Huhtikuussa 2019

Nuoret ylistämässä

Nuoret ylistämässä

(Voit tulostaa / lataa PDF-version.)

Rakkaat ystävät,

Terveisemme koetusten ja voittojen keskeltä. Olemme kiitollisina rukoilleet ja siunanneet teitä ja perheitänne päivittäin. Myös Nettirukoilijat rukoilevat ja paastoavat puolestanne. Ette ole olleet unohduksissa vaikka kirjeemme tulo on viivästynytkin.

Hengellinen sota on ollut kova. Se on muistuttanut meitä pukemaan yllemme Jumalan sota-asua Paavalin kehotuksen mukaisesti: Pukekaa yllenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne kestää perkeleen kavalat juonet. Sillä meillä ei ole taistelut verta ja lihaa vastaan, vaan hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita vastaan, pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa. Sentähden ottakaa päällenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne pahana päivänä tehdä vastarintaa ja kaikki suoritettuanne pysyä pystyssä. Seisokaa siis kupeet totuuteen vyötettyinä, ja olkoon pukunanne vanhurskauden haarniska, ja kenkinä jaloissanne alttius rauhan evankeliumille. Kaikessa ottakaa uskon kilpi, jolla voitte sammuttaa kaikki pahan palavat nuolet, ja ottakaa vastaan pelastuksen kypäri ja Hengen miekka, joka on Jumalan sana. Ja tehkää tämä kaikella rukouksella ja anomisella, rukoillen joka aika Hengessä ja sitä varten valvoen kaikessa kestäväisyydessä ja anomisessa kaikkien pyhien puolesta; (Efe. 6:11-18).

Koettelemukset ovat myrskyjä elämässämme. Niihin jokainen Jumalan rakastama joutuu ajallaan. Lähimmäiset eivät useinkaan näe koetustamme. Saatamme olla muokattavina Jumalan työpöydällä yksin. Toisinaan Herra lähettää vierellemme muutaman tukijan.

Hätä ja pelko saattavat vallata tunne-elämämme niin, että myrsky ”sokaisee” meidät sisäänsä. Ihmettelemme silloin pettyneinä, missä Jumala on, miksi Hän ei ilmesty, ei kuule eikä vastaa. Kuitenkin Herra on koko ajan läsnä. Hän on meissä, kulkee vierellämme jopa edellämmekin niin, että me saamme kulkea ennalta valmistetuissa askelissa tulevaan vapautukseen ja voittoon. Kun meillä on ymmärrys ja voima Herrassa nostaa katseemme, tunteemme ja ajatuksemme ulos myrskystä ja keskittyä myrskyn sijasta Sanan lupauksiin ja rukoukseen, Herran läsnäoloon, me saamme kuulla Vapahtajan äänen sekä saamme sisäisen todistuksen siitä, että me tulemme selviämään ahjosta voittajina. Odottakaamme hiljaa niin näemme Jumalan sotivan puolestamme ja antavan meille vapautuksen. Emme silloin pety emmekä joudu häpeään. Jumalalle kaikki on mahdollista. Usein emme kuitenkaan kykene hädässämme näkemään Herraa myrskyssä. Silloin Hän vaikenee kunnes testi on tehnyt meissä tehtävänsä. Me kykenemme vasta sitten luottamaan Herraan ja näkemään Hänessä kaikkivaltiaan Jumalan suuruuden ja voimme sisäistää Raamatun lupauksineen niin, että Sana toimii meissä ja meidän kauttamme toisten hyväksi. Herra tietää tulevaisuutemme. Hänellä on kontrolli tänään, huomenna ja iankaikkisesti. Sinun sanasi on minun jalkaini lamppu ja valkeus minun tielläni (Psa. 119:105).

Autuas se mies, joka kiusauksen kestää, sillä kun hänet on koeteltu, on hän saava elämän kruunun, jonka Herra on luvannut niille, jotka häntä rakastavat! (Jaak. 1:12).

Jaakob lisäsi kestämiseen vielä ilonkin kirjoittaessaan: Veljeni, pitäkää pelkkänä ilona, kun joudutte moninaisiin kiusauksiin, tietäen, että teidän uskonne kestäväisyys koetuksissa saa aikaan kärsivällisyyttä. Ja kärsivällisyys tuottakoon täydellisen teon, että te olisitte täydelliset ja eheät ettekä missään puuttuvaiset (Jaak. 1: 2-4).

Jokaisessa läpikäymässämme koetuksessa Herra tekee meissä työtään. Hän valmistaa meitä selviämään seuraavasta vaativammasta testistä. Herra nostaa meidät ahdistuksesta avaralle, korkeammalle ja vaativammalle tasolle.

Hän ojensi kätensä korkeudesta ja tarttui minuun, veti minut ylös suurista vesistä; hän pelasti minut voimallisesta vihollisestani, minun vihamiehistäni, sillä he olivat minua väkevämmät. He hyökkäsivät minun kimppuuni hätäni päivänä, mutta Herra tuli minun tuekseni. Hän toi minut avaraan paikkaan, hän vapautti minut, sillä hän oli mielistynyt minuun. Herra tekee minulle minun vanhurskauteni mukaan, minun kätteni puhtauden mukaan hän minulle maksaa (Psa. 18:17-21).

