Kesäkuu 2015

Tässä yksi seitsemästä kastetusta hengellisellä risteilyllämme.

Tässä yksi seitsemästä kastetusta hengellisellä risteilyllämme.

Rakkaat ystävät,

Olette olleet paljon mielessämme ja rukouksissamme. Olemme kiitollisia siitä, että voimme ottaa teihin yhteyttä – olemmehan yhdessä Herran perhettä.

Kiitos ihanasta uskollisuudestanne työn tukemisessa vaikka uutiskirjeitä on tullut harvemmin. Herra palkitkoon uskollisuutenne ja lahjanne!

Me kiitämme sydämemme pohjasta siitä, että olette muistaneet Marjaa rukouksin ja Ristoa sekä lapsiakin perheineen. Teidän rukoustenne voima on koettu rauhoittavana, rohkaisevana ja ihmeitä tekevänä rakkautena.

 
OMAT KUULUMISEMME:

Marja on käynyt viimeisten kolmen kuukauden aikana läpi lukemattoman määrän tutkimuksia, kaksi leikkausta, kaksi sytostaattihoitoa, kolme vakavaa sydänkohtausta ja niiden lisäksi kaksi muuta vahvaa allergista kohtausta kutisevine koko ropan kattavine ihottumineen. Marjalta saatiin leikkauksessa syöpä etäpesäkkeineen poistetuksi! Kiitos Herralle! SYÖPÄ ON VOITETTU!

Mutta, koska lääkärit olettavat testeissä näkymättömän syövän micro-osien kiertelevän verenkierrossa vuosia jälkeenpäin (syöpähän oli patologien lausuntojen mukaan mennyt etäpesäkkeestä verenkiertoon), Marja suostui onnistuneen leikkauksen jälkeen vielä lääkärien vaatimiin sytostaattihoitoihin.

Hän sai sytostaattihoidoista kolme vaikeaa sydänkohtausta. Oli hetkiä, jolloin kemot rasittivat myöskin ääreishermostoa niin, että hän ei pystynyt kipujen vuoksi istumaan eikä kävelemään. Kahden sytostaattihoidon jälkeen hoidot lopetettiin huonontuneen kunnon vuoksi.

Kuultuaan sytostaattihoitojen aiheuttamista sydänkohtauksista sydänlääkäri totesi testattuaan, että sydän, keuhkot ja verisuonet ovat pysyneet terveinä ja puhtaina. Nuo kolme sydänkohtausta olivat tulleet allergisuudesta kemo-lääkkeille. Herra varjeli lupauksensa mukaisesti Marjan pysyviltä vahingoilta! Toivottavasti lähtenyt tukka kasvaa pikavauhtia. Peruukki on näissä helteissä tosi kuuma.

Kemojen jälkeen Marja sai myös kaksi kertaa eri antibiooteista allergiset kutisevat koko ropan kattavat ihottumat. Nämäkin hoitokuurit lopetettiin kesken.

Nyt on edessä seitsemän viikon sädetyshoidot siitäkin huolimatta, että Marja uskoo, että Herra vei syövän kokonaisuudessaan Golgatan ristille, ja että Hän ei parantaessaan jättänyt verenkiertoon mikrosyöpiä, joita pitäisi kemoilla ja sädetyksillä estellä muuttumasta myöhemmin syöpäpesiksi. Hän uskoo, että Herra on voimallinen tulevaisuudessakin pitämään syövän poissa. Mutta hän suostui sytostaattihoitoihin ja nyt lisäksi sädetyksiin uskon kuuliaisuudesta, koska Herra sanoi hänelle heti leikkauksen jälkeen ja vahvisti saman Ristollekin:

”Tee mitä lääkärit sanovat. Minä varjelen sinut pysyviltä vahingoilta. Minulla on asiassa muut tarkoitusperät.” Mitä nuo muut tarkoitus-perät sitten ovat, on Herran asia.

Toivomme, että jatkaisitte rukousta sädetyksenkin aikana, että Marja välttyisi sivuvaikutuksilta kipuineen.

HENGELLINEN OSUUS:

Me joudumme uskovinakin kohtaamaan koettelemuksia, hylkäämisiä, sairauksia, yksinäisyyttä, vainoja, puutetta ym. epämieluista. Miksi meidän sallitaan joutua tällaisiin tulipätseihin? Yhtenä syistä saattaa olla se, että saatana on Jumalan vihollinen. Hän tahtoo estää ja nitistää jokaisen, jonka elämä kulkee Jumalan suunnitelmassa. Siksi meidän on tärkeää muistaa pukeutua Jumalan meille jo ennalta valmistamaan sota-asuun (Ef. 6:11-18).

