Maaliskuu 2016

Presidentin vaalien vastaisia mellakoita

Terveisemme rakkaan Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä. On ilo ja kunnia olla Hänen kutsumansa ja lähettämänsä. Erityisesti iloitsemme siitä, että Hän on valinnut ja kutsunut sinut lähettäjäksemme. Saamme näin yhdessä kantaa hyvää uskollisuuden hedelmää ja koota kestävää satoa. Työmme menestyy, kun se tehdään Herrassa.

HAITI:

Nälkäinen ja pettymysten täyttämä kansa aloitti ärhäkkäät mielenosoitukset syksyllä 2015 pres. Michel Martelin presidenttikauden päättyessä. Kansa vaati hänen eroamistaan ja vaalien järjestämistä. Uutta presidenttiä ei riitaisuuksien vuoksi saatu valituksi. Niinpä presidentti päätti virkakautensa helmikuussa 2016 ilman seuraajaa. Läntisen pallonpuoliskon köyhin kansa on nälkäinen, tyytymätön ja suurelta osin työtön.

Kokosimme vuoden 2015 aikana 80 orpoa tai puoliorpoa slummin kaduilta ja kaatopaikoilta. Maksoimme heitä varten koulumaksut, -vaatteet, -välineet ja päivittäiset ruoat. Lapset asuvat kouluja lähellä olevissa uskovissa perheissä. Otimme lisäksi sairaalasta 40 orpoa, joita varten maksoimme koulumaksut, -vaatteet, -välineet ja päivittäiset ruoat. Koulutettavanamme on nyt kaikkiaan 120 orpoa.

Hyljätyille lapsille oli taivaallista päästä turvallisten ihmisten hoitoon. Nyt he saivat syödä vatsansa täyteen pelkäämättä, että joku sieppaisi heidän ruokansa tai että ruoka loppuisi kesken. He pääsivät kouluun kunnon vaatteissa ja reppu selässä. He kokivat itsensä ensimmäistä kertaa hyväksytyiksi, jopa rakastetuiksi, joiden tarpeista huolehdittiin. Onnen päivät himmenivät kuitenkin kun kovaääniset mellakat ja ampumiset ja kauhunsekaiset huudot peittivät tienoon päivin ja öin. Tauoton rähinöinti hermostutti ja pelotti lapsia, joille väkivallan kokeminen ja pelko olivat aiemmin olleet jokapäiväistä vankilaa. Orvot ja muutkin oppilaat tarvitsivat nyt rauhoittavaa keskustelua, halaamista ja sylissä pitämistä. Opettajat ja pastorit olivat ylityöllistettyinä nääntyä tilanteeseen ja pyysivät rukoustaistelua lasten ja itsensäkin sekä omien perheittensäkin puolesta. Levottomuuksien vuoksi sairaanhoitajien, pastoreiden ja opettajien illat täyttyivät myös vapaaehtoisesta yksilö- ja perheterapiatyöstä ja kriisitilanteissa olevien lasten ja raskaana olevien naisten sekä hyljättyjen vanhusten auttamisesta.

Herra sitten antoikin askel askeleelta voimaa, sinnikkyyttä ja rakkautta auttaa. Ja niin kuin aina, taistelimme nytkin vaikeuksien kautta voittoon Herrassa muistellen, että ahdistus saa aikaan kärsivällisyyttä, kärsivällisyys koettelemuksen kestämistä ja koettelemuksen kestämi-nen toivoa (Room. 5:1-4).

