Maaliskuu 2022

Aurinkoiset ja kiitolliset terveisemme sinulle Pohjoisen sohjoisiin keleihin.

Maailmassa on nyt vaikeaa ja paljon koettelemusta. Mutta jokaisella on mahdollisuus pyytää sekä vastaanottaa Herralta apua. Vain Hänessä me kestämme kärsimykset, eikä voittamisemme kaadu hetkellisistä epäonnistumisistamme huolimatta. Alkaneen vuoden 2022 ja koko tulevaisuutemme kestävä ilo ja onnellisuus riippuu siitä, kuinka läheisessä suhteessa me olemme Herraan Jeesukseen. Ruoskittu Paavali ylisti Herraa vankilassa, ja Joosef pysyi uskollisena Jumalalle, vaikka asiat näyttivät menevän pieleen.

Pimenevä aikamme kiireineen ja huonoine uutisineen pyrkii saartamaan meidät Sanan lukemisesta ja sisäistämisestä sekä rukouselämästä ahdistumisiin, epäuskoisiin murehtimisiin ja pelkoihin. Siksi meidän tulisi pysyä päivittäin Raamatun ääressä ja etsiä rukoillen Sanasta vastaukset ongelmiimme. Jumalan Sana on muuttumaton ja tilanteista riippumaton elämän perusta. Jeesus-kalliota tämä maailma ei voi murtaa.

Älköön tämä lain kirja sinun suustasi poistuko, vaan tutkiskele sitä päivät ja yöt, että tarkoin noudattaisit kaikkea, mitä siihen on kirjoitettu, sillä silloin sinä onnistut teilläsi ja silloin sinä menestyt (Joos. 1:8).

Sisäistetty, lihaksi tullut ja toimintaan johtanut Sana vaikuttaa meissä voimaa ja viisautta täyttää taivaallinen kutsumuksemme. Pysyminen Jumalan Sanan lupauksissa nostaa meidät ongelmien yläpuolelle.

“heittäkää kaikki murheenne hänen päällensä, sillä hän pitää teistä huolen”. Olkaa raittiit, valvokaa. Teidän vastustajanne, perkele, käy ympäri niinkuin kiljuva jalopeura, etsien, kenen hän saisi niellä. Vastustakaa häntä lujina uskossa, tietäen, että samat kärsimykset täytyy teidän veljiennekin maailmassa kestää. Mutta kaiken armon Jumala, joka on kutsunut teidät iankaikkiseen kirkkauteensa Kristuksessa, vähän aikaa kärsittyänne, hän on teidät valmistava, teitä tukeva, vahvistava ja lujittava (1.Piet. 5: 7-10).

Näystä ja siihen asetetuista päämääristä sekä Sanan meille oikeuttamista asioista tulee pitää kiinni niin hyvinä kuin huonoinakin aikoina riippumatta siitä, miltä meistä kulloinkin näyttää tai tuntuu. Usko ja rakkaus pitää henkilön liikkeessä kaikissa olosuhteissa. Ilman näkyä elämä ajelehtii päivittäisten virtojen mukana, ja käyttämättömäksi jäänyt usko tekoineen kuihtuu. Sana ilmoittaa selvästi, mitä Herra on jo meille hankkinut ja mitä Hän odottaa meidän tekevän saamillamme leivisköillä. Hengellisten tehtävien ja lahjojen tunnistaminen edellyttää siis jatkuvasti uudistuvaa läheistä ja kuuliaista rakkaussuhdetta Herraan.

Pyhän Hengen synnyttämä usko, kuuliaisuus, rakkaus ja Sana aktivoivat täsmällisesti ohjattuun ja voittavaan toimintaan.

“En minä sinua hylkää enkä sinua jätä” (Hebr. 13:5b). Kaikki minä voin hänessä, joka minua vahvistaa (Fil. 4: 13).

Haiti

Työalueemme, Cite Soleil, on ehkä maailman vaikein ja vaarallisin paikka. Mutta sielläkin Jeesus on voimallisesti läsnä vapauttaen, pelastaen, parantaen, suojellen ja antaen ilon sekä toivon.

Slummin vaikeudet tuntuvat nyt kestämättömiltä. Suuret rikollisjoukot ovat vallanneet alueen. Tammikuussa ne ravasivat katuja, tappoivat näkemänsä ihmiset ja polttivat väkivaltaisesti sulkemiaan koteja teiden molemmin puolin. Hyökkäykset kohdistuivat kaikkiin asukkaisiin.

Pastori rauhoitteli väkeään: ”Meidän tulee luottaa yksin Jumalaan näinä pimeimpinä aikoinakin. Synkkien kärsimysten jälkeen tulee aina Herran antamaa valoa. Vihollinen pelottelee, mutta ne, jotka eivät antaudu pahan tuulen vietäviksi, tulevat näkemään Jumalan kirkkauden.”

