Syyskuu 2023

Kastetilaisuus Haitilla heinäkuussa 2023.

Kastetilaisuus Haitilla heinäkuussa 2023.

Terveisemme ja kiitoksemme uskollisuudestanne työssä ja rukouksessa. Herra on uskollinen ja armahtava. Hän on nytkin tukenut ja johdattanut meitä uuvuttavissa vaikeuksissa.

Ennen joulua Herra sanoi meille: ”Kaikki tulee muuttumaan elämässänne. Pian tulee uusi aika.” Myöhemmin Hän sanoi: ”Minä haen teidät pian pois.” Puhetta seurasi näky, jossa Herra talutti Ristoa ja minua kulkiessamme kolmestaan loivaa ja valoisan kirkasta ylämäkeä. Näyssä emme edes katsoneet taaksemme. Lupaus ja näky toistuivat kahdesti parin viikon kuluttua.

Sitten joulun jälkeen me jouduimme vainojen ja ilkitekojen kohteiksi asuinalueella. Niiden seurauksena me luovuimme muutaman kuukauden kuluttua kodistamme ja jätimme alueen. Mikä sisäinen ilo ja syvä rauha tuohon lähtöön liittyikään! Herra salli vaikeudet irrottaakseen meidät rakkaasta kodistamme uusiin asioihin.

Olemme nyt olleet pahvilaatikoinemme poikamme luona jo viidettä kuukautta. Uutta kotia etsiessämme Herra on antanut meille jokaisessa kohteessa sisäisen varmuuden siitä, että ko. asunto ei ole meille tarkoitettu.

Etsiessämme uutta kotia ajatuksemme oli, että ”etsivä löytää”. Etsimme kotia oman ymmärryksemme mukaisesti. Se ei onnistunut. Olimme Herran aikaa edellä. Valtava rauha ja lepo täytti meidät, kun vihdoin ymmärsimme lopettaa etsimisen. Nyt odotamme kiitellen uskossa ja luottamuksessa, että Herra itse ohjaa meidät oikeaan suuntaan omalla ajallaan.

Haitilla heinäkuussa 2023

Haitilla heinäkuussa 2023

Haitilla heinäkuussa 2023

Haitilla heinäkuussa 2023

Uuden rukoushuoneen avajaiskokous Jharkhandissa, Intiassa

Uuden rukoushuoneen avajaiskokous Jharkhandissa, Intiassa

Kuva uudesta rukoushuoneesta Jharkhandissa, Intiassa.

Kuva uudesta rukoushuoneesta Jharkhandissa, Intiassa.

INTIA

Herra siunaa työtä Delhissä ja vuoriston syrjäisessä kylässä, Jharkhandissa (Bhikampur). Kylän asukkaat vastustavat voimakkaasti Herran työtä. Lähes jokainen asukkaista on noita, ja he opettavat lapsensakin noidiksi. Alueelta puuttuvat koulut ja terveyspalvelut.

Suuresta vastustuksesta ja ilkitöistä huolimatta seurakuntatalo ”Hebron Prayer House” saatiin valmiiksi pääsiäisenä. Sitä ennen pidettiin tämän tästä seitsemän päivän rukouspaastoja. Uuteen seurakuntataloon mahtuu 350 ihmistä.

Monta päivää kestäneissä avajaisissa oli pastorin mukana myös hänen tyttärensä Meghna, joka johti voimakkaasti ylistämistä ja rukousta. Juhlien aikana ihmisiä tuli paljon uskoon ja ilmoittautui kasteelle. Kokouksen jälkeen Meghnan päälle kaadettiin niin paljon kiehuvaa vettä, että hänen vatsansa ja reitensä ihokerrokset paloivat sisäelimiin asti. Lääkärit olivat varmat, että hän ei selviäisi palovammoista. Mutta Meghna parantui kärsittyään kuukausia kovissa kivuissa.

Kevät-kesäiset monsuunisateet aiheuttivat vuoristossa, varsinkin meille rakkailla Himachal Pradeshin alueilla, suuria tulvia ja yli 100 maanvyörymää. Tiet ja asumukset sortuivat ja aiheuttivat paljon ihmismenetyksiä ja taloudellisia vahinkoja.