Kiitos Herralle slummin upeista uskon ja toivon ihmisistä, opettajista ja pastoreista, isistä ja äideistä. Nämä uskonsankarit ja rakkauden lähettiläät eivät häpeä Herraansa Jeesusta. He eivät rukoiltuaan jää epäuskoisina ’odottelemaan ja katselemaan’, mitä Herra tekee vai tekeekö Hän mitään. Tällainen asenne olisi heille “kuollutta uskoa”. Jeesus on heille todellinen jokahetki läsnäoleva ja toimiva Jumala. Slummin väki toimii heti rukoustensa mukaisesti. He uskovat vastauksen jo tulleen vaikka sitä ei vielä näkyisikään. Herra kunnioittaa heidän toimivaa uskoaan, kulkee heidän rinnallaan, heissä, ja vastaa heti. He ovat Herran valoina voodoon raa’assa pimeydessä. Valo voittaa aina pimeyden. Siksi ihmisiä tulee uskoon ja kastetaan ja sairaita paranee. Puuttuvien lääkkeitten ja lääkäreitten sijasta luotetaan rakastavaan Herraan. Jeesuksen lupaus jokahetkisestä läsnäolosta otetaan tosissaan! Otatko sinä, ystävämme, Jumalan sanan lupaukset todiksi myös itsellesi? Epäröivä, kaksimielinenhän ei saa mitään.

Haitin orpoja

Haitin orpoja

Intian leiriläisiä syömässä

Intian leiriläisiä syömässä

On ollut suuremmoista elää todeksi näiden 25 vuoden aikana Herran tekemät ihmeet uudestisyntyneitten opettajien kautta kouluissamme. Oppilaistahan suuri osa tulee voodoota harjoittavista perheistä. Olemme nyt kouluttamassa jo toista “sukupolvea”! Edellinen sukupolvi on jo ottamassa vastuuta itsestään ja lähimmäisistään. He evankelioivat, opettavat, auttavat katutempauksissa ja ennenkaikkea ovat mukana seurakuntaelämässä. Kouluissa tullaan uskoon, sieltä lähetään yhdessä kasteelle ja sitten liitytään seurakuntaan.

Herran ohjauksesta ja armosta meillä on tällä hetkellä 20 koulua, jotka noudattavat valtion opetusohjelmaa. Ala- ja yläkouluissa sekä lukioissa on noin 4000 oppilasta. Pisteinä i:n päällä nököttävät vielä pienet kyläkoulummekin.

Opettajapastori kastaa pienen uskoontulleen koulupojan

Opettajapastori kastaa pienen uskoontulleen koulupojan

Uskoontulleet koululaiset kastetaan opettajien toimesta.

Uskoontulleet koululaiset kastetaan opettajien toimesta.

Seurakunnat ja koulut Haitilla ovat näiden 25 vuoden aikana ohjanneet ihmisiä ottamaan vastuuta itsestään ja lähimmäisistään. Tämä määrätietoinen ohjaus ja kannustus on tuottanut aktiivisuutta auttamiseen, antamiseen omastaan ja evankelioimiseen.

Kokoontumis- ja seurakuntatiloja on 20 kpl. Säännöllisiä kävijöitä oli 5000 henkilöä kuukaudessa. Tiloissa pidettiin seurakuntien kokoukset, kuoro- ja soittoharjoitukset, valistus-, opetus- ja kerhoillat, ilmaiset hengelliset elokuvaillat lapsille ja/tai aikuisille, yksilö- ja perheterapia, rukous- ja sielunhoitoapu ja ajoittain myös ruokajakelu.

Sielujavoittavana työmuotona on toiminut viikottaiset 2-4 työryhmää (opettajia, pastoreita, oppilaita ja seurakuntalaisia). He kiertävät slummin kaduilla kohtaamassa katulapsia, orpoja, vanhuksia, naisia ja nälkiintyneitä ja auttavat heitä Matteuksen luku 25 mukaisesti. Vuoden 2015 aikana järjestettiin slummeihin ja lähikyliin tempauksia, jolloin keskityttiin useiksi päiviksi evankelioimiseen, sielunhoitotyöhön ja rukouspalveluun. Niinhän alkuseurakunnatkin syntyivät, kun muutamat kulkivat kokosydämisesti Herran asialla.

Rakas ystävä, tämä pieni suomalainen ryhmä, johon sinäkin kannatta-jana kuulut, on enentynyt Haitilla suureksi valomereksi. Uskollisena lähettäjänä sinä olet tässä työssä avainasemassa. Olet Herran timantti.