Mutta, kun tappamiset ja kotien sekä kirkkojen polttamiset kestettiin, tuli vielä pimeämpää. Yksi pastoreistamme kidnapattiin, kaksi ammuttiin ja neljäs pakeni. Useita kirkkoja suljettiin. Orvot vapisivat, itkivät ja rukoilivat. Meidän syrjäinen koulumme voi näistä kauhuista huolimatta kuitenkin vielä jatkaa toimintaa. Uskovien opettajien järjestämä ohjelma tuo lasten elämään turvallisuutta ja toivoa synnyttävää ajateltavaa.

Seurakunnassa heräsi ajatus, että orpojen pitäminen samassa talossa on nyt riski. Lasten kidnappaamisten välttämiseksi päätimme siirtää heidät viiden ryhmissä piiloon eri paikkoihin. Lapset tulisivat kuitenkin päivittäin kouluun, ruokailisivat, tekisivät tehtäviään ja lähtisivät sitten majapaikkoihinsa ennen pimeän ja rosvojen tuloa.

Hätääntynyt äiti etsiä lastaan.

Hätääntynyt äiti etsiä lastaan.

Ruuanjakoa piilossa.

Ruuanjakoa piilossa.

Opettaaksemme slummilapsille jo pienestä työnteon ja lähimmäisen auttamisen merkityksen, lapset osallistuvat oman ikänsä mukaisesti pieniin kotitöihin kuten pyykkien järjestämiseen, astioiden pesemiseen, lattioiden lakaisemiseen ja lelujen järjestämiseen. Orvot laulavat myös omassa kuorossaan ja harjoittelevat iltaisin. Jotkut lapsista saavat tukiopetusta ranskan kielessä, laskennossa, musiikissa tai tietokoneen käytössä. Pastori pitää myös huolen siitä, että jokainen orvoista oppii johtamaan eli ”vetämään” seurakunnan kokousta ja rukoilemaan toisten puolesta. Lapset lukevat päivittäin yhdessä pastorin johdolla Raamattua ja keskustelevat sitten lukemastaan.

Iloisena uutisena voimme kertoa, että jokainen lapsista läpäisi Haitin virallisen koulutestin joulukuussa ja valmistautuu nyt jo kevään testeihin. Slummin huonoista olosuhteista huolimatta (ei vessoja eikä juoksevaa vettä) yksikään orvoista ei ole sairastunut mihinkään tautiin.

Iloa murheitten keskellä: Lapsille on jo tulossa varat parempien sänkyjen ja patjojen hankintaan. Kiitos Herralle ja lahjoittajalle.

Kun päätös tehtiin orpojen väliaikaisesta sijoittamisesta eri paikkoihin, niin tilanne ehti siitä jo muuttua. Seuraavana iltana tuli valtava joukko poliiseja. He ampuivat jokaisen rikollisjoukkoon kuuluvan miehen. Ampumisten melu ja yöllinen huuto oli sinä yönä hermoja ja sydäntä raastavaa. Lapset rukoilivat tuskaisesti itkien, vapisten ja toisiinsa takertuen. Sinä yönä ei nukuttu.

Meidän alueella on nyt hetken rauhallista. Väkeä tulee meidän seurakuntaamme toisistakin slummin alueista. Lapsia ei nyt siirretäkään orpokodista piilopaikkoihin.

Mutta, taas neljä päivää myöhemmin, uudet rosvojoukot tulivat pahoinpitelyineen ja kidnappaamisineen alueelle. Me jouduimme taas sulkemaan kirkkomme. Surulliset, nälkäiset ja janoiset seurakuntalaiset etsivät nyt uutta salaista kokoontumispaikkaa.

Samanaikaisesti Marja kärsi 3 kuukautta kestäneestä ripulista. Mikään ei pysynyt sisällä. Sen myötä hävisivät voimatkin. Lukuisten tutkimusten tuloksena erikoislääkärit totesivat, että mitään järjellistä syytä ei tautiin ollut. Kaikki koetulokset olivat hyviä. Yllättäen alkanut tauti myös loppui yllättäen ilman lääkkeitä.

Ruokakauppa rauhallisena päivänä.

Ruokakauppa rauhallisena päivänä.

Perheen koti

Perheen koti

Kenia

Kenian piispamme oli rajussa autokolarissa Kibera-slummissa. Hän makasi viikkoja luut katkenneina sairaalassa. Lisäksi hän sai sairaalassa myös vahvan malarian kuumeineen ja kipuineen. Auto tuhoutui täydellisesti. Mutta piispa on nyt Herran avulla kotiutunut sairaalasta ja on paranemaan päin.

Kibera-slummissa tulee paljon muslimeja uskoon. Siksi kristillistä koulua ja seurakuntatiloja on laajennettava. Evankelioimme myös kaduilla ja slummin toisillakin alueilla, joihin on jo tämän johdosta syntynyt useita pieniä seurakuntia.

 
 

Intia

Johtavalta pastoriltamme kuoli yllättäen sisar. Matkustaessaan vaimonsa kanssa hautajaisiin he joutuivat autokolariin, jossa kahdelta edessä istuvalta sukulaiselta ruhjoutuivat kasvot hampaineen ja rintakehät luineen. Pastori selvisi lähes vammoitta.

