Joulukuu 2021

Hyvää Joulua

Pyhä seimen lapsi, Jeesus, ei tullut tässä ensimmäisessä tulemuksessaan juutalaisille maanpäälliseksi kuninkaaksi. Hän tuli Isän tahdosta alas taivaasta (Hebr. 10: 1-10) valmistamaan kaikille kansoille mahdollisuuden Hänen nimessään vapautua, pelastua ja parantua sekä päästä Isän yhteyteen. Niille, jotka sitten ottivat ja ottavat pelastuksen Jeesuksessa vastaan, Hän valmisti tätä maailman aikaa varten hengellisen, vastaanottajien sydämissä toimivan taivasten valtakunnan, jossa Jeesus on sydänten kuningas.

Uutisia työkohteistamme:
 

Intia

Monet seurakuntalaisemme lähtivät New Delhistä kotiseuduilleen, kun Intia suljettiin Korona-viruksen vuoksi. Heidän rohkeiden ja voimallisten todistustensa ja Pyhän Hengen voitelemien opetustensa kautta syntyi maaseuduilla kaksi uutta seurakuntaa.

New Delhissä paastottiin 21 päivää. Samalla valmistettiin 20 000 neljän kirjan evankelioimispakettia. Herra vastasi paastoon: neljä uutta hinduperhettä tuli uskoon. Joku uskoontulleista vapautui noituudessa saamistaan vaikeista päänsäryistä. Kaksi perhettä pyytää lapsettomuuteensa rukousta.

Paaston jälkeen kuuden hengen ryhmä lähti New Delhistä lähetysmatkalle Jharkhandaan aloittaakseen alueella pioneerityön. Jharkhandin asukkaat ovat noituuden ja alkoholismin sitomia sekä vihollisen monin tavoin pimittämiä. Alueella on lato, jossa säilytetään lannoitteita. Nyt se oli tyhjänä Covid-19 tilanteen vuoksi ja toimi kokoustilana. Evankelioimispaketteja jaettiin talosta taloon, ja iltaisin pidettiin kokouksia tuossa tyhjässä ladossa. Paljon väkeä tuli uskoon ja kokouksiin. Viimeisenä iltanakin tuli 60 ihmistä uskoon! Tähän nyt syntyneeseen seurakuntaan tuli pastoriksi paikallinen nuori mies, joka valmistui kaksivuotisesta Raamattukoulusta New Delhissä.

Saimme alueelta lahjoituksena tontin, jolle rakennamme varojen kerryttyä pienen seurakuntatalon.
 

Kenia

Keniassa käytetään evankelioimisretkillä vanhaa pakettiautoa kovaäänisineen. Monin paikoin slummin kaduilla pysähdytään kertomaan ja laulamaan Jeesuksesta. Tämän toiminnan johdosta muslimeja on tullut uskoon. Koulu kävi ahtaaksi, kun uskoontulleitten kaksisataa muslimilasta tuli kristilliseen kouluumme. Luokkahuoneita on rakennettava pikaisesti lisää. Koulussa on nyt yli 400 lasta. Myös koululaisten vanhemmat tulevat kirkkoon. Pyhän Hengen läsnäolo ja voitelu on voimakasta. Ihmisiä vapautuu, paranee ja tulee uskoon. Julistus ja laulut kantautuvat pitkälle slummin pimeään yöhön.

Valitettavasti tuo pakettiauto meni nyt rikki ja vaatii korjausta. Herra on voimallinen. Keniassa niitetään runsasta satoa ”taivasten aittoihin”.
 

Haiti

Haitissa 400-henkinen rikollisliiga Mawozo gang kaappasi 17 lähetysihmistä, jotka ovat nyt panttivankeina. Heistä vaaditaan 17 miljoonan dollarin lunastusrahat. Rikollisjärjestöä on vaikea saada kiinni, koska siihen kuuluu väkeä kaikista yhteiskuntaluokista. Nyt he hallitsevat jo puolta osaa Haitista.