Meidän ei tarvitse omassa voimassamme yrittää sotia, voittaa ja päästä vaikeuksien läpi. Ulottuvillamme on Jeesuksen Golgatalla hankkima voitto ja Herralta saamamme auktoriteetti toimia Hänen nimessään! Ja Sana kertoo Jumalan olevan “tulimuurina kansansa ympärillä”. Herra joko muuttaa oikea-aikaisesti olosuhteemme tai jos ei, niin Hän muuttaa olosuhteitten sijasta meidät!

Mutta kiitos olkoon Jumalan, joka antaa meille voiton meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta! Sentähden, rakkaat veljeni, olkaa lujat, järkähtämättömät, aina innokkaat Herran työssä, tietäen, että teidän vaivannäkönne ei ole turha Herrassa. (1. Kor. 15:57-58.)

Herra johtaa meitä kaikissa vaikeuksissamme voittoisaa tietä paikasta paikkaan aivan loppumattomassa voittoparaatissa.

Mutta tämä aarre on meillä saviastioissa, että tuo suunnattoman suuri voima olisi Jumalan eikä näyttäisi tulevan meistä. Me olemme kaikin tavoin ahdingossa, mutta emme umpikujassa, neuvottomat, mutta emme toivottomat, vainotut, mutta emme hyljätyt, maahan kukistetut, mutta emme tuhotut. Me kuljemme, aina kantaen Jeesuksen kuolemaa ruumiissamme, että Jeesuksen elämäkin tulisi meidän ruumiissamme näkyviin. Sillä me, jotka elämme, olemme alati annetut kuolemaan Jeesuksen tähden, että Jeesuksen elämäkin tulisi kuolevaisessa lihassamme näkyviin (2. Kor. 4:7-11). Sillä kaikki tapahtuu teidän tähtenne, että aina enenevä armo yhä useampien kautta saisi aikaan yhä runsaampaa kiitosta Jumalan kunniaksi. Sentähden me emme lannistu; vaan vaikka ulkonainen ihmisemme menehtyykin, niin sisällinen kuitenkin päivä päivältä uudistuu. Sillä tämä hetkisen kestävä ja kevyt ahdistuksemme tuottaa meille iankaikkisen ja määrättömän kirkkauden, ylenpalttisesti, meille, jotka emme katso näkyväisiä, vaan näkymättömiä; sillä näkyväiset ovat ajallisia, mutta näkymättömät iankaikkisia (jakeet 15-18).

Sana lupaa, että Jumala ei jätä eikä hylkää omaisuuskansaansa Israelia eikä siten meitäkään Kristuksessa, vaan Hän on meidän kanssamme kaikissa tämän elämän aikana tulevissa vaikeuksissa.

Mutta nyt, näin sanoo Herra, joka loi sinut, Jaakob, joka valmisti sinut, Israel: Älä pelkää, sillä minä olen lunastanut sinut, minä olen sinut nimeltä kutsunut; sinä olet minun. Jos vetten läpi kuljet, olen minä sinun kanssasi, jos virtojen läpi, eivät ne sinua upota; jos tulen läpi käyt, et sinä kärvenny, eikä liekki sinua polta. Sillä minä olen Herra, sinun Jumalasi, Israelin Pyhä, sinun vapahtajasi: minä annan sinun lunnaiksesi Egyptin, sinun sijastasi Etiopian ja Seban (Jes. 43:1-3).

Suurimmankaan kipumme keskellä, kun tuli polttaa kuumimmillaan, meidän tulee muistaa ja sisäistää se todellisuus, että elävä kaikkivaltias Jumala on ja pysyy kanssamme. Hän varjelee meidät vahingoittumattomina jos me riipumme Hänen kaikkivaltiudessaan. Lopulta läpikäymämme asiat yhdessä vaikuttavat niiden parhaaksi, jotka Jumalaa rakastavat. Koetuksissa ja elämämme laaksoissa Herra valmistaa meitä, jotka olemme kutsutut taivasta varten. Pysythän lannistumattomana hengellisessä taistelussa. Palava tuli sydämessäsi sammuttaa tulipätsit ulkopuoleltasi.

Raamattu varottaa meitä luottamasta omaan ymmärrykseemme, omaan jumalanpalvelukseemme tai omiin kykyihimme osoittautua kelvollisiksi Jumalalle.