Haitin hallitus on ollut kykenemätön ja haluton kohtaamaan väestön perustarpeita. Myös ihmisoikeusasiaongelmat, kuten naisiin ja lapsiin kohdistuva väkivalta ja epäinhimilliset vankilaolosuhteet, ovat hoita-matta. Arviolta yli 220 000 lasta jää ilman koulua, koska heitä käytetään palkattomana työvoimana ja/tai seksuaalisesti hyväksi.

Vankilat ovat täynnä tutkintovankeja mielivaltaisten pidätysten vuoksi. Eräässäkin vankilassa on noin 2000 vankia, jotka seisovat ahtaasti vierivieressä. Istuma- tai nukkumatilaa ei ole. Uskovat vangit joutuvat usein joukon tai vartijoiden pahoinpitelemiksi. Heidät jätetään helposti ilman ruokaa.

“Minä sairastin” ja “Minä olin vankeudessa” -projektit (Matt. 25:36):

Herra on nyt kutsunut yhden pastoreistamme hoitamaan vankila- ja sairaalavierailut. Matkat em. kohteisiin ovat pitkät kävellä tropiikin helteessä. Joukkoliikenteen puuttuessa noihin kohteisiin, toivomme pastorille apua pyörän tai mopon ostamiseksi.

Pastori rukoilee vankien kanssa portilla sekä jakaa leipää.

Pastori rukoilee vankien kanssa portilla sekä jakaa leipää.

“Minun oli nälkä” ja “Minun oli jano” –projektit (Matt. 25:35):

Ruoka-apua jaettiin vuonna 2015 Haitilla yhteensä 53 671 ateriaa.

Vuoden 2015 viimeisten kuukausien aikana kuljetutimme tankkiautolla päivittäiset puhtaat juomavedet n. 2320 henkilölle. Saatoimme puhtaan juomaveden jakamisella lisäksi säästää lapsia ja vanhuksia saastuneen veden auheuttamilta sairauksilta ja loisilta sekä niiden aiheuttamilta kärsimyksiltä, kivuilta ja jopa kuolemalta.

Näissä projekteissamme olemme saaneet kokea ruokkimis- ja vesi-ihmeitä! Kun aloimme toimia uskossa, alussa lähes tyhjin käsin, Herra siunasi kylvömme. Vieläkin jaettava ruoka enentyy käsittämättömästi, samoin vesi. Jeesus kysyi vaeltaessaan opetuslapsiltaan, mitä meillä on? Hän kysyy sinultakin, mitä sinulla on? Kun uskallat luovuttaa omastasi tai omasi kiitosmielellä, Jumala siunaa sen ja lisää antamaasi lahjaan, mitä siitä vielä puuttuu. Olethan jakamassa omastasi? Uskallatko sinä todella luottaa Herraan? Rakkautesi näkyy valinnoista ja päätöksistä.

Jeesus ruokki maanpäällä vaeltaessaan: Matt. 14 :16-21; Joh. 6: 8-13; Matt. 15: 32-39. VT:n aikana Herra ruokki kansaansa lihalla (lähetti viiriäisiä) ja mannalla (2. Moos. 16:1-18) ja Herra antoi vettä kalliosta (4. Moos. 20:10-11).

 
POHJOIS-INTIA:

Työaluettamme Intiassa

Työaluettamme Intiassa

Herran sana etenee kirkkaasti ja voimakkaasti Pohjois-Intian vuoristo-alueilla. Teemme työtä kolmessa osavaltiossa: UK, HP, UP. Vastustus äärihindujen taholta on ajoittain voimakasta ja vaarallista mutta silloinkin sana rohkaisee jatkamaan:

Minä nosta silmäni vuoria kohti: mistä tulee minulle apu? Apu minulle tulee Herralta, joka on tehnyt taivaan ja maan. Hän ei salli sinun jalkasi horjua, sinun varjelijasi ei torku. Herra varjelee sinut kaikesta pahasta, hän varjelee sinun sielusi. Herra varjelee sinun lähtemisesi ja tulemisesi, nyt ja iankaikkisesti (Psa. 121:1-3,7,8).

