Kesäkuussa 2014


Haitilla kastetaan kahdessa jonossa

Haitilla kastetaan kahdessa jonossa

Uskolliset työtoverimme,

Me kiitämme Jumalaa teistä, veljet ja sisaret Herrassa, rukoillessamme teidän puolestanne. Kiitämme myös teitä esirukouksistanne ja uhreistanne. Tuo huolenpitonne auttaa meitä evankeliumin työssä. Hän on täyttänyt lupauksensa teidän kauttanne. Kiitos.

USKO, RAKKAUS JA TOIVO

Usko näkyy teoistamme. Jumala ei niitä tarvitse mutta lähimmäisemme tarvitsevat käytännön tekoja, rakentavia sanoja ja rakkautta, ei tulevaisuuteen siirrettyinä vaan nyt, tällä hetkellä. Lähimmäisemme lukevat rakkautemme palvelemisestamme. Vaatii vaivannäköä antaa aikaamme, jotta toisen olosuhteet paranevat. Rakkaus rohkaisee ihmisiä ja antaa heille voimaa kohdata suuria vaikeuksia. Kärsivällisyytemme myös lähimmäistemme kohdalla tulee olla “kohtaloon alistumisen” sijasta sotilaallisen rohkeaa vaikeuksien kohtaamista ja sinnikästä odotusta, että Jumala täyttää lupauksensa. Kokosydäminen uskomme Jeesukseen heijastuu tällöin valona ympäristöön ja tuottaa hedelmää. Herra siunaa aineellisesti kaiken, mitä tarvitsemme ja antaa iankaikkiset hengelliset aarteet taivaasta. Saamme yhä syvenevän hengellisen viisauden, evankeliumin tuntemisen ja hengelliset lahjat mm. hengellisen erottelukyvyn. Herra tekee omistaan viisaita (Ps. 1; Sananl. 8). Sitä vastoin vihollinen, maailman voimat, pimittävät seuraajiltaan ymmärryksen, arvostelukyvyn ja realiteetin johtaessaan heitä yhä syvemmälle tyhmyyteen ja tuhoon. ,

TYÖMATKA TEHTIIN LAIVALLA:

Lääkäreiden kieltäessä Marjalta lentomatkat meidän oli matkustaminen laivalla. Laivalla saimmekin kokea Herran ihmeellistä johdatusta. Meille avautui ovi 3500 matkustajan evankelioimiseen, jopa osa tuhannesta työntekijästäkin sai kuulla hyvän sanoman Jeesuksesta Kristuksesta. Koimme poikkeavan suurta voitelua ja voimaa rukoillessamme ihmisten puolesta ja käydessämme heidän kanssaan sielunhoidollisia keskusteluja. Päivät ja yöt sulivat yhteen yhä uusia ja uusia ihmisiä kohdatessamme. Jokainen kohtaamamme suoranaisesti imi sanoman Herrasta. Jo aamiaispöydässä satojen silmäparien tarkkaillessa kiinalainen vanha pariskunta tuli uskoon. Sitten tuli intialainen muslimipariskunta. Mormooniperhe kulki pari vuorokautta perässämme kuunnellen ja kysellen Jeesuksesta. He jopa kokosivat muistakin ruokapöydistä väkeä kuulemaan. Vielä yömyöhälläkin he kolkuttelivat hyttimme ovella. Herra oli valmistanut heidät läheisyyteensä.

Useita kymmeniä juutalaisia kuunteli sanoman. Heidän kohdallaan Pyhä Henki antoi kylvämiseen toiset sanan paikat. Vietimme myös sapatin heidän kanssaan. Kanadalaiset, amerikkalaiset sekä havaijilainen pariskunta ottivat Herran iloiten vastaan, samoin pariskunnat Austraaliasta ja Uudesta-Seelannista. Vietimme päiviä pakistanilaisten, norjalaisten ja itävaltalaisten evankelioimisessa. Eri kansallisuuksien opettamisessa meni useita tunteja kerrallaan. Heidän halukkuutensa vastaanottamaan sytytti meidät. Laivamatkamme työkohteeseen ei ollut turha. Se ravisteli kanssamatkustajat ottamaan kantaa siihen, mitä he kuulivat. Moni kääntyi palvelemaan todellista elävää Jumalaa ja hylkäsi palvelemansa epäjumalat. He siirtyivät kuolemasta elämään. Heistä tuli uudesti ylhäältä syntynyt yhteisö, saman perheen jäseniä, saman Isän lapsia, saman Kristus-ruumiin jäseniä, Jumalan kansaa, Jeesuksen kanssaperillisiä. Työmme ja tämä ihana veljeytemme Jeesuksessa perustuu Jumalan armolliseen valintaan ja tekoon. Armo oli meidän kanssamme ja meidän voimanamme tuossa Herran avaamassa työssä laivalla.

