Maaliskuu 2023

Oppilaat saivat ovat Raamatut HaitillaOppilaat saivat ovat Raamatut Haitilla

Rakkaat ystävämme,

Kiitolliset ja rukousten siivittämät terveisemme täältä hengelliseltä sotatantereelta.

Jatkuva hengellinen sota Haitin, Intian ja Kenian vaikeuksissa sekä myös omissa vaikeuksissamme on muistuttanut meitä pukemaan yllemme Jumalan sota-asun Paavalin kehotuksen mukaisesti:

“Pukekaa yllenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne kestää perkeleen kavalat juonet. Sillä meillä ei ole taistelut verta ja lihaa vastaan, vaan hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita vastaan, pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa. Sen tähden ottakaa päällenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne pahana päivänä tehdä vastarintaa ja kaikki suoritettuanne pysyä pystyssä. Seisokaa siis kupeet totuuteen vyötettyinä, ja olkoon pukunanne vanhurskauden haarniska, ja kenkinä jaloissanne alttius rauhan evankeliumille. Kaikessa ottakaa uskon kilpi, jolla voitte sammuttaa kaikki pahan palavat nuolet, ja ottakaa vastaan pelastuksen kypäri ja Hengen miekka, joka on Jumalan sana. Ja tehkää tämä kaikella rukouksella ja anomisella, rukoillen, joka aika Hengessä ja sitä varten valvoen kaikessa kestäväisyydessä ja anomisessa kaikkien pyhien puolesta.” (Ef. 6:11-18)

Koettelemukset ja vaikeudet ovat elämämme myrskyjä. Niihin jokainen Jumalan rakastama joutuu ajallaan, koska Herra kurittaa omia lapsiaan. Lähimmäiset eivät aina näe tai tunne meidän koetuksiamme. Yleensä me olemme Jumalan työpöydällä yksin muokattavina. Joskus Herra nostaa vierellemme tukijoita.

Kun hätä valtaa meidän tunteemme, niin tuo sielussamme (tahto, järki, tunteet) syntynyt myrsky henkeämme vastaan tekee meidät lihallisiksi. Ihmettelemme silloin pettyneinä, missä Jumala on, miksi Hän ei ilmesty, ei kuule eikä vastaa.

Kuitenkin Herra on koko ajan läsnä. Hän on meissä Pyhän Henkensä kautta. Hän kulkee vierellämme ja edellämme niin, että me voimme kulkea ennalta valmistetuissa askelissa voittoon. Pyhä Henki antaa meille ymmärrystä ja voimaa nostaa katseemme, tunteemme ja ajatuksemme ulos myrskystä. Vasta silloin me voimme keskittyä myrskyn sijasta Sanan lupauksiin, rukoukseen sekä Herran läsnäoloon, jossa me kuulemme Vapahtajan äänen ja saamme sisäisesti hiljaisen todistuksen siitä, että me selviämme myrskystä voittajina.

Odottaessamme hiljaa uskossa, me näemme Jumalan sotivan puolestamme ja antavan meille voiton. Silloin me emme pety emmekä joudu häpeään. Voimme todistaa, että Jumalalle kaikki on mahdollista.

Usein me emme kuitenkaan hädässämme näe, kuule tai koe Herran läsnäoloa. Herra vaikenee myrskyssä, kunnes testi on tehnyt meissä tehtävänsä. Usko kirjoitetun Sanan pohjalta on silloin syntynyt, ja me näemme kaikkivaltiaan Jumalan suuruuden ja sisäistämme Sanan lupauksineen. Jumalan Sana voi sitten toimia meissä ja meidän kauttamme toistenkin hyväksi. Herra tietää tulevaisuutemme. Hän kontrolloi myrskyt ja ohjaa meitä tänään, huomenna ja iankaikkisesti.

”Sinun sanasi on minun jalkaini lamppu ja valkeus minun tielläni.” (Ps. 119:105)

“Autuas se mies, joka kiusauksen kestää, sillä kun hänet on koeteltu, on hän saava elämän kruunun, jonka Herra on luvannut niille, jotka häntä rakastavat!” (Jaak. 1:12)

Jaakob lisäsi kiusauksen kestämiseen vielä ilonkin kirjoittaessaan: ”Veljeni, pitäkää pelkkänä ilona, kun joudutte moninaisiin kiusauksiin, tietäen, että teidän uskonne kestäväisyys koetuksissa saa aikaan kärsivällisyyttä. Ja kärsivällisyys tuottakoon täydellisen teon, että te olisitte täydelliset ja eheät ettekä missään puuttuvaiset.” (Jaak. 1:2-4)

Herra tekee työtään muuttaen meitä koetuksissa ja elämämme laaksoissa. Hän valmistaa meitä selviämään seuraavasta, vielä vaativammasta testistä. Herra nostaa meidät ahdistuksesta avarammalle, korkeammalle ja vaativammalle paikalle.

“Hän ojensi kätensä korkeudesta ja tarttui minuun, veti minut ylös suurista vesistä; hän pelasti minut voimallisesta vihollisestani, minun vihamiehistäni, sillä he olivat minua väkevämmät. He hyökkäsivät minun kimppuuni hätäni päivänä, mutta Herra tuli minun tuekseni. Hän toi minut avaraan paikkaan, hän vapautti minut, sillä hän oli mielistynyt minuun. Herra tekee minulle minun vanhurskauteni mukaan, minun kätteni puhtauden mukaan hän minulle maksaa.” (Ps. 18:17-21)

Herra nostaa myös hengellisen elämisemme tason: ”Sinä valmistat minulle pöydän minun vihollisteni silmien eteen. Sinä voitelet minun pääni öljyllä; minun maljani on ylitsevuotavainen.” (Ps. 23:5)

”Hän antaa väsyneelle väkeä ja voimattomalle voimaa yltäkyllin. Nuorukaiset väsyvät ja nääntyvät, nuoret miehet kompastuvat ja kaatuvat; mutta ne, jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman, he kohottavat siipensä kuin kotkat. He juoksevat eivätkä näänny, he vaeltavat eivätkä väsy.” (Jes. 40:29-31)

Me toivotamme teille lämmintä kevättä ja kesää!

Rakkaudella,

 

 

 

Rahankeräyslupa: FinnBeraka ry:lle (Y-tunnus 2444361-5) Poliisihallituksen 12.06.2018 myöntämä keräyslupa numero RA/2018/571 ajalle 1.1.2019-31.12.2023. Koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Käyttötarkoitus 2019-2023: opetus-, valistus- ja humanitaarinen avustustoiminta, kriisipalvelu ja lähetettyjen työntekijöiden ylläpito. Työn kohdealueet Haiti, Intia, Kenia ja Meksiko.
 

Rahankeräyslupa alkaen 2024: Rahankeräyslupa alkaen 2024: FinnBeraka ry:lle (Y-tunnus 2444361-5) Poliisihallituksen 03.11.2023 myöntämä keräyslupa numero RA/2023/1341 alkaen 01.01.2024. Koko Suomi paitsi Ahvenanmaa. Kerätyt varat käytetään opetus- ja valistustoimintaan sekä humanitaariseen avustustoimintaan. Varoja käytetään myös kriisipalveluun ja lähetettyjen työntekijöiden ylläpitoon. Työn kohdealueet ovat Haiti, Intia, Kenia ja Meksiko. FinnBeraka ry, Lähdepolku 11 A, 00660 Helsinki.