Jos Jumala on meidän puolellamme, kuka voi olla meitä vastaan (Room. 8: 31b). Jumalaan minä turvaan enkä pelkää. Mitä ihminen minulle tekisi? (Psa. 56: 12)

Neljän kokopäiväisen vastuunkantajan ja kolmen työryhmän käytössä on seitsemän monitoimi/seurakuntatilaa, joissa pidetään päivisin koulua ja iltaisin ja viikonloppuisin aikuisten kokouksia, kerhoja ja muita tilaisuuksia.

Köyhimmissä vuoristokouluissa jaoimme ruokaa yht. 21 355 ateriaa, vaatteita ja koulutarvikkeita. Tukiryhmiä lapsille ja naisille pidettiin tarpeen mukaan.

Tammikuussa vietimme suurimman seurakuntamme 12-vuotisjuhlaa! Tila on jäänyt ahtaaksi sadoille tulijoille. Kiitos Herralle, ihmiset ovat janoisia ja tulevat kokouksiin. Useita hinduja ja muslimeja on tullut uskoon ja on kastettu. Monet ovat parantuneet. Sana on palavan opetuksen kautta tullut heissä lihaksi ja nostanut heidätkin aktiivisiksi palvelemaan.

Osanotto jokavuotisille lasten kesäleireille on innokasta, varsinkin hindut lähettävät lapsensa leireille ja tulevat sitten itsekin kuulemaan ja rukoiltaviksi. Kaikille osallistujille ja sekä koko alueen lapsille jaettiin kirjoja ja syötävää. Alueelle järjestettiin hengellisiä näytelmiä, joiden avulla ihmiset selvemmin käsittävät ja sisäistävät jo kuulemansa evankeliumin.

21 000 kirjaa ja tuhansia traktaatteja lähtivät vuoristoon jaettaviksi.

21 000 kirjaa ja tuhansia traktaatteja lähtivät vuoristoon jaettaviksi.

Vuoden 2015 aikana jaettiin kaduilla (UK) sekä koteihin 21 000 kpl ilmaisia hindinkielisiä evankeliovia kirjoja. Nuo kirjat kirjoitettiin itse ja painatettiin vapaaehtoisvoimin. Jaoimme lisäksi tuhansia traktaatteja.

Odotamme suurta satoa Intiassa:

Sillä niinkuin sade ja lumi, joka taivaasta tulee, ei sinne palaja, vaan kostuttaa maan, tekee sen hedelmälliseksi ja kasvavaksi, antaa kylväjälle siemenen ja syöjälle leivän, niin on myös minun sanani, joka minun suustani lähtee: ei se minun tyköni tyhjänä palaja, vaan tekee sen, mikä minulle otollista on, ja saa menestymään sen, mitä varten minä sen lähetin. Sillä iloiten te lähdette, ja rauhassa teitä saatetaan; vuoret ja kukkulat puhkeavat riemuun teidän edessänne, ja kaikki kedon puut paukuttavat käsiänsä (Jes. 55:10-12).

Evankelioivaa näytelmää katsomassa.

Evankelioivaa näytelmää katsomassa.

Joulunäytelmä Intiassa

Joulunäytelmä Intiassa 
MEKSIKO:

Työalueellamme olevien aseellisten mellakoiden vuoksi toimintamme on ollut rajallista. Ruoka-apuna jaoimme koululaisille slummialueella yht. 15 275 ateriaa.

Olemme vuoden 2015 aikana ruokkineet yht. 90 298 nälkiintynyttä lähimmäistä Haitilla, Intiassa ja Meksikossa. Kiitos Herralle ja sinulle tästä valtavasta lähimmäisentuesta ja -rakkaudesta!