Koululapset lepotauolla.

Koululapset lepotauolla.

Julistukseen liittyi sanan kautta toimiva Pyhän Hengen voima, joka avasi kuulijoiden sydämet ja vaikutti heissä uskon. Sana otettiin vastaan täynnä Pyhän Hengen antamaa riemua, mikä oli ulkoisista olosuhteista tai tunteista riippumatonta. Ihmiset joko ihastuvat tai suuttuvat kohdatessaan Jeesuksen. Tällä kertaa suuttujat puuttuivat. Evankeliumi leviää kun nämä eri puolilta maailmaa tulleet uudet sisaret ja veljet todistavat ja kertovat Herrasta omissa maissaan.

Sana kehottaa meitä valvomaan. Valvominen on juuri tällaista lähimmäisestä huolehtimista. Lähimmäisemmehän on jokainen, jolle voimme tarjota apuamme. Meidän tulee auttaa niillä resursseilla, joita meillä itsekullakin on. Valvominen on toimimista niin, että lähellä ja kaukaa olevat lähimmäisemme kuulisivat syntien anteeksiannosta Jeesuksen nimessä ja veressä. Valvominen on myös sitä, että hoidamme oman suhteemme Herraan. Lampussamme tulee olla palava öljy. Olemmehan valmiita. Meidän tulisi olla ehdoitta ja runsain mitoin asioimassa lähimmäistemme hyväksi niinkuin teemme omaksi hyväksemmekin.

Kukaan ei kieltänyt meiltä hengellistä työtä laivalla. Uskomme, että nuo laivassa kohtaamamme ihmiset tahtoisivat haitilaisten ja intialaisten seurakuntien ja koulujen rinnalla halaten kiittää myös teitä, rakkaat lähettäjämme. Noin 38-46 henkilöä osallistui päivittäin laivassa pidettyihin raamattutunteihin, jossa käytiin läpi Jumalan tekemiä lupauksia ja liittoja.

Opiskelijat lähdössä evankelioimaan

Opiskelijat lähdössä evankelioimaan

Matkamme aikana myös eräs kuolinvuoteellaan omaisilleen jäähyväisiä jättämässä oleva mies tuli uskoon. Lähtiessämme sairaalasta ajattelimme hänen pian pääsevän taivaan kotiin, mutta mies alkoikin tervehtyä ja pääsi viikon kuluttua kotiinsa omaistensa tykö.

Jumalan armosta ja antamalla viisaudella saimme myös hoidettua useita pitkällisiä virallisia töitäkin. Herra suokoon voiton niissäkin.

Jeesus kysyy: “Olenko minä sinulle rakas?”

Meidän, sinun ja minun, vastuumme on edustaa joka aika kaikkialla liikkuessamme Jeesusta ja jakaa Sanaa. Me todistamme myös omalla arkisella elämällämme, jopa sillä, teemmekö työmme vastuullisesti ja tunnollisesti parhaamme mukaan, niinkuin Herralle. Lähimmäisemme tarkkailevat, suosimmeko me valittuina, kutsuttuina, erotettuina vanhurskautettuina, kirkastettuina ja voideltuina yhä syntiä vai taistelemmeko me syntiä vastaan. Armahdammeko vai tuomitsemmeko. Meidän tulisi kaiken aikaa huomata katsoa maailmaa ylhäältä käsin, Herran näkökulmasta.

Terveen ja kypsyneen uskonelämän tunnus on rukoilla lähimmäisten puolesta. Niin Jeesuskin tekee. Esirukoileminen osoittaa lähimmäisen rakkautta. Rakkaus on Jumalan ominaisuus. Olemmehan valmiit Jeesuksessa elämisen tuomaan vaivaan ja häpeään?

Herrassa Jeesuksessa eläessämme me olemme vapaaehtoisesti luopuneet tätä maailmaa koskevista haaveista ja osittain omista haluistamme ja tarpeistammekin. Olemme kuitenkin saaneet Herralta lupaukset huolenpidosta, ylläpidosta ja suojeluksesta, jotka ovat yhä toimivina voimassa: Joka kuulee teitä, se kuulee minua, ja joka hylkää teidät, hylkää minut; mutta joka minut hylkää, hylkää hänet, joka on minut lähettänyt.” (Luuk. 10:16). Ja missä eivät ota teitä vastaan, siitä kaupungista lähtekää pois, ja pudistakaa tomu jaloistanne, todistukseksi heitä vastaan.” (Luuk. 9:5). Harva uskovakaan huomaa asian vakavuutta, sitä, että palvellessaan ja vastaanottaessaan Jeesuksen lähettämiä työntekijöitä, he vastaanottavat ja palvelevat itse Herraa. Herran armo, voima ja siunaus alkavat silloin toimia tuon perhekunnan hyväksi. Joka torjuu Jeesuksen lähettämät työntekijät, se torjuu Jeesuksen.

