Syyskirje 2011Cite Soleilissa

Rakas ystävä,

Haiti on yksi köyhimmistä maista koko maailmassa. Se on kärsinyt jatkuvista poliittisista väärinkäytöksistä, ihmisoikeusongelmista, terveyskriiseistä, alueen pahimmasta maanjäristyksestä 200 vuoteen ja jokavuotisista hurrikaaneista. Hurrikaani Irenen aiheuttamat rankkasateet maan pohjoispuolella saivat vedet tulvimaan koteihin ja telttoihin ja panivat mudat vyörymään alas vuorien rinteiltä ja tuhoamaan matkallaan maanviljelykset. Kadut sortuivat. Vesi vei mukanaan kaksi henkilöä. Jotkut haavoittuivat seinien luhistuessa heidän päälleen. Sateiden alettua uusia koleratapauksia on löydetty maaseuduilla ja jopa pääkaupungissakin. Tulvien pelätään pahentavan kolera-epidemiaa, johon on jo kuollut 5 000 ihmistä. Tuo samainen Irene jatkoi sitten suurta tuhoamistaan myös Bahamalla ja USA:ssa.

Haiti on turvallisuutensa vuoksi vahvasti riippuvainen YK:n rauhanturvaajista. Maan vastavalitun presidentti Martellyn kahta pääministeriehdokasta ei ole hyväksytty, minkä vuoksi hallitusta ei ole saatu muodostetuksi, ja maa on jäänyt vaille ulkomaista apua. Presidentti on kertaalleen joutunut kivittäjien kohteeksikin. Ryöstelyt ja kidnappaamiset ovat nyt entisestään moninkertaistuneet. Kansa elää nälässä ja sairaina.

Mutta uskovat erottaa kaduilla jo kaukaa. Heistä näkyvä Herran rauha, kirkkaus ja ilo suojaavat heitä hädän ja sekasorron keskellä. Mikään ei voi erottaa heitä Herrasta! He rakastavat Häntä kokosydämisesti. Jeesus on heidän kaikkensa, koko elämänsä. Tuo ihmeellinen rakkaussuhde synnyttää heissä voimaa, selkeyttä ja armahtavaa auktoriteettia. Ei ole ihme, että heidän kauttaan ihmisiä tulee virtanaan uskoon ja kastetaan. Ja näistä uskoon tulleistakin tulee heti innokkaita todistajia!

INTIA

Aloitimme työn Intiassa vuonna 1984. Seisoessamme siellä vuoristossa kuolleen poikamme haudalla Herra lupasi, että me saamme Hänen ajallaan niittää Intiassa runsaasti sieluja Herralle. Työ Intiassa näinä Haitin vuosina on ollut koko ajan käynnissä – joskin se on ollut hiljaisempaa. Herra ei ole kuitenkaan antanut sen missään vaiheessa sammua.

BERAKA INDIA

Parin viimeisen vuoden aikana me olemme nähneet Herran siunaavan käden myös Intiassa olevan työmme yllä. Tänä vuonna panimme Intiassa olevat työmme perustamamme BERAKA INDIA:n alle. Työtä tehdään nyt jo menestyksellisesti monessa Intian osavaltiossa.

Himachal Pradesh:ssa rakensimme kaste-altaan ja järjestimme kastejuhlan lauantaiksi 9.7. Kastettavista yhdeksän henkilöä asuu 24 kilometrin päässä seurakunnastamme. Tuo 24 km on vaikeakulkuista jalkaisin kuljettavaa vuoristotietä! Kastepäivänä ja sitä edeltävänä päivänä voimakkaat sateet aiheuttamine tulvineen mursivat tiet. Sen vuoksi 14 henkilöä ei päässyt tulemaan. Vain 5 lähellä asuvaa henkilöä pääsi kastettaviksi. Heidän nimensä tulivat kirjoitetuiksi Elämän Kirjaan. Taivas iloitsee heistä samoin kuin HP-seurakuntammekin. Kiitos teille rakkaat kannattajat! Tämä kaikki tapahtuu TEIDÄN uhreillanne!

Näiden henkilöiden nimet tulivat heinäkuussa Elämän Kirjaan sinun uhriesi tuloksena!


Badhu, Sukha, Jagdish, Hansa

Ihmisiä pelastuu, kastetaan, vapautuu ja paraneekin koko ajan työssämme Intiassa, Haitilla ja sielunhoidon sekä rukouspalvelunkin kohteina, mutta olemme tässä kirjeessä tuoneet nyt erityisesti esille Intiassa pelastuneita, koska nämä henkilöt ovat pelastuneet Hindustani-vuoristossa, missä kristittyjen vainoaminen on järjestäytynyttä ja erittäin voimakasta. Kiitos Herralle! Nämä henkilöt ovat tosissaan tehneet ratkaisunsa.

