Kesä 2011


Rakas ystävä,

Me kiitämme sydämemme pohjasta sinua kannatuksestasi rukoillen, että Herra siunaa sen sinulle satakertaisesti ja täyttää sinun tarpeesi ja toiveesikin. Maailmassa on kaaosta, kipua ja ahdistusta, mutta me näemme kaikissa työkohteissamme voimakasta Herran työtä ja koemme vahvana Hänen läsnäolonsa ja voitelunsa.

Jeesus sanoo: Minä tulen pian; pidä, mitä sinulla on, ettei kukaan ottaisi sinun kruunuasi (Ilm. 3:11). Muistathan hoitaa hengellistä elämääsi kesälläkin.

BERAKA, HAITI

Olemme pitäneet kokouksia haitilaisten kanssa tarkastellen loppuvuotta ja suunnitellen tulevaa työkautta. Haitilaiset ovat nyt äänestäneet itselleen laulaja-presidentin. Puolet kansasta on alle 20-vuotiaita, jotka tukivat tätä ehdokkaana ollutta rokkilaulajaa. Talousmaailmassa toivotaan, että Haitin mahdollisuudet avautuisivat viimeinkin kansainväliselle avulle. Telttakylät ovat yhä olemassa ja näyttää siltä, että joillakin alueilla teltat ovat jääneet pysyviksi. Vaaleissa oli slummilaisilla omat ehdokkaansa ja voimakas tuki. Mutta slummiväkeä ei laskettu äänestämään, koska useilla ei ole edes syntymätodistusta. Sen sijaan jo kauan kuolleena olleet keskiluokan edustajat äänestivät kukin monta kertaa rokkilaulajaa. Slummityömme kokolaajuudessaan jatkuu ja etenee Jumalan ihmeellisessä huolenpidossa.


Telttakylää Haitilla


Poikamme haudalla Intiassa v. 1984

BERAKA INTIA

Aloittaessamme lähetystyötämme Intiassa yli neljännesvuosisata sitten, tuli kauttamme uskoon nuori mies, joka vastaa nyt vaimonsa kanssa työstämme Intiassa. Ollessamme kuolleen poikamme haudalla Intian vuoristossa vuonna 1984 Herra sanoi, että tämä siemen, poikamme kuolema, tulee tuottamaan suurta satoa taivaan aittoihin. Näemme tuon Jumalan antaman lupauksen toteutuvan kirjaimellisesti kaikissa työkohteissamme. Tällä hetkellä meillä on Intiassa työtä kolmessa osavaltiossa: Hapur (UP), Chamba (UK), Dharamshala (HP), Mandi (HP), Jassur (HP), Nirankari (HP), Charkila (UK), Charkhile (UK) ja Delhi. Meillä on 4 kokopäiväistä pastoria. Jokaisessa paikassa on pysyvät rukousryhmät tukemassa evankelioimistyötä.

Meillä on Himachal Pradeshissa jo neljällä alueella kokoustoiminnat. Tuossa vahvassa hindustani-valtiossa kristinuskoon kääntyminen on jyrkästi kiellettyä. Eräänä päivänä sikhi-saarnaaja tuli kokoukseemme. Hän vapautui riivaajista ja tuli uskoon. Tämän miehen lisäksi on nyt 14 muuta henkilöä tullut uskoon. Jyrkän vastustuksen vuoksi alueella ei voi kastaa yleisissä joissa. Siksi olemme nyt rakennuttaneet uskoontulleen lahjoittamaan pieneen peltikattoiseen rakennukseen betonisen kaste-altaan. Näin voimme kastaa uskoontulleet ulkopuolisilta suojassa. Sitten kun olemme saaneet varoja, me rakennamme samalle tontille rakennuksen seurakunnan kokouksia varten. Seurakunta kokoontuu nyt ulkosalla.