INTIA:

Intian työkohteissa kärsitään kesän tuskallisesta kuumuudesta ja aloittelevista monsuunisateista. Työkohteemme ovat kärsineet myös hindujen toimesta suurta vastustusta, vainoja ja jopa pahoinpitelyjäkin. Evankeliumin työ etenee kuitenkin periksiantamattoman sinnikkäästi. Työ on Herran ja menestyy sen mukaisesti. Vuoristoon rakentamamme kaste-allas on hyvässä käytössä. Kastettavat matkustavat sinne kaukaakin pieninä huomaamattomina ryhminä…

HAITI:

Heikon sanitation ja hygienian vuoksi Haitin slummeissa on liikkeellä viruksen aiheuttama kuume-epidemia, joka saa aikaan lihaskipua, ripulia sekä sisäistä että ulkoista verenvuotoa. Virus on yksi tappavimmista. Tautiin ei ole hoitoa, mutta sitä yritetään estää mm. jakamalla saippuoita käsienpesua varten. Cite Soleilissa on myös malariaa, koleraa ja dengue-kuumetta. Epidemiat hiljentävät väen tuloa seurakuntien kokouksiin ja kouluihin. Evankelioimis- ja rukoustyötä tehdään nyt pääkaupungin ja slummien kaduilla voimakkaammin kuin koskaan ja tauotta! Ihmiset kääntyvät hädässään Herran tykö. Pari kuukautta sitten kastettiin 500 uskoontullutta. Näin kesäkauden aikana seurakunnissa vietetään häitä ja siunataan vauvoja. Päivittäiset rukouskokoukset alkavat aamuisin klo 4.00. Kesälomallaan olevat opiskelijat tekevät pastoreitten ohjaamina evankelioimisretkiä. Olemme maaliskuusta lähtien jakaneet 14200 ilmaista ateriaa vaikeasti nälkiintyneille orvoille, koululaisille ja tiepuoleen hyljätyille kuoleville vanhuksille…

Pitkittynyt poliittinen epävakaisuus on aiheuttanut nälkiintyneessä ja työttömässä väestössä väsymystä, toivottomuutta ja masennusta. Haitin työttömyys on 90%:n luokkaa. Leipämurun tai juomaveden saamiseksi perheelle on ryöstelyistä, pahoinpitelyistä ja murhista tullut jokapäiväistä. Pääkaupungissa, Port-au-Princessa, ovat ulkomaalaiset suuressa hengenvaarassa.

Ikävinä uutisina mainittakoon, että sairaalalle lahjoittamamme orpokodin lähellä murhattiin amerikkalainen lähetystyöntekijä, joka oli ollut vasta kolmisen vuotta Haitilla. Mies oli kotonaan tappajan tunkeutuessa sisään ja puukottaessa häntä useita kertoja kuolettavasti. Paetessaan murhaaja ryösti ainoastaan lähetin tietokoneen. Haitilaiseen tapaan ketään ei ole tapahtuneesta vangittu.

Myös kanadalainen lähetystyöntekijä murhattiin tämän tultua pankista. Kaksi miestä ryösti hänet kadulla ja ampui häntä sitten kolmesti selkään.

Lapset tuodaan siunattaviksi

Lapset tuodaan siunattaviksi

NETTIRUKOILIJAT.COM

Nettirukoilijat.com:n kuukausittainen ylläpito on kallista ja ottaa aikaa useita tunteja ilta-öisin varsinaisen evankelioimistyömme lisänä. Kun Marja väsyneenä rukoili ja mietiskeli asiaa, hän oli yht’äkkiä niinkuin taivaassa, jossa hän näki suuren valtaistuimen, jolla Jumala istui. Hän näki Jumalan vain suurena hahmona. Valtaistuimen edessä oli pitkä rivi kultaisia maljoja. Marja seisoi maljajonon sivulla alkupäässä. Miesääni kysyi kuuluvasti hänen vierellään: ”Mistä tuohon yhteen maljaan tulee jatkuvasti rukouksia?” Tähän toinen miesääni vastasi: ”Ne tulevat Nettirukoilijoista Marjan toimittamina.”

Tämä yliluonnollinen tapahtuma pyyhki väsymyksemme ja sai meidät uudestaan ymmärtämään, kuinka taivaassa valvotaan ja odotetaan rukouksia. Tulleet rukoukset aktivoivat heti enkelit toimintaan.