Tänä vuonna Haitissa on ollut hurrikaanit, maanjäristys ja presidentti Moisen murha. Uutta presidenttiä ei ole valittu, ja hallitus ei toimi. Kansa ei noudata lakeja. Valtaosa ei edes tiedä laeista mitään. Kaikki tapahtuu oman käden kautta – uskovilla sydämen kautta. Suuri työttömyys, nälkä, hoitamattomat sairaudet ja polttoaineen, puhtaan juomaveden sekä sähkön puute lisäävät tyytymättömyyttä ja rikollisuutta. Sieppauksia on tehty tänä vuonna yli 600. Tällä hetkellä tehdään 1-2 kidnappausta/viikko. Koulut ja kaupat on suljettu. Ampumisista ja ryöstöistä loppuun rääkkääntyneet kansalaiset marssivat kaduilla ja vaativat ruokaa ja polttoainetta ja kidnapattujen vapauttamista.

Ampumisten pelosta perheelliset yleensä pysyvät kotonaan. Meidän orpomme ja seurakuntalaisemme pastoreineen ovat pysyneet terveinä, vaikka eivät ole saaneetkaan rokotuksia. Orvot pidetään rähinöiltä turvallisessa paikassa. Ruokaa ja vettä on varastoitu joksikin aikaa. Mutta kaikkensa likoon Herran työssä panevat pastorit kulkevat Jeesuksen nimessä rohkeasti evankelioimassa ja rukoilemassa niin slummin kaduilla kuin kodeissakin. Usko ja rakkaus eivät anna tilaa pelolle. Kaaos on otollista aikaa evankelioimiselle ja sielujen voittamiselle. Ja kiitos Herralle, satoa tulee!

Orpojamme Cite Soleilissa

Monilla on nyt vaikeuksia, puutetta ja kipua.

Vaikeuksissa ja alaslyötyinäkin meidän tulee nähdä itsemme arvokkaina ja rakkaina niin kuin Jumalakin näkee meidät Jeesuksessa. Sana lupaa, että me olemme armahdettuja, vapautettuja, parannettuja ja kaikin tavoin hoidettuja vastaanotettuamme Jeesuksen sovitustyön ja että meiltä ei uskossa puutu mitään. Uskokaamme ja puhukaamme Sanaan vedoten lupausten toteutumista itsellemme ja olosuhteillemme ts. edessämme uhoaville vaikeuksien vuorille. Lihallisen mielemme synnyttämät napisemiset ja epäuskoiset puheemme ja asenteemme lykkivät meidät vain väärille raiteille. Usein me näin itse omavalintaisesti mitätöimme hyviä asioita elämässämme. Sysäämme näin uskon ja luottamuksemme Herraan omien epäilystemme ja hengellisen kurittomuutemme alle.

Sana rohkaisee meitä etenemään ja voittamaan uskossa: Kaikki minä voin hänessä, joka minua vahvistaa (Fil. 4: 13).

Kun me näemme itsemme ja vaikeutemme oikeissa mittasuhteissaan, niin me puhumme Sanaan luottavaisina voittoa Jeesuksessa, ja nousemme uskossa vaikeuksien yläpuolelle, jossa ne eivät enää pääse meitä kurittamaan.

Silloin meille sallitut vaikeudet ovat jo muokanneet meitä, tehneet tehtävänsä ja ovat voitettavissa. Herrassa kaikki kirkastuu kirkastumistaan, vaikka meitä ympäröivä maailma meneekin Sanan mukaan huonommaksi. (2. Tim. 3: 13.)

Siunattu on se mies, joka turvaa Herraan, jonka turvana Herra on. Hän on kuin veden partaalle istutettu puu, joka ojentaa juurensa puron puoleen; helteen tuloa se ei peljästy, vaan sen lehvä on vihanta, ei poutavuonnakaan sillä ole huolta, eikä se herkeä hedelmää tekemästä (Jer. 17: 7-8).

Juurruttuamme siis syvälle Kristukseen me uudistumme ja virkistymme päivittäin Pyhän Hengen kautta Sanassa ja rukouksessa.

