Jouluna 2010


RAKAS YSTÄVÄMME,

Sydämelliset kiitoksemme esirukouksista ja työmme tukemisesta ja uskollisuudestasi! Kuinka iloitsemmekaan sinusta ja jokaisesta uudesta slummikummista ja esirukoilijasta!

MEKSIKKO

Tulimme kuuden viikon matkaltamme Meksikon ja Teksasin rajamaille, jossa huumejengit ja -mafia taistelevat niin toisiaan kuin Meksikon armeijaakin ja poliisivoimia vastaan. Osa Meksikossa olevista työkohteistamme, slummi ja lasten soppakeittiö, ovat sota-alueiden keskellä. Uutistoimistot eivät enää rasita väestöä päivittäisten murhien esillä pitämisellä, joten ongelmista vaietaan…

Ollessamme Meksikossa kadulla kävelevien joukkoon heitettiin granaatteja. Viikonlopun levottomuuksissa kuoli 20 henkilöä. Lisäksi omakotitalon edestä löytyi seitsemän kuollutta. Nuo seitsemän surmattua isää olivat perheineen viettämässä iltaa sukulaistalossa. Edellisellä viikolla rosvot tunkeutuivat 15-vuotiaan pojan syntymäpäiväjuhliin ja ampuivat 12 nuorta kuoliaaksi. Ilman Herraa ihmisillä ei ole turvaa missään. Vastaavanlaisia ampumisia tapahtuu lähes päivittäin, ainakin viikoittain. Noilla alueilla on tapettu yli 6500 ihmistä vuodesta 2008 lähtien.


Tyttärentyttäremme, Kati, prinsessana seurakunnan kulkueessa ja vieressä leipomassa.


Meksikossa tapahtuu…

Menimme Meksikoon varoituksista huolimatta muutaman kerran. Slummiin menon sijasta porhalsimme jalkaisin kiemurtelevia hiekkateitä alueille, joissa olemme aiemminkin evankelioineet ja pitäneet rukouskokouksia mm. hammaslääkärin odotushuoneessa. Ihmiset tunsivat meidät kaukaa, virkistyivät hetkessä keskipäivän siestastaan ja viittoivat iloisesti karjuen luokseen. Rakastamme lämminsydämisiä, avoimia ja helposti lähestyttäviä meksikolaisia! Miten avoimia he ovatkaan evankeliumille! Ottavat Herran vastaan ja meidätkin. Sadonkorjuu on taattu. Ei ole harvinaista, että kauppias keskeyttää kaupantekonsa ja pyytää, että rukoilisimme hänen puolestaan ”tässä ja nyt”. Samalla hän saattaa viittoa asiakkaansakin rukoushetkeen.

HERRA YLLÄTTI TÄYDELLISESTI TEKSASISSA

Lahjoitettuamme Herran kehotuksesta yli 200.000:n dollarin arvoisen orpokotitalon lastensairaalalle Haitissa, saimme Teksasissa lahjoituksena Haitissa ja Meksikossa olevaa työtämme varten 211.710:n dollarin edestä sairaalalaitteita, EKG-koneita, verenpainemittareita, stetoskooppeja, tutkimuspöytiä jne. sekä kuorma-auton kuljetuksia varten. Saimme kouluja ja sairaaloita varten myös toimistokoneita, tuoleja, kuulolaitteita yms. 35.215 dollarin edestä. Iloksemme kolme lääkäriä liittyi palkattomaan vapaaehtois- työhömme!

Tänä vuonna olemme jakaneet palkkojen, Raamatunaiheisten elokuvien, projektoreiden, generaattoreiden, kovaäänisten, Raamattujen, vaatteiden ja ruokien lisäksi Haitilla myös 740.750 annosta riisiä! Intiassa olemme jakaneet 27.200 annosta riisiä! Kiitos teille! Päätin Meksikossa kulkiessamme ottaa teille valokuvat sotilaista hiekkasäkeistä pystytettyjen vallihautojen takana ja panssareista teiden risteyksissä. Armeija oli valmiusasemissaan huumejengien varalta. Napattuani ensimmäisen kuvan menivät voimakkaat hälytyssireenit päälle! Se sai sotilaat hyökkäämään kahden ohi ajaneen auton kimppuun luullen niiden aiheuttaneen hälytyksen. Silloin vastakkaisten talojen katolta vartijat soittivat sotilaille, että tuo valokuvaileva nainenhan hälytyksen aiheutti. Nyt sotilaat säntäsivät meidän kimppuumme ja vaativat napakkaan sävyyn kameraani. Työnsin kameran rauhallisesti laukkuuni ja vastasin sotilaille suomeksi kuin mitään ymmärtämätön turisti. Kävelimme rauhallisesti sotilaiden keskeltä. He katsoivat ällistyneinä ajatellen kai, että annetaan noiden ymmärtämättömien harmaahapsien mennä – vaarattomiahan nuo näyttävät olevan.

HAITI

Tuskin maanjäristyksen tuhoista kärsivät haitilaiset olivat selvinneet maata pyyhkivän hurrikaani Tomaksen aiheuttamista rankkasateista ja tulvista, kun he joutuivat koleran rieputukseen. Kolera leviääkin Haitissa kaksi kertaa nopeammin kuin arvioitiin. Haitin noin 9 miljoonaa asukasta elää tiukasti Uudenmaanläänin kokoisella alueella, joten taudin leviämistä saniteettilaitteiden ja puhtaan juomaveden puuttuessa sekä huonon hygienian vuoksi on vaikea estää. Koleratapauksia on nyt myös pääkaupungin mutaisilla teltta-alueilla ja ylikansoitetussa slummissa, Cite Soleilissa.
Kansainväliset järjestöt eivät ole jakaneet tarpeeksi puhdasta juomavettä eikä saippuoitakaan käsien pesuun. Kun juomavettäkin on jonotettava, niin ihmiset pesevät itsensä ja vaatteensa saastuneissa, seisovissa vesissä. Jotkut joutuvat juomaankin sitä. Jätteiden hävittämisessäkin on vaikeutensa. Kansaa sitova voodoohan on jätteiden hävittämistä vastaan.

