Toukokuu 2012

Uskovan perheen pyykkipäivä telttakylässä Haitilla

Rakas ystävämme,

Olimme aamuisin muistuttaneet ääneen Taivaan Isää siitä, että me olemme uudestisyntyneinä Aabrahamin siementä (Gal. 3:9,14,16,26-29), ja että Jeesuksen haavoitettu ruumis on taivaassa sen sinetti, että meille kuuluu Aabrahamin siemenelle luvattu terveys ja siunaukset. Muistutimme Isää siitä, että Hän itse vannoi itsensä kautta Aabrahamille ja hänen siemenelleen (myös meille Kristuksessa), että Hän ei pane meihin sairautta ja meidän ei tarvitse ottaa velkaa ja me menestymme kaikessa toimiessamme kuuliaisesti Hänen tahtonsa mukaisesti. (Hebr. 6:12-18; Joh.10:10; 3.Moos. 26:2-12; 5. Moos. 28:1-14; 1. Moos. 26:24,28,29; 2. Moos. 23:25-30.) Sanoimme, että parantuminen kuuluu meille armosta (elämme armon liitossa) ja kuuliaisuudesta Hänen äänelleen (1. Piet. 2:24; 2. Moos. 15:26). Koska Herra ei pane meihin sairautta, me vastustamme sairauden voimia ts. kieltäydymme vastaanottamasta sairautta viholliselta. Ymmärsimme, että meidän on kätkettävä itsemme ja rakkaamme Jeesuksen veren suojaan. Meidän on hengellisesti taisteltava rukouksessa ja siinä vedottava Jumalan Sanaan ja käytettävä auktoriteettia Jeesuksen nimessä vihollista vastaan voidaksemme pitää sen, mikä meille kuuluu ja on jo Golgatalla hankittu. Vihollinen on varastaja, tappaja ja tuhoaja. Hänen päämääränsä on tuhota meidät ja varastaa kaiken, mitä Herra on meille antanut.

Niinpä Herra paransi Marjan. Sydänsairaus on poissa. Nitrot ja muut sydän- ja verenpainelääkkeet lopetettiin. Verenpaine on kuin nuorilla ja turvotukset ovat poissa. Lisäksi löydettiin silmätarkastuksessa ihme, mikä hämmästytti klinikalla toimineet silmien erikoislääkärit. Selvisi, että Marjalla ollut parantumattomaksi luokiteltu silmänpohjan rappeutuma oli poistunut kokonaan molemmista silmistä. Kaihitkin olivat poissa. Rappeutuman aiheuttama voimakas näkökentän kaventuminen oli myös poissa. Näkökenttä oli laajentunut takaisin normaaliksi! Myös Riston verenpaine on tullut normaaliksi. Hänet luokiteltiin 45-vuotiaan kuntoiseksi! Kiitos Herralle.

Toukokuussa tyttäremme Sari synnytti tyttövauvan, Kristan. Tämä on Sarin ja Frankin toinen tyttö – ja meidän toinen lapsenlapsemme. Nyt 5-vuotias Kati odottaa topakasti isonsiskon roolissaan mummoa ja pappaa hoitoapuun. Sari ja Frank asuvat lapsineen Teksasissa.

Kesäkuussa saamme vielä lisää kaksi lapsenlasta kun tyttäremme Saija synnyttää kaksospojat. Lääkärit olivat vuosia vakuutelleet, että Saija ei voi koskaan saada lapsia. Saija ei kuitenkaan menettänyt uskoaan Jumalan voimaan ja saa nyt kaksi poikavauvaa kerralla! David ja Saija asuvat Ohiossa. Kiirehdimme kesäkuussa heidän avukseen.

Pojallamme Tatulla on ollut 6 vuotta näkynä perustaa nettikoulu, jossa taloudellisista tai muista syistä koulunsa keskeyttäneet voivat suorittaa työnsä ohella ylioppilaskirjoitukset. Huhtikuussa tuo näky toteutui. Koulu valmistui. Joku on jo kirjoittanut siinä ylioppilaaksikin. Tatua on jo pyydetty Pohjois-Intiaankin perustamaan samantapainen koulu.

HAITI

Kuva vammaisten lastenkodista.

Opettajien evankelioimistyön tuloksena olemme tänä keväänä saaneet niittää satoa Herralle myös kouluissa koulutuntien aikana. Yhdessä koulussamme Cite Soleilissa tuli 14 nuorta, toisessa 10 ja kolmannessa 13 nuorta uskoon ja kastettiin. Nämä 37 oppilasta siirtyivät pakanuuden pimeydestä valkeuteen. Ne, jotka ovat lukeneet Marjan kirjan ”Iisebelien keitokset sakenevat Haitilla ja muuallakin” ymmärtävät, että uskoontuleminen Haitin voodoon pimeydestä ja kasteella käynti ovat ihmeitten ihmeitä – Jumalan voimatekoja!

Opettajat tekivät evankelioimisretken myös slummin ulkopuolisiin maaseutukouluihin. Sen tuloksena tuli 14 nuorta uskoon ja kastettiin.

Slummissa on nyt suuria poliittisia vaikeuksia kaikkine rikoksineen. Koululaisten kesälomien aikana opettajat ja 20 seurakuntaamme tähtäävät päätoimisesti nuorten ja lasten evankelioimiseen kaduilla ja hengellisissä elokuvailloissa.