Rukous onkin kaiken hengellisen työn perusta ja esirukouksena rukous on arvokkainta lähimmäisen rakkautta. Yleensä ympäristö ei näe, ei arvosta eikä tue rukoustyötä taloudellisestikaan.

Meille rukous on tie lähimmäisen tilan ja vaikeuksien ymmärtämiseen ja lähimmäisen rakastamiseen sekä toimimiseen hänen rinnallaan hänen parhaakseen niin, että hän saa pyytämänsä taivaallisen avun. Esirukous on parhainta lähimmäisen rakastamista ja tukemista.

On ollut rohkaisevaa lukea runsaita kiitosaiheita siitä, kuinka Jumala on vastannut listalle pantuihin rukouksiin. Herra on uskollinen riippumatta siitä, kuinka upeita tai hengellisesti viisaita rukouksemme ovat. Herralle riittää, että me avoimesti kerromme Hänelle, miltä meistä tuntuu, mitä me tarvitsemme ja mitä Hän merkitsee meille. Luettehan kiitosaiheet netistä: nettirukoilijat.com.

Risto pihallamme olleen alligaattorin kanssa

Risto pihallamme olleen alligaattorin kanssa

PS. Juuri tätä kirjoittaessamme noin pari metrinen alligaattori tuli takapihallemme. Emme huomanneet sitä mutta naapurit soittivat viranomaiset hakemaan sen pois. Kuvassa kiinniotettu ja sidottu elukka Riston tarkastelemana.

LÄNSI-KARIBIAN RUKOUSRISTEILY:

Koska moni on pyytänyt meitä järjestämään suomalaisille suomenkielisen rukouslaivaristeilyn Länsi-Karibialla kysymme nyt, kuinka moni on asiasta kiinnostunut. Matka olisi kevät-talvella 2015. Lennot (yht. 2 päivää) Helsingistä Miamiin ja takaisin. Seitsemän päivän risteily (sisältää hytin, ruuat, uimiset ym. laivan ohjelmat ja palvelut) menee Floridasta Haitille, Jamaicalle ja Meksikoon. Retkipaketit ko. maissa ovat erikseen maksullisia. Jos Herra suo, että tällaiselle matkalle ilmoittautuu halukkaita ryhmän muodostumiseksi, me palvelemme matkalaisia tuolla risteilyllä ja neuvottelemme edullisemmat lento- ja risteilyhinnat. Hinnat määräytyvät ryhmän koon ja ajankohdan mukaan, mutta ovat arviolta noin 1500-2000 euron luokkaa henkilö (lennot, risteilyt, hytit ja ruuat).

Ilmoitathan halukkuutesi meille pian sähköpostitse: tästä tai postikortilla:

Risto Lindqvist, P.O. BOX 540747, Lake Worth, FL 33454-0747, USA

KIRJAT:

Marjan kirjaa: “Iisebelien keitokset sakenevat” lahjoitettiin 120 kappaletta, yht. 2640 euroa, Lapin evankelioimistyön tukemiseksi.

Muutamia kirjoja on vielä myynnissä oman lähetyksen tukemiseksi hintaan 22 euroa/kappale + postitus. Tilaukset Eila: puh. 044-5180547.

Meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen armo olkoon teidän kanssanne (2.Tess. 5:28).

Puolestanne rukoillen,


           Marja ja Risto

Rahankeräyslupa: FinnBeraka ry:lle (Y-tunnus 2444361-5) Poliisihallituksen 12.06.2018 myöntämä keräyslupa numero RA/2018/571 ajalle 1.1.2019-31.12.2023. Koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Käyttötarkoitus 2019-2023: opetus-, valistus- ja humanitaarinen avustustoiminta, kriisipalvelu ja lähetettyjen työntekijöiden ylläpito. Työn kohdealueet Haiti, Intia, Kenia ja Meksiko.
 

Rahankeräyslupa alkaen 2024: Rahankeräyslupa alkaen 2024: FinnBeraka ry:lle (Y-tunnus 2444361-5) Poliisihallituksen 03.11.2023 myöntämä keräyslupa numero RA/2023/1341 alkaen 01.01.2024. Koko Suomi paitsi Ahvenanmaa. Kerätyt varat käytetään opetus- ja valistustoimintaan sekä humanitaariseen avustustoimintaan. Varoja käytetään myös kriisipalveluun ja lähetettyjen työntekijöiden ylläpitoon. Työn kohdealueet ovat Haiti, Intia, Kenia ja Meksiko. FinnBeraka ry, Lähdepolku 11 A, 00660 Helsinki.