Joulukuu 2022

Jeesus Kristus meille nyt neitseestä on syntynyt. Ihmiseksi Jumala tuli tänne taivaasta.
Kansa kaiken maailman näkee ihmeet Jumalan: Sana tuli lihaksi, tänne ihmislapseksi.
Synnittä on syntynyt, synnittä myös elänyt, kantoi synnit maailman, mursi vallan kuoleman.
Ilo, rauha mukanaan saapunut on päälle maan Jumala ja ihminen, auttajamme armoinen.
Isän luota lähtenyt Isän luona taas on nyt, voitti vallat turmion, taivaan aukaissut hän on.
Hän on Isän vertainen, yhtä iankaikkinen, istuu Isän rinnalla maan ja taivaan Herrana.
Jumalalle kunnia olkoon korkeudessa, maassa rauha, suosio, hyvä tahto, sovinto.
(Virsi 16, Hemminki Maskulainen, virsikirjaan v. 1605)

Tämä syksy on ollut kiireellistä ja koettelevaa aikaa. Haitin kaaos, nälänhätä ja epäpuhtaan juomaveden aiheuttamat kolerat ovat tuoneet elämään oman tumman ja raskaan sävynsä.

Riston silmäleikkaukset ovat kuitenkin onnistuneet hyvin. Hän näkee nyt lukea Raamattua ilman suurennuslasia ja imuroida roskatkin lattialta.

Korjaillessaan kirjaansa Marja sai siihen Herralta taas lisää tekstiä ja uutta ulottuvuutta Hänen taivaallisista asioistaan, joten julkaisu siirtynee harppauksen verran eteenpäin. Olemme koko perhe olleet terveitä; koronaa ja flunssaa ei ole ollut kenelläkään.

Olemme paljon pakanneet ja lähettäneet Haitille vaatteita ja ruokaa ym. tarpeellista. Tatu on auttanut tietokoneasioissa ja tiedottamisissa ja kuljetellut lasteja Miamin satamaan Haitille laivattaviksi. Tatu saa vihdoin myös vuosien teologian opintonsa päätökseen. Tästä kaikesta me annamme kiitokset Herralle!

Haitilla on koko kansa nälänhädässä, mutta slummeissa on noin 2 miljoonaa ihmistä varsinaisen nälkäkuoleman rajamailla. USA on nyt toimittanut riisiä ja muuta ruoka-apua. Pastorit, seurakunnat ja orvot ovat kuitenkin pysyneet terveinä ja voivat hyvin. Orvot valmistautuvat odottavin mielin jouluun ja uuteen lukukauteen.

Haitilaisten kiitolliset rukoukset kantavat teidät päivittäin Herran eteen. Heidän sydämensä sykkii teille syvää rakkautta ja kiitollisuutta näinä sydäntä särkevän vaikeina aikoina. Koetusten herättäminä on nyt valtavasti ihmisiä tullut uskoon.

Evankeliumin työ on menestynyt myös Pohjois-Intiassa hyvin. Vuoristoon on jo nyt valmistunut uusi rukous- ja seurakuntatalo lahjaksi saamallemme tontille.

Joulu on lähetyksessä parhainta aikaa evankelioimiselle ja sielujen voittamiselle. Evankelioimistiimit niin Haitilla, Intiassa kuin Keniassakin valmistautuvat Herran vainioilla nyt suureen sadonkorjuuseen.

Kiitos jokaiselle kannattajalle ja rukoilijalle, joka on tukenut tätä Herralta saamaamme työtä rukouksin ja varoin. Jokainen on meille rukousten kautta rakas ja arvokas Herran ”hyvä ja uskollinen palvelija” ja Jumalan ystävä.

Me toivotamme jokaiselle teistä siunattua, rauhallista ja iloista joulua rakkaan Jeesuksemme läsnäolossa!

 

 

 

 
 
Rahankeräyslupa: FinnBeraka ry:lle (Y-tunnus 2444361-5) Poliisihallituksen 03.11.2023 myöntämä keräyslupa numero RA/2023/1341 alkaen 01.01.2024. Koko Suomi paitsi Ahvenanmaa. Kerätyt varat käytetään opetus- ja valistustoimintaan sekä humanitaariseen avustustoimintaan. Varoja käytetään myös kriisipalveluun ja lähetettyjen työntekijöiden ylläpitoon. Työn kohdealueet ovat Haiti, Intia, Kenia ja Meksiko. FinnBeraka ry, Lähdepolku 11 A, 00660 Helsinki.