Meillä jokaisella on siis mahdollisuus valita vaikeuksissamme, naulitsemmeko me katseemme Herraan vai vaikeuksiin ja luotammeko yksin Sanan lupauksiin vai nojaudummeko me omaan ymmärrykseemme. Tuon henkilökohtaisen valintamme seurauksena me kylvämme itseemme ja ympäristöömme joko hyvää tai huonoa hedelmää, voittoa tai tappiota.

Niin kauan kuin me elämme täällä, vihollinen yrittää pimittää meidät. Siksi meidän on vartioitava omaa lihaamme, tahtoamme, tunteitamme ja ymmärryksiämme. On tärkeää alistaa ajatukset Kristukselle, koska ne muuttuvat meidän sanoiksimme ja myöhemmin teoiksimme.
Meillä on Jeesukselta auktoriteetti Hänen nimessään estää ja mitätöidä vihollisen toimintaa Jumalan Sanalla.

Monet keskittyvät siihen, mitä heillä ei ole tai mitä he eivät osaa, eivät kehtaa tai eivät uskalla. Jotkut odottavat tulevansa ensin paremmiksi, terveemmiksi tai varakkaammiksi ennen kuin he suostuvat luottamaan uskossa Jumalan Sanan lupauksiin.

Autuas se mies, joka ei vaella jumalattomain neuvossa eikä astu syntisten teitä eikä istu, kussa pilkkaajat istuvat, vaan rakastaa Herran lakia ja tutkistelee hänen lakiansa päivät ja yöt! (Psa. 1: 2-3).

Jotkut eivät tiedä, miten vaikeuksissa tulee toimia. He ihmettelevät, miksi he eivät kasva Herrassa eivätkä koe Herran läsnäoloa. Heiltä on nähtävästi jäänyt nauttimatta hengellinen ruoka: Sananluku, rukous ja viipyminen Herran edessä. Ilman Herraa me emme voi tehdä mitään. Siksi jokainen meistä tarvitsee Pyhän Hengen elämäänsä. Pyhä Henki ohjaa, lohduttaa, nuhtelee, opettaa, muistuttaa ja kulkee kanssamme. Hän vie meidät lopulta vaikeuksien läpi voittoon.

Jos vetten läpi kuljet, olen minä sinun kanssasi, jos virtojen läpi, eivät ne sinua upota; jos tulen läpi käyt, et sinä kärvenny, eikä liekki sinua polta (Jes. 43: 2).

Kastehetki Pohjois-Intiassa

Kastehetki Pohjois-Intiassa

Kastehetki Haitilla

Kastehetki Haitilla

Luo köyhän niin kuin rikkahan saa joulu ihana. Ja yöhön synkkään maailman tuo taivaan valoa! Sua halajan, sua odotan, sä Herra maan ja taivahan. Nyt köyhän niin kuin rikkaan luo suloinen joulus tuo! (Sakari Topelius)

Me kiitämme sinua kuluneesta vuodesta 2021 ja toivotamme sinulle Jeesus-keskeistä Joulua ja Uutta Vuotta 2022!

Rakkaudella,

 

 

 

Rahankeräyslupa: FinnBeraka ry:lle (Y-tunnus 2444361-5) Poliisihallituksen 12.06.2018 myöntämä keräyslupa numero RA/2018/571 ajalle 1.1.2019-31.12.2023. Koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Käyttötarkoitus 2019-2023: opetus-, valistus- ja humanitaarinen avustustoiminta, kriisipalvelu ja lähetettyjen työntekijöiden ylläpito. Työn kohdealueet Haiti, Intia, Kenia ja Meksiko.
 

Rahankeräyslupa alkaen 2024: Rahankeräyslupa alkaen 2024: FinnBeraka ry:lle (Y-tunnus 2444361-5) Poliisihallituksen 03.11.2023 myöntämä keräyslupa numero RA/2023/1341 alkaen 01.01.2024. Koko Suomi paitsi Ahvenanmaa. Kerätyt varat käytetään opetus- ja valistustoimintaan sekä humanitaariseen avustustoimintaan. Varoja käytetään myös kriisipalveluun ja lähetettyjen työntekijöiden ylläpitoon. Työn kohdealueet ovat Haiti, Intia, Kenia ja Meksiko. FinnBeraka ry, Lähdepolku 11 A, 00660 Helsinki.