 
NETTIRUKOILIJAT.COM

Sähköpostitse tapahtuva henkilökohtainen kriisi- ja rukouspalvelu toimii aikaerojen vuoksi ympärivuorokautisesti. Vuoden 2015 aikana yhteydenottoja hädässä olevilta tuli 17 777 kpl, keskimäärin n. 49 yhteydenottoa/päivä. Jumalan teoista keskuudessamme voit lukea saapuneista kiitosaiheista osoitteesta: www.nettirukoilijat.com/rukousvastauksia.php

Hämmästyt ja rohkaistut itsekin pyytämään ja vastaanottamaan Herralta enemmän!

Perustamamme työ slummeissa on n. 35 vuoden aikana vakiintunut, pelkistynyt ja siten myös voimistunut ja muotoutunut slummien olosuhteiden ja jatkuvasti muuttoliikehdinnässä olevan ja vaihtuvan slummiväestön erityistarpeisiin sopivaksi. Herra on ollut ihmeellinen työn kokoonkutoja. On ollut ihmeellistä kokea Hänen läsnäoleva viisautensa, taidollisuutensa, kärsivällisyytensä ja uskollisuutensa! Kenet ikinä Herra kutsuukaan tehtäviinsä, he saavat turvallisesti luottaa siihen, että Herra on armollinen ja pitää omistaan huolen – vaikka nämä tekisivät joskus virheitäkin. Herra ei etsi täydellisiä ja erehtymättömiä ihmisiä vaan sydämiä, joille kelpaa Hänen suorat ja yksinkertaiset tiensä ja jotka antautuvat sydämestään luottamaan Hänen sanaansa.

Me kiitämme sinua siitä, että olet mukana tässä työssä. Yksin, ilman sinua lähettäjänä ja esirukoilijana, emme voi suoriutua Herran meille tarkoittamista töistä. Tämä on ryhmätyötä! Sinun lahjasi tukeman työn kautta ihmiset ovat vapautuneet ja parantuneet, tulleet uskoon, käyneet kasteella ja täyttyneet Pyhällä Hengellä. Koululaiset saavat jo pienenä kuulla Jumalan rakkaudesta ja armosta – mikä on vastakohta voodoon peloille ja rangaistuksille. Oppilaiden elämä muuttuu koulussa.

Hankithan Marjan kirjoja: “Iisebelien keitokset sakenevat” synttäri- ja nimipäivälahjoiksi ja jopa mökkiviemisiksikin. Kirjoja ostaessasi tuet samalla taivasten valtakunnan työtä tuoton mennessä 100% lähetyksen tukemiseksi. Voit tilata kirjoja nettisivuiltamme Herralle.com tai soittamalla Eilalle puh. 044 518 0547. Kovakantisen kirjan hinta on 20.00 eu + postitus.

Iloista pääsiäistä, rakkaan Jeesuksemme voittojuhlaa!

Rakkaudella,


           Marja ja Risto

Hyvää pääsiästä toivottaen, Marja ja Risto

Hyvää pääsiästä toivottaen, Marja ja Risto

Rahankeräyslupa: FinnBeraka ry:lle (Y-tunnus 2444361-5) Poliisihallituksen 12.06.2018 myöntämä keräyslupa numero RA/2018/571 ajalle 1.1.2019-31.12.2023. Koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Käyttötarkoitus 2019-2023: opetus-, valistus- ja humanitaarinen avustustoiminta, kriisipalvelu ja lähetettyjen työntekijöiden ylläpito. Työn kohdealueet Haiti, Intia, Kenia ja Meksiko.
 

Rahankeräyslupa alkaen 2024: Rahankeräyslupa alkaen 2024: FinnBeraka ry:lle (Y-tunnus 2444361-5) Poliisihallituksen 03.11.2023 myöntämä keräyslupa numero RA/2023/1341 alkaen 01.01.2024. Koko Suomi paitsi Ahvenanmaa. Kerätyt varat käytetään opetus- ja valistustoimintaan sekä humanitaariseen avustustoimintaan. Varoja käytetään myös kriisipalveluun ja lähetettyjen työntekijöiden ylläpitoon. Työn kohdealueet ovat Haiti, Intia, Kenia ja Meksiko. FinnBeraka ry, Lähdepolku 11 A, 00660 Helsinki.