Nämä henkilöt kastettiin heti kun tiet saatiin kunnostetuiksi:

Raamatun opetusta:

Samalta vuoristo-alueelta valittiin 4 nuorta vuoden kestävään Hindinkieliseen raamattukoulutukseen! Nämä valitut henkilöt ovat jo käyneet vaaditun vuoden kestävän Hindin kielikurssin Delhissä selviytyäkseen evankelioimistyössään vuoristossa. Tuon kielikoulun jälkeen he siirtyvät raamattukoulutukseemme. He eivät saa palkkaa koulutuksestaan, mutta joudumme maksamaan heille kirjat, pesuvälineet, liinavaatteet, ruuat jne. Rukouksenamme on, että ensi vuonna voisimme valita vähintään 12 nuorta Himachalia ja Uttra Khandia varten.

Kuvia kokouksista vuoristossa:

Jokainen kasteelle menijä joutuu ensin käymään kurssin, jossa opetetaan kasteesta, ehtoollisesta jne.

Elokuussa pidetyn kastekurssin lopusta:

Elokuussa pidetyssä kastetilaisuudessa mies, Shammi, jossa oli kolme riivaajaa, aiheutti suuria ongelmia käyttäytymällä kuin käärme. Mies oli kärsinyt riivaajista jo 18 vuotta. Mutta tuossa kastetilaisuudessa Jeesus vapautti ja paransi hänet! Amen!

”Ja nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat: minun nimessäni he ajavat ulos riivaajia, puhuvat uusilla kielillä, nostavat käsin käärmeitä, ja jos he juovat jotakin kuolettavaa, ei se heitä vahingoita; he panevat kätensä sairasten päälle, ja ne tulevat terveiksi.” (Mark. 16:17-18.)”

Samassa tilaisuudessa viisi uutta henkilöä todisti Jeesuksen Pelastajakseen ja Herrakseen. Valitettavasti kaikista ei saatu kuvia kovan sateen vuoksi. Syyskuun alussa kastetaan Delhin ulkopuolella 4 henkilöä.

”Päämääränämme on jakaa kahdessa osavaltiossa, Himachalissa ja Uttrakhandissa, henkilökohtaisesti jokaiseen kotiin Hindinkieliset Uudet Testamentit!” Tämä on valtava uusi haaste. Olethan sydämestäsi mukana näissä hankkeissamme!

Nettirukoilijat.com

Olemme tämän kesän aikana perustaneet uuden rukouspalvelumuodon. Nettirukoilijat-sivuille olet tervetullut laittamaan rukouspyyntösi ja myöskin halutessasi rukoilemaan siellä jo olevien rukousaiheitten puolesta. Nettirukoilijat-verkostossa henkilö saa:

RUKOUSTUKEA VÄLITTÖMÄSTI JA HÄNEN RUKOUSPYYNTÖJENSÄ PUOLESTA RUKOILLAAN AIKAEROJEN VUOKSI JOKAISENA VUOROKAUDEN AIKANA KOLMESSA ERI MAANOSASSA (Eurooppa, Aasia, Amerikka + Karibian saaret). Rukoilethan sinäkin näiden nettirukouspyyntöjen puolesta!

Nettirukoilijat.com ei syrjäytä Aabraham rukousarmeijaa, jonka perustimme vuonna 1981. Aabraham rukousarmeija on toiminut jo 30 vuotta ja toimii yhä edelleen kirjeitse ja puhelimitse.

Nettisivumme ovat nyt: Herralle.com

FinnBeraka ry

Herra on jo kaksi vuotta muistuttanut meitä siitä, että ”Meidän työssämme kaikki tulee muuttumaan.” Nyt kesällä Herra kehotti meitä perustamaan pikaisesti Suomeen uuden yhdistyksen: FinnBeraka ry:n. Herra puhui myös tulevalle johtokunnan jäsenelle tästä uudesta yhdistyksestä unessa ennen kuin tämä henkilö tiesi perustamisaikeista mitään. Emme vielä tiedä, mihin Herra tulee tätä uutta yhdistystä käyttämään. Mutta Hän lupaa yhteiseen (lähettäjät ja lähetit) työhömme uusia asioita ja voimallisempaa aikaa. Aluksi uusi yhdistys kustantaa ottamallaan lainalla Marjan uuden kirjan, IISEBELIEN KEITOKSET SAKENEVAT. Tilattujen kirjojen mukana tilaajille postitetaan tämän uuden yhdistyksen tilisiirtokuitit kirjan maksua varten. Tämänkin kirjan tuotto menee lyhentämättömänä lähetystyöhön! Uuden yhdistyksen kautta painetaan ja lähetetään myöskin tulevat lähetyskirjeet. Olethan siunaamassa ja rakentamassa kanssamme tätä uutta Jumalan haluamaa yhdistystä. Olkoon se Herran voimallisessa käytössä Hänen tahtomallaan tavalla.

Työmme kannatus kulkee HEY:n kautta entisin tilisiirtokuitein ja numeroin.