HAITI

Lähes 300 jengiläistä piti valtaa ja pelkoa yllä murhilla, kidnappaamisilla, raiskaamisilla ja ryöstöillä. Koska poliisit eivät ulkomaisen avun puuttuessa pystyneet lopettamaan kansan tuhoamista, loppuun rääkätyt kansalaiset ottivat yhtenä miehenä oikeuden omiin käsiinsä ja tappoivat tuntemansa jengiläiset. Ampumisten loputtua asukkaat uskaltavat nyt liikkua ulkona.

Sitten suuret sateet aiheuttivat vuorten rinteiltä mutavyörymät asutusten päälle ja tulvia. Niiden seurauksena 42 ihmistä kuoli, 11 katosi ja 136 000 kotia menetettiin.

Uskosta osaton kansa elää sisäisesti rikkirevittyä ja ilotonta elämää surun, pelon ja lohduttomuuden vankina. Nälänhätä on huutava ja lasten ravitsemustila huono. Koleraa on maassa ehkä jo 35 000 tapausta. Vilja tuhoutui, samoin myös kadut, koulut ja terveyspalvelukeskukset. Kohta tämän jälkeen maahan tuli vielä 4.9 asteen maanjäristys. Haitilaisia on kuolemassa janoon ja nälkään.

Cite Soleilin asukkaita on lähtenyt pakoon maaseuduille ja viidakoihin. Useita seurakuntia ja kouluja on lopetettu. Meidän pastorimme jäivät urheasti paikoilleen. Heidän seurakuntansa ovat nyt täynnä vaikeuksissa kypsynyttä väkeä, Jumalan vaikeuksissa kypsyttämää viljaa. Kokouksia pidetään kirkkojen lisäksi iltaisin metsän laitamilla. Nuoria on tullut kesän aikana paljon uskoon, ja heidät on jo kastettukin.

Pari vanhempaa orpoa lähti aloittelemaan itsenäistä elämää rauhallisessa vuoristossa. Pienet orvot ja koululaiset pidettiin kesälomalla poissa kaduilta päivittäisillä ohjelmilla rukouksineen, raamatunlukuineen ja potkupallopeleineen.

Seuraava avustuslasti lähetetään laivalla syksyn kuluessa.

Ulkoilmakokouksessa Haitilla.

Ulkoilmakokouksessa Haitilla.

Kastetilaisuus Haitilla, heinäkuussa 2023.

Kastetilaisuus Haitilla, heinäkuussa 2023.

VAIKEUKSISSA

Vaikeina aikoinakin meidän tulisi keskittyä Herraan olosuhteitten sijasta. Sillä avain voittoon on katseen pitäminen taivaallisissa eli rakastavassa ja auttavassa Herrassa.

Ilossa on voimaa. Paavali iloitsi ja kiitti Herraa vaikeuksissakin. Hän ei kiittänyt vaikeuksista vaan läsnä olevasta auttavasta Herrasta.

Uskomme kasvaa koetuksissa. Usko tuo mukanaan myös rauhan. Voimme silloin luottavaisesti nojautua Herran viisauteen oman ymmärryksemme sijasta. Herra tietää vaivamme ja tahtoo auttaa. Hänellä on auktoriteetti. Herra suojelee ja ohjaa meitä, jos katseemme ei vajoa olosuhteisiin.

Herra voi muuttaa virheemme, vaikeutemme ja menetyksemmekin meidän hyväksemme. Siksi meidän tulee vaikeuksien sijasta keskittyä tulevaan hyvään ja kiittää uskossa etukäteen hyvästä lopputuloksesta, vaikka emme vielä näkisikään muutosta. Herra tuntee meidän kipumme, ja Hän näkee kasvuprosessimme. Hän ei jätä meitä silmänräpäykseksikään yksin. Hänen uskollisuutensa on kilpi ja suojus.

Kun katseemme pysyy Herrassa, ja me kiitämme uskossa etukäteen vielä näkymättömästä voitosta, asiat kääntyvät meidän hyväksemme. Voitettu vaikeus synnyttää meissä Kristuksen kaltaisuutta. Me kuljemme silloin uskossa nojautumatta omaan ymmärrykseemme.

Sentähden me emme lannistu; vaan vaikka ulkonainen ihmisemme menehtyykin, niin sisällinen kuitenkin päivä päivältä uudistuu. Sillä tämä hetkisen kestävä ja kevyt ahdistuksemme tuottaa meille iankaikkisen ja määrättömän kirkkauden, ylenpalttisesti, meille, jotka emme katso näkyväisiä, vaan näkymättömiä; sillä näkyväiset ovat ajallisia, mutta näkymättömät iankaikkisia (2. Kor. 4: 16-18).