Uskoontulleita v. 2011 ja kasteelle menijöitä

Uttrakhandin osavaltiossa on ongelmana vieläkin toimiva vahva kastijako. Siellä kristittyjen katsotaan kuuluvan alimpaan kastittomaan väkeen. Kyläläiset eristävät uskovat kaikista päivittäisistä toiminnoista. Kristittyjen varjokaan ei saa ’osua’ tiellä käveleviin hinduihin. Uskovat eivät saa myöskään juoda vettä yleisistä vesilähteistä. Suurista ongelmista huolimatta sanoma Jeesuksesta leviää voimakkaasti. Alueella on nyt tullut uskoon 28 henkilöä! Kuitenkin vuorilla on vielä satoja kyliä asukkaineen, jotka eivät ole kuulleet Jeesuksesta mitään. Pienessä kylässä, Charkilassa, joka on äärimmäisen vaikeakulkuisen patikkamatkan takana korkealla jyrkällä vuorella, on evankelistanamme Kishore-niminen mies. Hän on Herran tulisoihtu ja voittaa sieluja taivasten valtakuntaan. Tämän miehen vastuulla on 18 lähikylän evankelioiminen. Me tarvitsemme kiireesti varoja evankelioimistyöhön ja Raamattujen jakoa varten niin Intiassa kuin Haitillakin. Lahjoittaessasi käytä molemmissa samaa viitenumeroa 33491.


Vuoristopolku


Nämä uskoontulleet puhuvat Garhwalia

Tänä kesänä 13-18.6. pidimme Delhin ulkopuolella kuusipäiväisen evankelioivan kesäleirin lapsille. Jopa 128 hinduperheen lasta osallistui tuohon hengelliseen leiriin!

Aloitamme nyt 1.7.2011 Raamattukurssit kahdessa eri osavaltiossa.

Olemme järjestämässä Delhiin keväällä 2012 pidettävän johtajuuskoulutuksen noin 100 pastorille. Hoidamme tuolloin opetukset ja rukouspalvelut. Kierrämme samalla kaikki entiset ja uudet työkohteet ja piipahdamme poikamme haudallakin. Rukoilethan kanssamme varat tähän työhön.

Ennen Intian työjaksoa olemme marraskuussa MEKSIKOSSA. Meksikon armeija on nyt ottanut 22 kaupunkia ja kaikki raja-alueet haltuunsa. Korruptioituneet poliisit on pantu viralta. Meidän työalueemme kuuluvat näihin armeijan valtaamiin alueisiin.


Leirilapsia luokassaan Intiassa


Meksikon slummiamme

Syksyn aikana teemme lyhyen pyrähdyksen Suomeen, jos Herra suo. Käymme katsomassa vakavasti sairastuneita omaisiamme sekä ikääntyneitä ja sairastuneita työmme kannattajia. Hoidamme kaikki kasaantuneet viralliset asiamme ja Marjan uuteen kirjaan liittyvät työt. Herran kehoituksesta me emme tällä lyhyellä käynnillä pidä kokouksia, vaan palaamme mahdollisimman pian takaisin työkentälle.

Marjan uusi kirja, IISEBELIEN KEITOKSET SAKENEVAT Haitilla ja muuallakin, ilmestyy alkusyksystä. Painomäärän arvioimiseksi toivomme mahdollisimman monen tilaavan sen ennakkoon. Kirjan tuotto menee lyhentämättömänä lähetystyön tukemiseksi. Sidottuna ja kovakantisena se on kuvien kanssa edustava ja sisällöltään herättelevä ja ajatuksia muuttava lahja. Kirja sopii nimipäivä- ja syntymäpäiväsankareille, joululahjoiksi niin miehille kuin naisillekin ja voittaa kestävyydessään vierailukukatkin. Alla oleva takakannen teksti kertoo kirjan sisällöstä. Hinta tulee olemaan noin 22 euroa + postitus. Mietithän ostotarpeesi. Oheisena on ennakkotilauskaavake tietoineen.

Rakas ystävä, me siunaamme sinua Jeesuksen nimessä Isän kehoittamin sanoin (4.Moos. 6:24-26):

Herra siunatkoon sinua ja varjelkoon sinua; Herra valistakoon kasvonsa sinulle ja olkoon sinulle armollinen; Herra kääntäköön kasvonsa sinun puoleesi ja antakoon sinulle rauhan. Amen!

Rakkaudella,


           Marja ja Risto

IISEBELIEN KEITOKSET SAKENEVAT

Haitilla ja muuallakin


Tilaa nyt!