Turvaa Herraan kaikesta sydämestäsi äläkä nojaudu omaan ymmärrykseesi. Tunne hänet kaikilla teilläsi, niin hän sinun polkusi tasoittaa. Älä ole viisas omissa silmissäsi. Pelkää Herraa ja karta pahaa (Sananl. 3:5-7).

Jumalan tekemä pelastussuunnitelma (pelastutaan uskomalla Jeesukseen) on ollut valmistettuna alusta asti. Kukaan ei voi omin voimin saada Herran mielisuosiota. Meidän uskomme Jeesukseen on varmuus siitä, että meidät on kutsuttu kirkkauteen. Paavali kirjoitti roomalaisille:

Sillä ne, jotka hän on edeltätuntenut, hän on myös edeltämäärännyt Poikansa kuvan kaltaisiksi, että hän olisi esikoinen monien veljien joukossa; mutta jotka hän on edeltämäärännyt, ne hän on myös kutsunut; ja jotka hän on kutsunut, ne hän on myös vanhurskauttanut; mutta jotka hän on vahurskauttanut, ne hän on myös kirkastanut. Mitä me siis tähän sanomme? Jos Jumala on meidän puolellamme, kuka voi olla meitä vastaan? (Room. 8:29-31).

Kuka voi meidät erottaa Kristuksen rakkaudesta? Tuskako, vai ahdistus, vai vaino, vai nälkä, vai alastomuus, vai vaara, vai miekka? Niinkuin kirjoitettu on: ”Sinun tähtesi meitä surmataan kaiken päivää; meitä pidetään teuraslampaina”. Mutta näissä kaikissa me saamme jalon voiton hänen kauttansa, joka meitä on rakastanut (Room. 8: 35-37).

“Monen ahdistuksen kautta meidän pitää menemän sisälle Jumalan valtakuntaan” (Apt. 14: 22b).

Me saamme ahdistuksissa uuden näkökulman todellisuuteen. Kohdattuamme Jumalan ylenpalttisen suuruuden me näemme asiat Hänen näkökulmastaan, ymmärrämme laajemmin saamamme armon ja kutsumuksemme ja luottamuksemme Sanan lupauksiin kasvaa. Syntyy koeteltu kestävä usko.

Mutta me tiedämme, että kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka Jumalaa rakastavat, niiden, jotka hänen aivoituksensa mukaan ovat kutsutut (Room. 8:28).

HAITI

Olemme maalis-toukokuussa jakaneet slummeissa 18148 ateriaa. Koululaiset ja opettajat ovat nyt kesälomalla. Opettajat ja pastorit evankelioivat slummin kaduilla, opettavat ja kastavat sekä organisoivat uusia seurakuntia. Herra tekee ihmeitä työttömien ja pahasti nälkiintyneitten sekä sairaitten ihmisten parissa. Slummiväen on vaikea nähdä inhimillistä toivoa paremmasta. Herran omat ovat slummeissa voimallisia valoja. Heidän kasvoistaan ja käytöksestään loistaa kirkkaasti vahva, slummin paineista ja heidän omistakin ongelmistaan riippumaton Herran ilo ja rauha. Heillä on voitelu todistaa Herran teoista ja elämästä keskuudessaan. He antavat omansa – koko elämisensä – Herran käyttöön ja vetävät rakkaudellaan pelotta jopa sanoittakin voodooväkeä pelastukseen. Oi sitä intoa ja rakkautta Herraa ja taivasten valtakunnan työtä kohtaan! Vastaavaa epäitsekästä antautumista tuskin näkee yltäkylläisissä maissa.

Kastehetki Haitilla

Kastehetki Haitilla

KUMMILAPSET

Pastorit kokoavat slummin orpoja sekä puutteessa olevia ja vaikeasti nälkiintyneitä lapsia “kummilapsiksemme”. Tarkoituksena on hankkia lapsille päivittäinen ateria ja pääsy kouluun. Vuoden 2009 UNICEFin tilaston mukaan (ennen maanjäristystä) vain 50%:lla lapsista oli mahdollisuus päästä kouluun. Kolmasosa yli 6-vuotiaista tytöistä ei koskaan pääse kouluun. Tämän päivän slummissa tilanne on huomattavasti huonompi kuin nuo vanhat koko maata koskevat tilastot kertovat.

On itkettävää nähdä lasten ja aikuistenkin syövän nälkäkipuihinsa saven, veden, suolan ja öljyn seoksesta leivottuja auringossa kuivatettuja täysin ravinnottomia savikakkuja, “maakarkkeja” (Haitin kreoliksi: bon bon terres).