Jumala rakentaa meitä vaikeuksissa. Hän avartaa, vahvistaa ja muuttaa meitä. Hän toimii meidän parhaaksemme kasvattamalla uskoamme. Koetus on aina tilaisuus nähdä Jumalan Sanan toteutuvan. Pysyessämme Sanan linjassa puheemme, tunteemme ja odotuksemme muuttuvat. Silloin me voimme seisoa myös vaikeuksissa käyttökelpoisina.

Älköön tämä lain kirja sinun suustasi poistuko, vaan tutkiskele sitä päivät ja yöt, että tarkoin noudattaisit kaikkea, mitä siihen on kirjoitettu, sillä silloin sinä onnistut teilläsi ja silloin sinä menestyt (Joshua 1:8).

Meidän on tietoisesti kieltäydyttävä kaikesta, mikä erottaa meidät Sanan noudattamisesta. Jos teemme kompromisseja Sanan suhteen, niin me tottelemme Herraa vain silloin, kun se sopii meidän omiin haluihimme ja mieltymyksiimme. Olemme silloin lihan tiellä, mikä vie turmioon.

Viisas ja rohkea odottaa luottavaisesti Jumalan ohjausta. Pyhän Hengen ääntä kuunnellessa säästyy myös turhilta paineilta. Rakentaessaan meille hyvää tulevaisuutta Herra ei vastaa aina kysymyksiimme eikä selittele meille aikeitaan. Meidän on yksinkertaisesti vain luotettava Häneen.

Sillä minä tunnen ajatukseni, jotka minulla on teitä kohtaan, sanoo Herra: rauhan eikä turmion ajatukset; minä annan teille tulevaisuuden ja toivon (Jer. 29:11).

Vihollinen tekee kaikkensa, että me emme noudattaisi Sanaa. Siksi meidän on taisteltava oman uskomme puolesta lukemalla Sanaa. Jeesuskin voitti vihollisen hyökkäykset Jumalan Sanalla.

Paavali tyytyi siihen, mitä hänellä oli. (Fil. 4:11.) Tuo tyytyväisyys on sisäistä rauhaa. Tyytyväisyyden oppiminen on hidasta. Se tapahtuu puhumalla Herran kanssa ja luottamalla Häneen.

Olkaamme aina tyytyväisiä. Herra valmistaa meitä tänään huomiseen. Meidän tulee nojautua Jeesukseen antamalla Hänen viedä meitä eteenpäin parhaaksi katsomallaan tavalla ja ajalla. Jumalalla on suunnitelma jokaiselle askeleellemme. Ei siis kannata hätäillä eikä yrittää harpata nopeammin eteenpäin. Pyhä Henki valmistaa meidät myös seuraavaan ajanjaksoon. Kuunnelkaamme Hänen ääntään. Luottaessamme Herraan me olemme tyytyväisiä ja läpäisemme testin. Mutta jos me emme ole uskollisia nykyhetkessä, emme myöskään saavuta Herran tarkoittamaa tulevien päiviemme parhainta.

Turvatkaa Herraan ainiaan, sillä Herra, Herra on iankaikkinen kallio. (Jes. 26: 4)

Pojille on nyt suuri ilo, kun pääsevät ulos harrastamaan jalkapalloa.

Pojille on nyt suuri ilo, kun pääsevät ulos harrastamaan jalkapalloa.

Koululaiset saivat ensimmäistä koulupäiväänsä varten paketit.

Koululaiset saivat ensimmäistä koulupäiväänsä varten paketit.

Aika on lyhyt. Olkaamme uskollisia Herran työssä.

Teitä rakkaasti kaivaten ja teille siunattua syksyä toivottaen,

 

 

 

 
 
Rahankeräyslupa: FinnBeraka ry:lle (Y-tunnus 2444361-5) Poliisihallituksen 03.11.2023 myöntämä keräyslupa numero RA/2023/1341 alkaen 01.01.2024. Koko Suomi paitsi Ahvenanmaa. Kerätyt varat käytetään opetus- ja valistustoimintaan sekä humanitaariseen avustustoimintaan. Varoja käytetään myös kriisipalveluun ja lähetettyjen työntekijöiden ylläpitoon. Työn kohdealueet ovat Haiti, Intia, Kenia ja Meksiko. FinnBeraka ry, Lähdepolku 11 A, 00660 Helsinki.