Marja Lindqvistin uusin kirja, IISEBELIEN KEITOKSET SAKENEVAT Haitilla ja muuallakin, ilmestyy alkusyksystä 2011. Painomäärän arvioimiseksi toivomme mahdollisimman monen tilaavan sen ennakkoon. Kirjan tuotto menee lyhentämättömänä lähetystyön tukemiseksi. Sidottuna ja kovakantisena se on kuvien kanssa edustava ja sisällöltään herättelevä ja ajatuksia muuttava lahja. Kirja sopii nimipäivä- ja syntymäpäiväsankareille, joululahjoiksi niin miehille kuin naisillekin ja voittaa kestävyydessään vierailukukatkin. Alla oleva takakannen teksti kertoo kirjan sisällöstä. Hinta tulee olemaan noin 22 euroa + postitus. Mietithän ostotarpeesi. Oheisena on ennakkotilauskaavake tietoineen.

Kirjan takakannen teksti:

“Iisebelien keitokset sakenevat” on syntynyt Haitilla hiljaisuudessa taistelujen ja kärsimysten keskellä, kuoleman ilmastossa, jossa kärsineitten uskovien juuret ovat työntyneet syvälle Kristuskallioon.

Kirja kertoo tuskista ja peloista voodooväen, zombien ja ihmissyöjien kourissa. Tuo pimeys pyydystää hämähäkin seittien tavoin sieluja itselleen tylsistyttävällä otteellaan…

Mutta kirja kertoo myös valtavista Herran kirkkauden voitoista näissä taisteluissa lähes joka luvussa. Jeesus-nimi on kilpi ja suojus, johon pahan voimat kilpistyvät ja ihmeitä tapahtuu.

Kirjan lopussa, päivittäisten itselle kuolemisten jälkeen, Kristuksen Herrauden kirkkaus, rakkaus ja valtasuuruus avaa uskovalle taivasten valtakunnan salaisuuksia ja kirkastaa ne suunnattomat aarteet, rikkaudet ja uskovaa odottavan pysyvän taivaallisen perinnön. Se avaa ymmärtämään sitä kuninkaallista asemaa, voimaa ja auktoriteettia, mikä jokaisella uskovalla on jo nyt ja tulevaisuudessa maan päällä – Kristuksessa.

ja minä elän, en enää minä, vaan Kristus elää minussa;
(Gal. 2:20a)

”Iisebelien keitokset sakenevat” avaa meille ikkunat ymmärtämään, että sääntöjenmukainen juoksu uskon säilyttämiseksi elämän kilpa-radalla (2.Tim. 2:5) on niin jokapäiväistä ja niin “sotaisaa”, että Jeesus, opettaessaan meitä rukoilemaan, piti tärkeänä pyyntöä:

…äläkä saata meitä kiusaukseen; vaan päästä meidät pahasta…
(Matt. 6:13a).

Tämän kirjan luettuasi, et ole entisesi, vaan Kristuksen muuttava voima tekee hyvää työtään Sinussa!

Kirja on Pyhän Hengen sanoma tälle aikakaudelle.

Tilaa nyt!

Liity työn kannattajaksi

Rahankeräyslupa: FinnBeraka ry:lle (Y-tunnus 2444361-5) Poliisihallituksen 12.06.2018 myöntämä keräyslupa numero RA/2018/571 ajalle 1.1.2019-31.12.2023. Koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Käyttötarkoitus 2019-2023: opetus-, valistus- ja humanitaarinen avustustoiminta, kriisipalvelu ja lähetettyjen työntekijöiden ylläpito. Työn kohdealueet Haiti, Intia, Kenia ja Meksiko.
 

Rahankeräyslupa alkaen 2024: Rahankeräyslupa alkaen 2024: FinnBeraka ry:lle (Y-tunnus 2444361-5) Poliisihallituksen 03.11.2023 myöntämä keräyslupa numero RA/2023/1341 alkaen 01.01.2024. Koko Suomi paitsi Ahvenanmaa. Kerätyt varat käytetään opetus- ja valistustoimintaan sekä humanitaariseen avustustoimintaan. Varoja käytetään myös kriisipalveluun ja lähetettyjen työntekijöiden ylläpitoon. Työn kohdealueet ovat Haiti, Intia, Kenia ja Meksiko. FinnBeraka ry, Lähdepolku 11 A, 00660 Helsinki.