Kaikissa päivittäisissä koetuksissamme meitä, myös sinua rakas ystävämme, käsketään luottamaan Jumalan lupauksiin:

Mutta nyt, näin sanoo Herra, joka loi sinut, Jaakob, joka valmisti sinut, Israel: Älä pelkää, sillä minä olen lunastanut sinut, minä olen sinut nimeltä kutsunut; sinä olet minun. Jos vetten läpi kuljet, olen minä sinun kanssasi, jos virtojen läpi, eivät ne sinua upota; jos tulen läpi käyt, et sinä kärvenny, eikä liekki sinua polta (Jes. 43:1-2).

Koronavirus vaivaa yhä myös Intiaa. Sen aiheuttamien talousvaikeuksien vuoksi monet Delhissä olevat pastorit ovat sulkeneet seurakuntansa ja lähteneet maaseuduille. Heidän seurakuntalaisiaan on nyt tullut meidän seurakuntiimme.

Intiassa vainotaan kristittyjä ja muslimeja päivä päivältä yhä enemmän neljässä osavaltiossa: Uttar Pradesh, Madhya Pradesh, Chhattisgarh ja Bihar. Valtio ei puutu ongelmiin, ja uutiset eivät raportoi tapahtumista. Jeesuksen tulon lähestyessä meillä on vainoista ja vaikeuksista huolimatta kiire täyttää saamamme evankelioimistehtävä Pohjois-Intian vuoristoissa.

Seuraavat uudet evankelioimiskohteemme ovat: Deoria (Bihar), Varanasi ja Gorakhpur (UP) ja RamGarh Cantt (Jharkhand). Näihin paikkoihin olemme saaneet jo lupaukset tonttien lahjoituksista rukoushuoneitten rakentamista varten.

Muistathan rukouksin evankelioimisohjelmaamme vuonna 2022 Intiassa:

 • Lähetysmatka Bhikhampuriin 1.-13.4.2020. Tuolloin on myös 7 päivän aika paastorukoukselle 4.-10.4. Matkaan lähtee 7 pastoria.
   
 • Delhissä pidetään 21 päivän paastorukous 2.-22.5. Kastettaviksi 20.5. on ilmoittautunut jo nyt 14 henkilöä.
   
 • 30’000 evankelioimispakettia on taas valmisteilla. Rukoilemme Herralta siihen lisää varoja.
   
 • Kokoukset Jassurin seurakunnassa (HP) toukokuun viimeisellä viikolla.
   
 • Evankelioiminen Varanasissa kesä-heinäkuussa. Useat siellä olevat pastorit pyytävät meiltä lisää evankelioimispaketteja.
   
 • Evankelioiminen Bhikhampurissa syys-lokakuussa. Rukoillaan varat rukoushuoneen rakentamiseksi. Maa on jo saatu lahjoituksena.
   
 • Paastoaika rukouksineen Delhissä 7 päivää 7-13.11.
   
 • Joulujuhla 25.12. ja paastoaika rukouksineen 26.-31.12, mikä päättyy uudenvuoden 2023 vastaanottoon.
   

Rakas ystävämme,

Kiitos uskollisuudestasi ja rakkaudestasi Herran työssä. Antamasi lahjat ja uhrit sytyttävät ilon kenttätyössä. Ne muistuttavat meitä sinun ja Herran uskollisesta rakkaudesta ja huolenpidosta. Kiitos, että sinä kuulet, jaksat ja välität.

Sinua siunataan monessa maanosassa. Olet kiitollisten rukousten kohteena niin Suomessa, Haitilla, Intiassa, Keniassa kuin Floridassakin. Me rakastamme sinua. Olet tullut monelle rakkaaksi perheenjäseneksi päivittäisten rukousten kautta!

Siunaavin terveisin,

Ja Herra itse käy sinun edelläsi, hän on sinun kanssasi, hän ei jätä sinua eikä hylkää sinua; älä pelkää äläkä arkaile.”
(5. Moos. 31:8).

 

 

 

Rahankeräyslupa: FinnBeraka ry:lle (Y-tunnus 2444361-5) Poliisihallituksen 12.06.2018 myöntämä keräyslupa numero RA/2018/571 ajalle 1.1.2019-31.12.2023. Koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Käyttötarkoitus 2019-2023: opetus-, valistus- ja humanitaarinen avustustoiminta, kriisipalvelu ja lähetettyjen työntekijöiden ylläpito. Työn kohdealueet Haiti, Intia, Kenia ja Meksiko.
 

Rahankeräyslupa alkaen 2024: Rahankeräyslupa alkaen 2024: FinnBeraka ry:lle (Y-tunnus 2444361-5) Poliisihallituksen 03.11.2023 myöntämä keräyslupa numero RA/2023/1341 alkaen 01.01.2024. Koko Suomi paitsi Ahvenanmaa. Kerätyt varat käytetään opetus- ja valistustoimintaan sekä humanitaariseen avustustoimintaan. Varoja käytetään myös kriisipalveluun ja lähetettyjen työntekijöiden ylläpitoon. Työn kohdealueet ovat Haiti, Intia, Kenia ja Meksiko. FinnBeraka ry, Lähdepolku 11 A, 00660 Helsinki.