Joulukuu 2020

Lasten riemua

Lasten riemua

Rakkaat ystävämme,

Miten poikkeuksellinen tämä vuosi 2020 onkaan ollut. Me olemme rukoilleet päivittäin teille voimaa ja intoa seisoa rinnallamme näinä epävarmoina aikoina. Evankelioiminen, sielujen voittaminen, opettaminen, kastaminen ym. seurakuntatyöt sekä osaksemme tulleista orvoista ja nälkäisistä sekä janoisista lähimmäisistämme ja kouluistamme huolehtiminen niin Haitilla, Keniassa kuin Intiassakin on jatkunut suurista vaikeuksista huolimatta. Nämä elämää muuttavat ja hyvää hedelmää kantavat työt, kaikkein köyhimmässä ja vaarallisimmassa slummissa Haitilla ja Pohjois-Intian vuoristoisissa työkohteissamme sekä Kenian köyhyydestä kärsivässä Gibera-slummissa, ovat tänä vuonna olleet tarpeellisemmat kuin koskaan.

Haitin slummissa oli Covid-19 viiruksen lisäksi kesällä myös jengien ja poliisien välinen ”sisällissota”. Rankkasateet muuttivat kaatopaikan päälle rakennetun slummin valtavaksi liejualtaaksi, jossa sitten kahlattiin ihmisjätteitten ja kuolleitten rottien seassa. Sairauksien ja tautien määrä moninkertaistui. Työtä jatkettiin mahdollisuuksien mukaisesti. Kokouksia pidettiin turvallisuussyistä useimmiten syrjäseuduilla ulkosalla. Olemme iloisia siitä, että seurakuntamme ja koulumme toimivat nyt normaalisti. Ne olivat suljettuina maaliskuusta heinäkuuhun viiruksen vuoksi. Herra varjeli uskovat ja orvot niin, ettei heistä yksikään sairastunut tuohon viirukseen.

Sateen liejuttamaa slummia

Sateen liejuttamaa slummia

Intia kärsi voimakkaista ilmansaasteista. Asukkaat määrättiin Covid-19 viiruksen vuoksi hakatuiksi tulemisen uhalla täydelliseen kotiasrestiin. Kansa kärsi ruoan ja veden sekä käteisvarojen puutteesta. Kuitenkin kotiarestin aikana pakattiin 100’000 evankelioimispakettia, joissa kussakin oli 4 kirjasta. Niitä jaetaan nyt jo täysipäiväisesti vuoristoissa.

Keniassa on kärsitty viiruksen vuoksi ruoan, veden ja hygieniatuotteiden pulasta. Myös suuret heinäsirkkaparvet tuhosivat ruokavarastoja ja aiheuttivat ihmisille paljon vaivaa.

Me olemme syvästi kiitollisia siitä, että te olette olleet uskollisesti työssä mukana niin rukouksin kuin varoinkin. Perustarpeiden puuttuminen ja kärsimykset ovat olleet sietämättömiä tänä vuonna. Mutta teidän rakkautenne ja huolenpitonne on antanut toivoa jokaiselle työmme kohteelle kaikista vaikeuksista huolimatta. Ennen kaikkea, Herra on ollut väkevästi kanssamme:

Hän antaa väsyneelle väkeä ja voimattomalle voimaa yltäkyllin. Nuorukaiset väsyvät ja nääntyvät, nuoret miehet kompastuvat ja kaatuvat; mutta ne, jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman, he kohottavat siipensä kuin kotkat. He juoksevat eivätkä näänny, he vaeltavat eivätkä väsy (Jes. 40: 29-31).

Retkiateria Haitilla

Retkiateria Haitilla

Kiittäen kuluneesta vuodesta me toivotamme teille

HYVÄÄ JOULUA JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA 2021.

 

 

 

 

 

 

 

Rahankeräyslupa: FinnBeraka ry:lle (Y-tunnus 2444361-5) Poliisihallituksen 12.06.2018 myöntämä keräyslupa numero RA/2018/571 ajalle 1.1.2019-31.12.2023. Koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Käyttötarkoitus 2019-2023: opetus-, valistus- ja humanitaarinen avustustoiminta, kriisipalvelu ja lähetettyjen työntekijöiden ylläpito. Työn kohdealueet Haiti, Intia, Kenia ja Meksiko.
 

Rahankeräyslupa alkaen 2024: Rahankeräyslupa alkaen 2024: FinnBeraka ry:lle (Y-tunnus 2444361-5) Poliisihallituksen 03.11.2023 myöntämä keräyslupa numero RA/2023/1341 alkaen 01.01.2024. Koko Suomi paitsi Ahvenanmaa. Kerätyt varat käytetään opetus- ja valistustoimintaan sekä humanitaariseen avustustoimintaan. Varoja käytetään myös kriisipalveluun ja lähetettyjen työntekijöiden ylläpitoon. Työn kohdealueet ovat Haiti, Intia, Kenia ja Meksiko. FinnBeraka ry, Lähdepolku 11 A, 00660 Helsinki.