisena, Jumalan lapsena ja Aabrahamin siemenenä. Rukoile sitten uskossa vedoten lupauksiin, jotka Herra on sinulle jo antanut Sanassaan!

Niin tulkaa, käykäämme oikeutta keskenämme, sanoo Herra. Vaikka teidän syntinne ovat veriruskeat, tulevat ne lumivalkeiksi; vaikka ne ovat purppuranpunaiset, tulevat ne villanvalkoisiksi. Jos suostutte ja olette kuuliaiset, niin te saatte syödä maan hyvyyttä; (Jes. 1:18-19.)

“Vastaamattomat” rukoukset ovat meidän ja oman uskonelämämme välissä.

Varmat lupaukset ovat Sanassa, mutta syystä tai toisesta me ohitamme ne emmekä omista niitä henkilökohtaisesti itsellemme kuuluviksi. Jos omistamme, me siirrämme mielessämme niiden toteutumisen tulevaisuuteen sen sijaan, että me uskossa edellyttäisimme niiden toteutuvan välittömästi.

Rukoilemme ja paastoamme, mutta emme löydä vastausta, koska tunnustamme puheillamme ja teoillamme rukoustemme vastaisesti. Unohdamme, että Jumalan iankaikkisesti ja tässä ja nyt toimiva Sana on rukouksen ja rukousvastauksen saamisen perusta.

Usko tulee Sanan kuulemisesta ja ymmärtämisestä niin, että Sana sulautuu meihin sisäisesti. Rukoillessamme ja toimiessamme Sanan pohjalta meistä tulee yhtä Sanan kanssa. Meistä tulee Sanan tekijöitä.

Tulkoon tämä Sana, Jeesus, meille kullekin tänä jouluna vapauttajaksi, parantajaksi, johdattajaksi ja voimaksi Pyhässä Hengessä!

Haitilaiset, intialaiset ja meksikolaiset vievät nyt Sanaa, hyvää uutista taivasten valtakunnasta omaisilleen ja lähimmäisilleen kaupunkeihin, kyliin ja viidakkoihin. Hengellinen nälkä on kaikkialla valtava. Olemme astumassa uuteen voimalliseen aikaan.

Näetkö, minkä eron sinun kylvämäsi siemen, antamasi lahja tekee. Sen vaikutus ulottuu kauas. Haitilaiset, intialaiset ja meksikolaiset näkevät elämänsä muuttuvan Herrassa, Sanassa. Kiitos sinulle, että me olemme saaneet kylvää Sanaa ja että Jeesuksen meiltä odottama lähimmäisen apu on saavuttanut voittoisasti kohteensa! Sinä todellakin teet muutosta ihmisten elämässä ja myös meidän omassa elämässämme.

Risto ja minä rukoilemme, että sinä saat Sanan lupausten mukaisesti sen, mikä sinulle kuuluu Kristuksessa. Ja kun käytät Häneltä saamaasi auktoriteettia toimia ja sydämessäsi uskot Sanan, sinä saat takaisin kaiken, minkä vihollinen on sinulta vienyt. Saat kokea voitot elämässäsi – sinähän rukoilet ja toimit silloin Kristuksen voitosta käsin.

Kiitos kuluneesta vuodesta 2015. Olkaa Jeesuksen nimessä siunatut myös vuonna 2016.

Rakkaudella,


           Marja ja Risto

Rauhallista joulua!   toivoo Marja ja Risto

Rauhallista joulua! toivoo Marja ja Risto

Tänään on tutustumisvuorossa 6-vuotias Julsaint (lasten joukossa on monta Julsaint nimistä). Julsaint asuu Cite Soleilissa, pahimmassa slummissa, ja löydettäessä hän nukkui sementtilattialla. Julsaint on sairastanut paljon. Hänen äitinsä on kuollut, joten kukaan ei huolehtinut pojasta. Hänellä ei ollut mahdollisuutta päästä kouluun, koska suku tienaa vähemmän kuin dollarin päivässä. Nyt koulussa Julsaint rakastaa jalkapalloa ja tanssimista.

Tänään on tutustumisvuorossa 6-vuotias Julsaint (lasten joukossa on monta Julsaint nimistä). Julsaint asuu Cite Soleilissa, pahimmassa slummissa, ja löydettäessä hän nukkui sementtilattialla. Julsaint on sairastanut paljon. Hänen äitinsä on kuollut, joten kukaan ei huolehtinut pojasta. Hänellä ei ollut mahdollisuutta päästä kouluun, koska suku tienaa vähemmän kuin dollarin päivässä. Nyt koulussa Julsaint rakastaa jalkapalloa ja tanssimista.

Joululahjoiksi on saatavissa juuri ajankohtaiseksi tullutta Marjan kirjaa: Iisebelien keitokset sakenevat. Kukat kuihtuu mutta kirja säilyy, kun vie sen tuliaisiksi kylään! Voit tilata kirjoja lähetyksen hyväksi nettisivuiltamme Herralle.com tai soittamalla Eilalle 044 518 0547. Kirjan hinta on 20.00 eu + post.


Ilmoittaudun “Minun oli jano”-projektiin:

Lahjoitan juomaveteen kuukausittain (tai suoritan vuosimaksuna):

Muun summan per kuukausi:

Muun summan kertalahjana:

Nimi:

Katuosoite:

Postinumero:

Paikkakunta:

Puhelin:

Sähköposti (pakollinen ruutu):

 
 
Rahankeräyslupa: FinnBeraka ry:lle (Y-tunnus 2444361-5) Poliisihallituksen 03.11.2023 myöntämä keräyslupa numero RA/2023/1341 alkaen 01.01.2024. Koko Suomi paitsi Ahvenanmaa. Kerätyt varat käytetään opetus- ja valistustoimintaan sekä humanitaariseen avustustoimintaan. Varoja käytetään myös kriisipalveluun ja lähetettyjen työntekijöiden ylläpitoon. Työn kohdealueet ovat Haiti, Intia, Kenia ja Meksiko. FinnBeraka ry, Lähdepolku 11 A, 00660 Helsinki.