Kesäohjelmia varten me tarvitsisimme lisää kovaäänisiä, ruokarahaa pastorien ja opettajien perheille ja uusien hengellisten elokuvien ostoon sekä riisin jakamiseksi nälkiintyneille seurakuntalaisille, vanhuksille, katulapsille, orvoille ja 150 koululapsen (orpoja) päivittäiseen ruokkimiseen.

Pastorit tekivät viikon mittaisen evankelioimisretken Dominikaaniseen tasavaltaan, jossa heillä oli päivittäiset kokoukset seurakunnissa.

Olemme kevään aikana jakaneet 13’190 riisiateriaa slummin uskoville. He rukoilevat uhreillenne satakertaista siunausta.


Opettajien rakkauteen ja vastuuntuntoon perustuvaa auttamista kuvaa se, että jos nälkiintynyt oppilas ei syystä tai toisesta kykene syömään päivän ainoaa ateriaansa, opettaja syöttää hänet.

INTIA

Tässä kaksi niistä vastavalmistuneista nuorista, jotka lähetettiin lähetystyöhön omaan osavaltioonsa.

Intiassa olevien säännöllisten seurakuntatapahtumiemme lisäksi me pidimme kolmepäiväiset kokoukset Delhissä. Chambassa ja Dharmshalassa on väkeä tullut uskoon ja odottaa kastamista. Dharmshalassa monet vapautuivat pahoista hengistä. Pidämme siellä heinäkuussa uuden kokoussarjan.

Kesäkuussa pidetään jo yhdeksännen kerran kuusi päivää kestävä evankelioiva lastenpäiväleiri. Odotamme päivittäin noin 250 lapsen tulemista. Useat tulevat hinduperheistä. Olemme varanneet 8 opettajaa ja 4 luokkaa leiriläisiä varten. Opetuksen ja ohjelmien lisäksi jaamme lapsille hengellisiä kirjoja, välipalaa ja juotavaa. Lapsille näytetään myös korkeatasoinen hengellinen nukketeatteri.

Olemme keväällä jakaneet Intian köyhissä vuoristoseurakunnissa 24’005 riisiateriaa.

Kuvia kokouksista Dharmsalassa:


Tässä elämässä on ja tulee olemaan kavalia ystäviksi tekeytyviä juonittelijoita, pelottelijoita, itsekkäitä anastajia, äänekkäitä hyökkääjiä, uhkaajia, juoruilijoita, väärien todistuksien levittäjiä ja sairauksia ym. vastoinkäymisiä. Mutta Herra varjelee ja ohjaa omansa niiden keskellä ja nostaa lopulta avaralle paikalle niiden ulottumattomiin. Lupaahan sana:

Sillä hän päästää sinut linnustajan paulasta, turmiollisesta rutosta. Sulillansa hän sinua suojaa, ja sinä saat turvan hänen siipiensä alla; hänen uskollisuutensa on kilpi ja suojus. ”Koska hän riippuu minussa kiinni, niin minä hänet pelastan; minä suojelen hänet, koska hän tuntee minun nimeni. Hän huutaa minua avuksensa, ja minä vastaan hänelle, minä olen hänen tykönänsä, kun hänellä on ahdistus, minä vapahdan hänet ja saatan hänet kunniaan. Minä ravitsen hänet pitkällä iällä ja suon hänen nähdä antamani pelastuksen.” (Psa 91:3,4,14-16).

Ystävämme, me toivomme sinulle ja läheisillesi Jeesus-keskeistä lämmintä kesää! Olkoon sinulla yli ymmärryksen käyvä rauha ja ilosi ylitsevuotavaista!

Muistathan, että työ jatkuu kesälläkin. Myös nettirukoilijat.com toimii koko ajan ympärivuorokautisesti.

Sinua siunaten,


           Marja ja Risto

HUOM!

Käytäthän kannattaessasi uusia tilejämme! Kannatus kulkee ainoastaan FinnBeraka ry:n kautta. Kiitos sinulle uskollisuudestasi. Uskollisuus on Jumalan luontoa sinussa: …hänen uskollisuutensa on kilpi ja suojus. (Psa. 91:4C)

Rahankeräyslupa: FinnBeraka ry:lle (Y-tunnus 2444361-5) Poliisihallituksen 12.06.2018 myöntämä keräyslupa numero RA/2018/571 ajalle 1.1.2019-31.12.2023. Koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Käyttötarkoitus 2019-2023: opetus-, valistus- ja humanitaarinen avustustoiminta, kriisipalvelu ja lähetettyjen työntekijöiden ylläpito. Työn kohdealueet Haiti, Intia, Kenia ja Meksiko.
 

Rahankeräyslupa alkaen 2024: Rahankeräyslupa alkaen 2024: FinnBeraka ry:lle (Y-tunnus 2444361-5) Poliisihallituksen 03.11.2023 myöntämä keräyslupa numero RA/2023/1341 alkaen 01.01.2024. Koko Suomi paitsi Ahvenanmaa. Kerätyt varat käytetään opetus- ja valistustoimintaan sekä humanitaariseen avustustoimintaan. Varoja käytetään myös kriisipalveluun ja lähetettyjen työntekijöiden ylläpitoon. Työn kohdealueet ovat Haiti, Intia, Kenia ja Meksiko. FinnBeraka ry, Lähdepolku 11 A, 00660 Helsinki.