YK:n arvion mukaan jouluun mennessä koleraan on sairastunut 200.000 ihmistä. Perjantaina 26.11. ilmoitettiin kuukauden sisällä kuolleen 1500 koleraan sairastunutta. Koska kaikkia teitä ei ole saatu maanjäristyksen jälkeen käyttöön, niin jäljelle jääneet tiet ovat ruuhkaiset. Jotkut sairastuneista eivät ole ruuhkien vuoksi ehtineet avun piiriin vaan ovat nääntyneet matkalla. Jotkut ovat kuolleet 4 tunnin sisällä sairastumisestaan. Sairaaloissa ja niiden pihoilla viruu 23.377 potilasta! Haitin terveysministeriö ilmoitti varmistetuiksi sairastumistapauksiksi 57.000, mikä on YK:n mielestä aliarvioitu määrä. Ei ihmekään jos menetettyjä omaisiaan ja kotejaan sureva kansa väsyy. Puolitoista miljoonaa koditonta ja yli miljoona orpoa ja työttömiä 90% ja kolera epidemia eikä vähäisintäkään sosiaaliturvaa! Mutta, kutsuen uskollaan näkymättömät näkyväisiksi nämä rakkaat ihmiset jaksavat vielä riippua kiinni tulevassa voitossaan. He eivät väsy kiittämästä siitä jo nyt Herraa!

HERRA SIUNAA VALTAVASTI TYÖTÄMME

Olemme saaneet maanjäristyksessä sortuneista kirkoistamme jo nyt 7 kirkkoa ja kouluistamme 10 koulua täysipainoiseen käyttöön! Valtava aikaansaannos ottaen huomioon hurrikaanin ja koleran mukanaan tuomat vaikeudet! Herra on tehnyt ihmeitä 17 kokopäiväisen pastorimme ja opettajamme kautta! Mutta hehän ovatkin Herran itsensä valitsemia ja sijoittamia palvelijoita. Slummi ei ole jokamiehen paikka!

Henkilökohtaista aikaa heille ei paljoa jääkään. Heidän päivänsä täyttyvät slummissa evankelioimisesta, opettamisesta, hautaamisista, sielunhoidoista, rukousjonojen hoitamisista ja ruuanjakelusta! Pastorit ja opettajat auttavat myös kuolleitten ihmisten viemisessä haudattaviksi. Slummiinhan ei auttajia tule ulkopuolelta. Murheen ja loppumattomilta tuntuvien vaikeuksien keskellä voitetaan joukoittain sieluja Herralle.

Slummiväki todistaa kiitollisina Herran antamasta suojasta: Yksikään uskova seitsemästä seurakunnastamme tai kymmenestä koulustamme ei ole sairastunut koleraan vaikka he ovatkin ensimmäisten joukossa auttamassa hädässä olevia lähimmäisiään!


ANNATHAN SINÄKIN TÄNÄ JOULUNA HERRALLE HAITILLA
TRANAY LA POKO FINI – TYÖTÄ EI OLE VIELÄ TEHTY LOPPUUN

Näin julistavat vaalikilvetkin, joilla motivoidaan pahoin vaivattua kansaa äänestämään. Lamaantuneet, väsyneet, sairaat, nälkäiset ja kuolleitaan itkevät ihmiset eivät ole kiinnostuneet äänestämisestä sunnuntaina 28.11.2010 pidettävissä vaaleissa, joissa meidän Aram on slummia edustavana kongressiehdokkaana. Eläminen Haitissa on koettelemusta! Mellakoita syntyy helposti niin vaalien kuin kolerankin vuoksi.

ILMOITUKSET:

Vielä on muutamia kappaleita Marjan kirjaa: Rakas Kaikkeni – Elämän Vesi. Ostathan niitä lähetyksen tukemiseksi joulu- tai muuksi lahjoiksi. Näiden kappaleitten loputtua painos on loppu.

Pyydämme anteeksi, että postituksessa on ehkä käytetty vanhaa listaa, koska uusilta slummikummeilta on jäänyt pari kirjettä saamatta. Kiitos, kun ilmoititte ongelmasta. Kirjeitä voi kysäistä Anjalta puh. 050-514 3149 tai lukea nettisivuilta: www.slummi.fi

Kiitos Jumalalle hänen sanomattomasta lahjastaan! (2. Kor. 9:15)

Lämpimät kiitoksemme kuluneesta vuodesta ja
Siunattua Joulua ja Uutta Vuotta 2010!
Toiv.

           Marja ja Risto Lindqvist

 
 
Rahankeräyslupa: FinnBeraka ry:lle (Y-tunnus 2444361-5) Poliisihallituksen 03.11.2023 myöntämä keräyslupa numero RA/2023/1341 alkaen 01.01.2024. Koko Suomi paitsi Ahvenanmaa. Kerätyt varat käytetään opetus- ja valistustoimintaan sekä humanitaariseen avustustoimintaan. Varoja käytetään myös kriisipalveluun ja lähetettyjen työntekijöiden ylläpitoon. Työn kohdealueet ovat Haiti, Intia, Kenia ja Meksiko. FinnBeraka ry, Lähdepolku 11 A, 00660 Helsinki.