LASILLINEN VETTÄ

Slummin seurakuntalaiset tarvitsevat puhdasta juomavettä. Kannatus-varoista riippuen haluaisimme aloittaa veden viikottaisen toimittamisen slummiin tankkiautolla. Tule jakamaan kanssamme “lasillisia vettä”. Suon päälle syntyneeseen slummiin ei saada kaivoja. Olemme aiemmin tehneet slummissa kaksi syväkaivoporausta. Molemmissa vesi osottautui suolaisena käyttökelvottomaksi.

Sillä minun oli nälkä, ja te annoitte minulle syödä; minun oli jano, ja te annoitte minulle juoda;’ (Matt. 25:35a) ja ‘Totisesti minä sanon teille: kaikki, mitä olette tehneet yhdelle näistä minun vähimmistä veljistäni, sen te olette tehneet minulle’ (Matt. 25:40).

Jeesus sanoi: Ja kuka hyvänsä antaa yhdelle näistä pienistä maljallisen kylmää vettä, hänen juodaksensa, opetuslapsen nimen tähden, totisesti minä sanon teille: hän ei jää palkkaansa vaille.’ (Matt. 10:42)

INTIA

Seurakunnat ja evankelioimistyö ovat edenneet Herran valvomina ja siunaamina toiminnassa helteistä huolimatta. Hinduja ja muslimeja on tullut uskoon ja liittynyt seurakuntiin, joitakin on parantunut. Kiitos Herralle!

Evankelioimiskampanjamme kohde Pohjois-Intiassa

Evankelioimiskampanjamme kohde Pohjois-Intiassa

Pastorimme ovat järjestäneet New Tehri -vuoristokylään kuukauden pituisen ovelta ovelle evankelioimiskampanjan. Majoituksia on järjestetty kolmellekymmenelle evankelioimiseen osallistuvalle. Päämääränä on tavoittaa henkilökohtaisesti 40 000 uutta kotia, joihin jaetaan kymmeniätuhansia valmiina ostamiamme ja myös itse kirjoittamiamme ja painattamiamme evankelioivia kirjasia ja traktaatteja sekä Johanneksen Evankeliumeja. Muistathan projektia rukouksin.

Kaste Pohjois-Intian vuoristojoessa.

Kaste Pohjois-Intian vuoristojoessa.

====================
”RAKAS KAIKKENI ELÄMÄN VESI”, Marjan ensimmäinen kirja, on ladattavissa maksuttomana verkkosivustolla: Herralle.com
====================
HENGELLISELLÄ RISTEILYLLÄ olleita kiinnostanee katsella Antin risteilykuvia tästä. Lue Vesan matkakertomus risteilystä tästä.
====================
KIITOSAIHEET Herran teoista keskuudessamme ovat luettavissa alla olevasta osoitteesta. Kiitosaiheita on ollut niin paljon, että lajittelimme ne menulla helpommin luettaviksi. Klikkaa tästä.
====================

Me toivotamme teille rakkaat ystävämme lämmintä ja virkistävää kesää! Herra siunatkoon teitä ja rakkaitanne rikkautensa mukaisesti!

Puolestanne rukoillen,


           Marja ja Risto

Rahankeräyslupa: FinnBeraka ry:lle (Y-tunnus 2444361-5) Poliisihallituksen 12.06.2018 myöntämä keräyslupa numero RA/2018/571 ajalle 1.1.2019-31.12.2023. Koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Käyttötarkoitus 2019-2023: opetus-, valistus- ja humanitaarinen avustustoiminta, kriisipalvelu ja lähetettyjen työntekijöiden ylläpito. Työn kohdealueet Haiti, Intia, Kenia ja Meksiko.
 

Rahankeräyslupa alkaen 2024: Rahankeräyslupa alkaen 2024: FinnBeraka ry:lle (Y-tunnus 2444361-5) Poliisihallituksen 03.11.2023 myöntämä keräyslupa numero RA/2023/1341 alkaen 01.01.2024. Koko Suomi paitsi Ahvenanmaa. Kerätyt varat käytetään opetus- ja valistustoimintaan sekä humanitaariseen avustustoimintaan. Varoja käytetään myös kriisipalveluun ja lähetettyjen työntekijöiden ylläpitoon. Työn kohdealueet ovat Haiti, Intia, Kenia ja Meksiko. FinnBeraka ry, Lähdepolku 11 A, 00660 Helsinki.