SUOMI

Tulemme jossain vaiheessa pistäytymään Suomessa, jos Herra suo! Meillä on siellä paljon asioita hoidettavina kirjan painatuksen, myynnin ja markkinoinnin sekä uuden yhdistyksenkin puitteissa (etsittävä uudet painopaikat kirjalle ja kirjeille, uusi tilitoimisto, avattava pankkitilit ja haettava virallisia lupia jne). Kerroimme kevät-kirjeessä Herran sanoneen, että ”ei kokouksia tämän matkan aikana”. Nyt näemme Herran tienneen menneet, nykyiset ja tulevat. Marja on nyt paljosta työstä rasittuneena käynyt läpi kaksi massiivista sydänkohtausta. Viimeisimmän ja vaikeimman nyt elokuussa. Tutkimuksia on tehty ja jatketaan. Tämän vuoksi olemme joutuneet siirtelemään Suomeen tuloamme, minkä aikataulua emme vieläkään tiedä. ME EMME SIIS VOI OLLA HEY:N KOKOUKSESSAKAAN 17.9. Olemme kovasti kaivanneet nähdä sinua ja halunneet viettää aikaa kanssasi. Luotamme nyt Herrassa, että sinä ymmärrät meidän tilanteemme ja myös levon tarpeemme. Pyydämme hartaasti, että taistelisit kanssamme rukouksin Marjan pikaiseksi parantumiseksi, Marjan uuden kirjan valmistumisen ja myynnin puolesta sekä kaikkien uusien asioiden läpiviemiseksi Herran johdatuksessa. Rukoilemme, että voisimme yhdessä tuntea Isän, Jeesuksen ja Pyhän Hengen läsnäolon ja ohjauksen elämässämme ja tässä yhteisessä Herralta saamassa työssämme! Kiitolliset ja uskonhenkiset rukoukset tuovat hyviä rukousvastauksia.

Sinä olet antanut uhrisi ja kymmennyksesi ”hyvään hedelmälliseen ja tuottavaan maahan”. Jotta huomaisit kuinka paljossa työssä sinä olet antamasi lahjasi kautta mukana ja koska joku kysyi töistämme, luettelemme sinulle nyt poikkeuksellisesti tänä keväänä ja kesänä tekemiämme töitä:
-perustettu Intiaan Beraka India, jonka alla toimivat entiset ja uudet työt.
-perustettu Suomeen FinnBeraka ry Herran tulevia uusia töitä varten.
-perustettu uusi rukouspalvelumuoto: nettirukoilijat.com.
-kirjoitettu lähetyskirjeitä 3-4 kpl.
-uudistettu nettisivut, uusi nimi on: Herralle.com
-suunniteltu, johdettu ja valvottu työt Intiassa ja Haitilla.
-tehty rukouspalvelua ja sielunhoitotyötä päivittäin.
-lisäksi olemme täällä kentällä hoitaneet perustamamme lähetysjärjestön, Berakan, koko taloushallinnon: töiden rahoitukset, kirjanpidot, raportoinnit, avun toimittamiset jne.
-Marja kirjoitti kirjan: Iisebelien keitokset sakenevat.

Koemme, että Herra kehottaa rohkaisemaan jotakuta teistä seuraavalla Sanalla:

”Koska hän riippuu minussa kiinni, niin minä hänet pelastan; minä suojelen hänet, koska hän tuntee minun nimeni. Hän huutaa minua avuksensa, ja minä vastaan hänelle, minä olen hänen tykönänsä, kun hänellä on ahdistus, minä vapahdan hänet ja saatan hänet kunniaan. Minä ravitsen hänet pitkällä iällä ja suon hänen nähdä antamani pelastuksen.” (Ps. 91:14-16.)

Iloa ja voimaa tulevaan syksyyn sinulle ja rakkaillesi,

Rakkain siunaavin terveisin,


           Marja ja Risto


Rahankeräyslupa: FinnBeraka ry:lle (Y-tunnus 2444361-5) Poliisihallituksen 12.06.2018 myöntämä keräyslupa numero RA/2018/571 ajalle 1.1.2019-31.12.2023. Koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Käyttötarkoitus 2019-2023: opetus-, valistus- ja humanitaarinen avustustoiminta, kriisipalvelu ja lähetettyjen työntekijöiden ylläpito. Työn kohdealueet Haiti, Intia, Kenia ja Meksiko.
 

Rahankeräyslupa alkaen 2024: Rahankeräyslupa alkaen 2024: FinnBeraka ry:lle (Y-tunnus 2444361-5) Poliisihallituksen 03.11.2023 myöntämä keräyslupa numero RA/2023/1341 alkaen 01.01.2024. Koko Suomi paitsi Ahvenanmaa. Kerätyt varat käytetään opetus- ja valistustoimintaan sekä humanitaariseen avustustoimintaan. Varoja käytetään myös kriisipalveluun ja lähetettyjen työntekijöiden ylläpitoon. Työn kohdealueet ovat Haiti, Intia, Kenia ja Meksiko. FinnBeraka ry, Lähdepolku 11 A, 00660 Helsinki.