Herra nostaa myös hengellisen elämisemme tason: Sinä valmistat minulle pöydän minun vihollisteni silmien eteen. Sinä voitelet minun pääni öljyllä; minun maljani on ylitsevuotavainen (Psa. 23:5). Hän antaa väsyneelle väkeä ja voimattomalle voimaa yltäkyllin. Nuorukaiset väsyvät ja nääntyvät, nuoret miehet kompastuvat ja kaatuvat; mutta ne, jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman, he kohottavat siipensä kuin kotkat. He juoksevat eivätkä näänny, he vaeltavat eivätkä väsy (Jes. 40: 29-31).

HAITISSA oleva kaaos on entisestäänkin vahvistunut. Mielenosoitukset ja väkivaltaisuudet ovat levinneet nyt pääkaupunkiseudulta koko maahan. Kaupat on ryöstetty, autoja poltetaan ja kulku estetään kaduilla palavilla autojen renkailla. Aseellisia hermostuneita ihmisiä on kaikkialla. Helmikuussa 2019 ammuttiin pääkaupunkiseudulla 34 henkilöä ja 102 haavoittui. Toivottomat, väsyneet, nälkäiset, janoiset ja huonokuntoiset ihmiset jonottavat tuntikausia polttavan auringon alla vettä, leipää ja polttoainetta. Ruokaa ja lääkkeitä ei ole.
Seurakunnat toimivat vahvoina ja julistavat alttiisti ja voimallisesti evankeliumia. Hätä kypsyttää suurta satoa taivaan aittoihin. Koulut ovat kaikesta huolimatta avoinna ja orpolapsistamme pidetään huolta! Haiti tarvitsee esirukousta, että kansa jaksaa jatkaa elämäänsä pohjattomasta kurjuudesta ja epätoivosta huolimatta.

INTIASSA edellisillä evankelioimiseen valmistamillamme kirjapaketeilla saavutettiin n. 80% väestöstä menemällä henkilökohtaisesti vaikeakulkuisen vuoristoalueen jokaiseen kotiin! Nyt on jo valmistettu ja rahdattu uudet kirjapaketit henkilökohtaista jakoa varten jokaiseen kylään ja kaupunkiin toisella alueella. Rukoilethan tämän työn puolesta. Seurakunnissamme Intiassa ylistetään Herraa, paastotaan ja rukoillaan paljon. Herra toimii voimallisesti heidän keskellään. Sairaat paranevat, hinduja sekä muslimeja vapautuu ja tulee uskoon! Me näemme siellä järjestelmällistä toimintaa, vahvaa uskoa kaikkivoivaan Jumalaan, uskollisuutta työnäylle ja alttiutta evankelioimiseen! Kiitos Herralle!

KENIAN köyhät ja nälänhädässä olevat asukkaat slummeissa ovat uusi työalueemme. Myös Keniassa on ollut mellakoita ja vaikeuksia. Herran työ etenee vahvalla muslimialueella. Ihmisiä tulee uskoon. Sanaa opetetaan päivittäin ja Herran rakkaus ja valo vetää ihmisiä voimakkaasti puoleensa.

Kenian slummin koululaiset

Kenian slummin koululaiset

Vuosaaressa asuessamme Herra näytti vuonna 1982 meille näyssä tulevaiset työkohteemme ja antoi siihen liittyen Raamatun paikan Hab. 2:2-3. Näyssä valonsäteet lähtivät kodistamme Helsingissä eri maanosiin: Aasiaan (Intia), Afrikkaan (Kenia), Pohjois-Amerikkaan (liittyen Haiti ja Meksiko), myös Israeliin ja lähtömaana oli ja on Suomi. Tuo yli 37 vuotta sitten saatu näky on jo toteutunut kokonaisuudessaan kun Afrikan työ tuli nyt mukaan.

”Kirjoita näky ja piirrä selvästi tauluihin, niin että sen voi juostessa lukea’. Sillä näky odottaa vielä aikaansa, mutta se rientää määränsä päähän, eikä se petä. Jos se viipyy, odota sitä; sillä varmasti se toteutuu, eikä se myöhästy.” (Hab. 2:2b-3)

”Kirjoita näky ja piirrä selvästi tauluihin, niin että sen voi juostessa lukea’. Sillä näky odottaa vielä aikaansa, mutta se rientää määränsä päähän, eikä se petä. Jos se viipyy, odota sitä; sillä varmasti se toteutuu, eikä se myöhästy.” (Hab. 2:2b-3)

Jaakobin kehotukset sopivat ohjeiksi päivittäiseen vaellukseemme: Olkaa siis Jumalalle alamaiset; mutta vastustakaa perkelettä, niin se teistä pakenee. Lähestykää Jumalaa, niin hän lähestyy teitä (Jaak. 4:7-8a).

Työ jatkuu kuluineen tauotta myös kesällä; tuettehan työtä loma-ajallakin rukouksin ja varoin.

Me toivotamme teille uskolliset työtoverimme iloista pääsiäistä, rakkaan Herramme Jeesuksen Kristuksen voittojuhlaa! 

 

Pieni tyttö pääsiäiskorttia tekemässä

Pieni tyttö pääsiäiskorttia tekemässä

 
 
Rahankeräyslupa: FinnBeraka ry:lle (Y-tunnus 2444361-5) Poliisihallituksen 03.11.2023 myöntämä keräyslupa numero RA/2023/1341 alkaen 01.01.2024. Koko Suomi paitsi Ahvenanmaa. Kerätyt varat käytetään opetus- ja valistustoimintaan sekä humanitaariseen avustustoimintaan. Varoja käytetään myös kriisipalveluun ja lähetettyjen työntekijöiden ylläpitoon. Työn kohdealueet ovat Haiti, Intia, Kenia ja Meksiko. FinnBeraka ry, Lähdepolku 11 A, 00660 Helsinki.